Topptipset 9/7 – speltips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Även under torsdagen bjuds det på toppfotboll från England, Italien och Spanien. Dessutom ska vi ta en titt på den ena semifinalen i Svenska Cupen. Där och i Verona hittas de stora skrällchanserna på en allmänt mysig kupong. Häng med!

Spelstopp: 18:59

Till Topptipset

1. Aston Villa – Manchester United 2

Manchester United reser med vind i seglen till Englands näst största stad. “De röda djävlarna” visade återigen att de är ett helt annat lag än i höstas. Bruno Fernandes och company stressade inte upp sig trots ett tidigt baklängesmål mot Bournemouth, utan det blev sedermera en kassaskåpssäker 5-2-vinst. Tredje raka trepoängaren in på kontot för United som framförallt glänser med en magisk offensiv. Aston Villa har det kämpigare i de nedre regionerna av Premier League där de i nuläget befinner sig under strecket. Möjligen kan de gneta till sig en pinne på Villa Park även om tvåan såklart känns högst trolig. X2 är ett lås i Birmingham.

2. Bournemouth – Tottenham 2

Efter att ha etablerat sig i Premier League ser det hastigt och lustigt ut att bli hissen ner till The Championship för Bournemouth. “Körsbären” läcker som ett såll just nu där målvakten Ramsdale knappast gör saken bättre. Här är bästa målskytten Callum Wilson tillbaka från avstängning men känslan är att det inte räcker. Tottenham har ett bra läge och kommer med råg i ryggen efter måndagens seger mot Everton. Motivation finns dessutom så det räcker och blir över hos gästerna trots en svag säsong. Spurs strider nämligen för en Europa League-biljett och kanske framförallt för att sluta före rivalerna Arsenal. På Vitality Stadium blir det tre pinnar för ett betydligt bättre Tottenham!

3. Everton – Southampton 1

Mittenmöte från Goodison Park mellan två klubbar som varit för ojämna under säsongen för att kunna placera sig högre upp. Högt kunnande finns dock hos de båda kombattanterna. Det visade inte minst Southampton i söndags när de besegrade Manchester City efter att Che Adams stått för ett elegant debutmål i Premier League. Everton föll mot Tottenham men är ett helt annat lag hemma i Merseyside, med eller utan publik. Här har de kryssat mot Liverpool och besegrat Leicester efter uppehållet. Carlo Ancelotti knäpper Ralph Hasenhüttl på näsan. Trolig etta.

4. SPAL – Udinese 2

SPAL:s Serie A-planer till hösten ser allt mer mörka ut. I helgen blev det en klar förlust mot Sampdoria och dessförinnan tappades 2-0 till 2-2 sent mot Milan. Det är tydligt att Andrea Petagna är alldeles för ensam när det kommer till målfabrikationen. Udinese är det lag som gjort näst minst mål efter SPAL. Nu kommer dock “Zebrorna” från tre matcher där de hittat nätet dubbla gånger vid samtliga tillfällen. Ett förbättrat svartvitt manskap således som får gälla som knappa favoriter i Ferrara trots att Ken Sema är avstängd. Strecka från höger. 

5. Hellas Verona – Inter 1

Hellas Verona stod för ett osedvanligt bottennapp när de torskade mot dåvarande jumbon Brescia. De blågula har annars varit stabiliteten själva under säsongen och förtjänat sin position på den övre halvan. Bland annat har de knäppt Juventus på näsan under säsongen och spelat jämnt med majoriteten av topplagen. Här på Bentegodi-stadion har bara en förlust noterats sedan första december. Inter är ett lag Verona ska ses med bra chans mot, de blåsvarta kommer från 1-2 i baken mot Bologna där de hade en 1-0-ledning, spel med en man mer och tilldelades en straff. Conte slet rejält i håret när han fick se sitt lags oförmåga. Här kan den populära tränaren, som saknar ett koppel av spelare, rentav bli skallig. Ettan först i Veneto.

6. Mallorca – Levante 1

Kupongens mest intressanta spik hittas på Mallorca. Värdarna visat i senaste matchen hemma på ön att de definitivt inte gett upp hoppet om nytt kontrakt. Då slogs Celta Vigo tillbaka med hela 5-1 efter dubbla mål av Budimir. Kapaciteten på hemmaplan är hög där 24 poäng plockats på 17 matcher. Levante har inget nämnvärt att spela för och har torskat elva av 17 resor så här långt. Guldläge för Mallorca att göra liv i bottenstriden. Ettan ser minst sagt spännande ut om den håller sig omkring 40-strecket.

7. Athletic Bilbao – Sevilla 1

Klassikermöte från San Mamés där Athletic jagar en Europa League-biljett medan Sevilla försöker försvara sin fjärdeplats som leder till Champions League. De gästande andalusierna imponerade inte i måndags men vann likväl mot Eibar efter att Ocampos satt dit sitt 13:e ligamål för säsongen. Betydligt tuffare emot här när det återigen är baskiskt motstånd på andra sidan. Bilbao stod upp bra mot serieledande Real Madrid (0-1) och har en trygghet på hemmaplan. Framförallt är defensiven en av ligans bästa. Hemma mot Sevilla har de smått sensationella nio raka ligavinster. Ettan inleder men gärna fler tecken.

8. Mjällby – Malmö FF 2

Dags för semifinaler i Svenska Cupen, en tävling som Malmö är mesta mästare i men inte plockat hem sedan 1989. Här ställs de inför en lurig uppgift mot ett Mjällby som går som tåget just nu. Sölvesborgarna återfinns faktiskt före MFF i den allsvenska tabellen efter att ha radat upp tre raka vinster. David Löfquist har visat att gammal är äldst samtidigt som Jacob Bergström även visat att han kan hävda sig på denna nivå. Gästerna från Skåne föll tungt mot Elfsborg senast och har sett ytterst uddlösa ut utan Christiansen. Det återstår att se om dansken kan spela här. Toivonen gjorde åtminstone ett bejublat inhopp i Borås men frågan är hur status är med den forne landslagsmannen. Säkert går inte Malmö i Blekinge. Bra skrällchans!

Till Topptipset

Bästa spiken! – Mallorca

Det dukas upp fint värde på ett Mallorca som kommer strida till sista blodsdroppen för att lösa tre pinnar hemma på ön. Mot ett Levante som inte har mycket att spela för finns god chans.

Kupongens luring! – Hellas Verona

Inter ser inget vidare ut för stunden och ställs nu mot ett disciplinerat Hellas Verona. Varningsklockor ringer där nykomlingarna från Veneto absolut inte kan räknas bort. Fin skrällchans!

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Aston Villa – Man United x2
  2. Bournem. – Tottenham 2
  3. Everton – Southampton 1
  4. SPAL – Udinese x2
  5. Hellas Verona – Inter 1x
  6. Mallorca – Levante 1
  7. A.Bilbao – Sevilla 1x
  8. Mjällby – Malmö FF 12

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Aston Villa – Man United x2
  2. Bournem. – Tottenham 2
  3. Everton – Southampton 1x
  4. SPAL – Udinese x2
  5. Hellas Verona – Inter 1×2
  6. Mallorca – Levante 1
  7. A.Bilbao – Sevilla 1×2
  8. Mjällby – Malmö FF 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 8 juli, 2020