Topptipset 9/9 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Helsingborg och Kalmar ska göra upp i ett otroligt viktigt bottenmöte på Olympia. Den matchen inleder Topptipset som i övrigt består av fajter från andra sidan Atlanten. Fem tillställningar från MLS och två från Série A i Brasilien tar oss i hamn. Åtta gröna bockar löser vi på följande sätt!

Spelstopp: 18:59

1. Helsingborg – Kalmar FF 1

Svante Ingelsson gjorde ett mål för Kalmar FF i 3-3-matchen borta mot Hammarby. Det blev hans sista framträdande för Kalmar då lånekontraktet nu gått ut. Tungt för Bergstrands mannar som hoppas mycket på att brassen Jajá ska göra laget bättre. Det behövs, KFF är nästjumbo med tre poäng upp till säker mark. Helsingborg ligger på negativ kvalplats, två pinnar före Kalmar, efter att ha besegrat Djurgården med 3-1 precis innan uppehållet. Det var en match där skåningarna stundtals såg riktigt bra ut. Knapp fördel HIF på Olympia, men visst måste ettan garderas.

2. Minnesota – Dallas 2

Minnesota inledde MLS urstarkt men förlorade tre raka matcher från mitten av augusti och framåt, bland annat blev det stryk med 1-3 mot Dallas. Mot Real Salt Lake gick det desto bättre. 4-0 efter att Robin Lod stått för två fullträffar var ett styrkebesked. Svårare nu för Lod och hans lagkamrater. Dallas ligger betydligt längre ner i tabellen men har plockat poäng i fyra raka omgångar. Spelare som Acosta och Ziegler håller hög nivå. Dallas vann alltså när dessa två lag möttes för en dryg vecka sedan och ska ha chans till tre poäng igen. Strecka från höger.

3. Inter Miami – Atlanta United 1

David Beckhams Inter Miami har fått en tuff start på säsongen och ligger sist i hela MLS med fem inspelade poäng. Det positiva är att dessa pinnar plockats under de fyra senaste omgångarna. Truppen är inte så pjåkig, Román Torres och Julián Carranza är två spelare som har mycket att ge för att inte tala om Blaise Matuidi. Atlanta United lider väldigt mycket av att deras, och kanske hela seriens, bästa anfallare Josef Martínez är skadad. Dessa två lag möttes för en vecka sedan med Atlanta som hemmalag och då slutade det 0-0. Inter var något vassare då och på sitt hemmagräs är det ettan som lockar mest. Bra singeltecken.

4. Montreal – Toronto 2

De tre kanadensiska lagen i MLS spelar för tillfället bara mot varandra på grund av corona-pandemin. Toronto rankas högst av dem men kommer närmast från förluster mot både Vancouver Whitecaps och Montreal Impact. Nu är det återigen Montreal som står på andra sidan. Förra mötet mellan lagen slutade 1-0 till Impact, men det var en match som Toronto dominerade totalt och Pozuelo missade straff då. Just Pozuelo bildar annars en ruggigt vass offensiv duo med väldige Jozy Altidore. Montreal har ett betydligt sämre lag på pappret och ska få svårt här. Tvåan singlas.

5. Colorado – Houston X

Houston har hittat en rejäl formtopp mot slutet med tre raka segrar där bland annat två triumfer mot Sporting Kansas, ettan i västra divisionen, märks. I laget finns svenska Adam Lundqvist som har sällskap av en trio skickliga spelare från Honduras. En av dessa, Elis, satte dit en boll i 2-1-segern mot Kansas senast. Nu överstreckas dock gästerna från Texas en del. Hemmaplan spelar stor roll i MLS. Colorado tog poäng i elva av 17 hemmafajter i fjol och med Diego Rubio på topp skapas det alltid chanser. Väldigt ovisst, plocka med alla tecken.

6. Real Salt Lake – Los Angeles FC 2

Salt Lake stod för ett av säsongens största bottennapp när de fick däng med hela 0-4 mot Minnesota. Rutinerade spelare som Onuoha och Beckerman hängde inte med i tempot då. Real lär göra en bättre insats nu men motståndet ska ändå vara övermäktigt. Los Angeles FC kommer närmast från hemska 0-3 i derbyt mot Galaxy, men det finns mycket kvalité i topptrion Rodríguez, Rossi och Wright-Phillips. Gästerna har vunnit fem av de sex möten som spelats mellan klubbarna och tvåan ska hållas högst även här. Börja där.

7. Fluminense – Flamengo 2

Flamengo vann Série A i stor stil i fjol efter att ha kört över allt motstånd. Mycket tack vare sina fantastiska anfallare. Gabriel Barbosa vann skytteligan med 25 inprickade bollar, tvåa var lagkompisen Bruno Henrique. Flest assist stod De Arrascaeta för. Denna säsong började sämre med två raka förluster, men nu har de rödsvarta hämtat sig igen och plockat poäng i sex raka fajter. Barbosa har nätat i sina fyra senaste matcher för klubben och ser ostoppbar ut. Nu väntar ett superderby mot Fluminense som, precis som Flamengo, kommer från Rio. Värdarna tillhörde bottenskiktet av tabellen i fjol och har inte samma stjärnglans. Tvåan är troligast men då den ser ut att streckas lite väl högt, i kombination med att det trots allt är ett hett derby, är det inte fel att gardera.

8. Santos – Atlético MG X

Alison är en väldigt hårdför mittfältare. Santos nummer 5 drog i segermatchen mot Ceara på sig säsongens andra röda kort. Han är därmed avstängd här och det är även Luan Peres som också visades ut. Två tunga avbräck för hemmalaget från Sao Paulo. Atlético MG har fyra raka segrar i ryggen och mot Coritiba satte nyförvärvet Eduardo dit sitt första seriemål för klubben. Han kom från just Santos inför säsongen och lär vilja visa upp sig från sin bästa sida nu. Väldigt knapp fördel gästerna, men det är en väldigt oviss kamp. Alla tecken känns klart bäst.

Bästa spiken! – Toronto

Toronto har förlorat två raka matcher men varit det bästa laget båda gångerna. Här får de retroaktiv utdelning och löser tre viktiga poäng.

Kupongens luring! – Dallas

Dallas besegrade Minnesota med 3-1 för bara lite drygt en vecka sedan och ska absolut inte vara chanslösa här heller. Det finns få bra skrällchanser på kupongen och då måste tvåan med här.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Helsingborg – Kalmar 1x
  2. Minnesota – Dallas x2
  3. Inter Miami – Atlanta 1
  4. Montreal – Toronto 2
  5. Colorado – Houston 1x
  6. Salt Lake – LA FC 2
  7. Fluminense – Flamengo x2
  8. Santos – Atlético MG x2

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Helsingborg – Kalmar 1x
  2. Minnesota – Dallas 1×2
  3. Inter Miami – Atlanta 1
  4. Montreal – Toronto 2
  5. Colorado – Houston 1×2
  6. Salt Lake – LA FC x2
  7. Fluminense – Flamengo x2
  8. Santos – Atlético MG 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 8 september, 2020