Topptipset idag 12/12 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Gruppspelet i Europa League skall avslutas på torsdagskvällen och vi har mer eller mindre gruppfinaler i alla fighter på kupongen. Dagens Topptipset innehåller bland annat ett nordiskt derby, engelska favoriter i Arsenal och United samt fyra lag om två platser i grupp G. Högsta fokus och siktet är givet mot full pott!

Spelstopp: 18:54

Till Topptipset

1. FC Köpenhamn – Malmö FF 2

Det nordiska derbyt blir eventuellt Markus Rosenbergs sista match i Malmötröjan och frågan är hur det avgörande målet senast mot Dynamo Kiev skall kunna toppas här. MFF åker över bron i vetskap om att tre poäng är ett måste för avancemang om Dynamo Kiev planenligt slår Lugano på hemmaplan. Till matchen mot Köpenhamn får de himmelsblå tillbaka Anders Christiansen som varit skadad och Rösler har därmed inga nyckelspelare på skadelistan. FCK är rejält hemmastarka och senaste förlusten på Parken var i maj månad. Vi tror dock att MFF kan rubba denna svit och etta-tvåa känns som bästa utgången då Malmö vid ett oavgjort resultat sent i matchen lär behöva gå all-in för seger.

2. Dynamo Kiev – Lugano 1

Trots en tredjeplats i grupp B går Dynamo Kiev in i mötet mot Lugano med vetskapen att seger troligen räcker för avancemang då Köpenhamn och MFF som ligger etta respektive tvåa i gruppen möts i på torsdagskvällen. När Dynamo gästade Lugano i oktober slutade matchen mållöst men ukrainarna är betydligt starkare lag på hemmaplan. Förvisso föll Mychajlytjenkos mannar i toppmötet med Zorya i helgen på Olympiastadion men innan dess hade värdarna tio raka utan förlust på hemmaplan. Lugano har förlorat sina två bortamatcher mot Malmö och FCK och har endast heder att spela för här. Kvalité och motivation fäller avgörandet. Ettan spikas!

3. Standard Liège – Arsenal 2

På måndagskvällen var rullgardinen i botten när Arsenal gick mot ännu ett uselt resultat i mötet med West Ham, men laget reste sig och vände i den andra halvleken när Ljungberg fick ta första trepoängaren som huvudtränare. Oerhört viktigt för moralen hos “The Gunners” och nyförvärvet Pépé fick glänsa med både klassmål och assist. Engelsmännen får bara två dagars vila innan mötet med Standard Liége och vi kommer sannolikt få se stor rotation hos gästerna som avancerar till slutspelet även om det blir förlust med ett par bollar. För hemmalaget är det bara tuta och köra som gäller och tre poäng är ett måste samtidigt som schweizarna är beroende av ett fördelaktigt resultat mellan Frankfurt och Guimaraes. Gästerna är favoriter även om det roteras ordentligt och tvåan är vettig utgång, helst ska dock alla tecken med i ett så tidigt skede som möjligt.

4. Manchester United – Alkmaar 1

När förra veckan inleddes för United var alla ense om att det nog skulle bli Solskjaers sista på tränarbänken. Mardrömsveckan blev istället rena drömveckan med dubbla segrar mot Tottenham respektive Manchester City och känslan är att United nu är på gång. “The Red Devils” behöver en poäng för att säkra gruppsegern mot Alkmaar som också redan är klara för slutspel. Båda lagen matchas hårt för tillfället med Europaspel kombinerat med ligaspel så vi kan med tanke på lagens situation i gruppen räkna med en del rotation. Även om United byter ut en del gubbar i elvan så skall britterna vara ett par snäpp starkare än holländarna och ettan är spikmaterial.

5. Getafe – Krasnodar 1

En helt avgörande match väntar när Krasnodar gästar Getafe strax utanför Madrid. Båda lagen ligger på nio poäng på andra respektive tredje plats i grupp C bakom Basel på tio poäng. Krasnodar måste vinna i Spanien då Getafe tar sig vidare på oavgjort i och med att spanjorerna vann när lagen möttes i Ryssland. Både Getafe och Krasnodar är i fin form där hemmalaget kommer från två raka segrar i La Liga och gästerna har vunnit sina två senaste matcher i Europa League. Här saknar dock Krasnodar ett gäng viktiga spelare och håller inte alls samma jämna nivå som Getafe. Hemma i Madrid förlorar spanjorerna sällan och ettan känna stabil.

6. Porto – Feyenoord 1

Högintressant möte i grupp G där fyra lag har chans på slutspel i Europa League inför den sista rundan. När lagen möttes på De Kuip i oktober skrällde holländarna och vann med 2-0. Gästerna behöver göra något liknande i detta möte då endast seger gäller, vilket är tuffa krav när Porto står för motståndet. Portugiserna är i väldigt fin form och på hemmaplan har “Dragoes” vunnit nio av de tio senaste matcherna. Målskytten Aboubakar är dock tveksam till mötet med Feyenoord vilket skulle vara ett tungt avbräck. Här luktar det öppen match med två lag som vill vinna och ett-tvåan duger fint att börja med!

7. Rangers – Young Boys 1

Steven Gerrards Rangers säkrar avancemang till Europa Leagues slutspel om laget undviker förlust mot schweiziska Young Boys på torsdagskvällen. Skottarna går som tåget i ligaspelet men föll oförtjänt och snöpligt i ligacupfinalen mot Celtic senast i helgen. Den colombianske målsprutan Morelos kostade på sig en straffmiss i den andra halvleken och lär vara revanschsugen här. Gästerna gör också en fin säsong i ligaspelet men har åkt på ett par rejäla smällar den senaste månaden med två 3-0-förluster mot Servette och nu senast mot Basel. För schweiziskt avancemang krävs sannolikt tre poäng här. Vi är dock inne på att Rangers löser poäng och 1X räcker.

8. Ludogorets – Ferencvaros 1

Kamp om andraplatsen i Grupp H väntas när ungerska Ferencvaros gästar bulgariska Ludogorets. Förutsättningarna är enkla då gästerna måste vinna medan kryss räcker för hemmalaget, i och med att Espanyol redan är klara som gruppetta och CSKA Moskva fast som jumbo. Det här är fjärde mötet mellan lagen bara det här året då de först möttes i CL-kvalet med dubbla segrar för gästerna och därefter vann Ludogorets klart med 3-0 i första gruppmötet i oktober. Bägge lagen toppar sina respektive inhemska ligor men det ska vara bulgarisk fördel här med dels högre grundkapacitet och framförallt hemmafördel. Krysset åker dock med då detta räcker för bulgariskt avancemang.

Till Topptipset

Bästa spiken! Dynamo Kiev

Ukrainarna är förvisso högt streckade men med klass, motivation och hemmafördel skall bara Kiev slå Lugano. Dunderspik!

Kupongens luring! Feyenoord

Feyenoord åker till Portugal med vetskap om att det bara är seger som gäller. De besegrade Porto hemma i början av oktober och till priser under 15 procent är tvåan ett givet streck!

Speltips & spelförslag på 108 rader

  1. FC Köpenhamn – Malmö FF 1×2
  2. Dynamo Kiev – Lugano 1
  3. Standard Liège – Arsenal 1×2
  4. Manchester U.- Alkmaar 1
  5. Getafe – Krasnodar 1
  6. Porto – Feyenoord 1×2
  7. Rangers – Young Boys 1x
  8. Ludogorets – Ferencvaros 1x

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 12 december, 2019