Topptipset idag 13/12 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Efter en fullspäckad Europavecka erbjuder fredagens Topptips i vanlig ordning på en härlig blandning från större delarna av Europa. Favoriter i fara både i Tyskland och Frankrike inleder kupongen och vi hittar fina spikförslag i Spanien och Holland. Nu gasar vi för pollettregn och budget inför julklappshandeln!

Till Topptipset

Spelstopp: 19:59

1. Hoffenheim – Augsburg 2

Vi inleder i Tyskland där Hoffenheim skall försöka vända en negativ trend på tre raka matcher utan seger. Dessförinnan hade “Die Kraichgauer” fem raka vinster i Bundesliga och de vitblåa parkerar på en åttondeplats i tabellen endast fyra poäng från en CL-plats. Gästande Augsburg är i desto bättre slag och har tagit tio poäng de senaste fyra ligamatcherna, där en starkt bidragande orsak är anfallaren Florian Niederlechner som gjort mål i tre raka fighter och noteras för sju ligamål hittills. Då Hoffenheim inte är något övermäktigt lag hemma på PreZero Arena denna säsong skall ettan garderas tidigt och värdet ser helt klart ut att hamna på gästerna.

2. Lille – Montpellier X

Lilles respass ur Champions League-gruppspelet fullbordades i veckans förlustmatch mot Chelsea och “Les Douges” kan nu lägga fullt fokus på ligaspelet. Endast en poäng på sex matcher inkasserades i vad som förvisso var en tuff grupp med Valencia och Ajax utöver nämnda Chelsea. Ligaformen är god för Lille med tre raka 1-0 vinster, men till matchen mot Montpellier får de rödblå endast två dagars vila. Det skall dock sägas att det roterades friskt mot Chelsea där bland annat främste målskytten Osimhen satt på bänken. Gästerna har ännu inte vunnit på bortaplan den här säsongen men hela fem av “La Paillades” åtta bortamatcher har slutat oavgjort. Det blir inte lätt för Montpellier att ta första trean här mot ligans främsta hemmalag men både krysset och tvåan ser ut att bli rejält understreckade och är därför högst intressanta att plocka med.

3. Alavés – Leganés 1

Leganés tog en efterlängtad seger senast i La Liga men var riktigt nära att tappa en 3-0 ledning i hemmamötet med Celta Vigo, trots en man mer sista 20 minuterna. Detta var “Los Pepineros” blott andra seger på 16 ligamatcher och på bortaplan är raden riktigt svag med 0-2-5. Ny viktig match väntar när Alavés står som värd och hemmalaget är också i poängbehov efter två raka nederlag. Hemma på Mendizorrotza har de vitblå varit riktigt starka den här säsongen och det är bortaspelet som gör att “Babazzoros” endast ligger på 15:e plats. Forne Arsenal- och West Ham-forwarden Lucas Pérez är i kanonform för Alavés och håller Guidetti långt ifrån startelvan. På en svårspikad kupong är ettan tillräckligt bra för att lämnas ensam.

4. Charlton – Hull 2

Ett möte i engelska andradivisionen väntar när Hull gästar The Valley och en formsvag nykomling. Charlton inledde säsongen otroligt fint men nu står “The Addicks” på nio raka ligamatcher utan seger och Lee Bowyers mannar har inte vunnit sedan den 19:e oktober. Hull å andra sidan blandar, minst sagt, och ger. Torsken senast mot Leeds är inget att säga om men dessförinnan har “The Tigers” slagit Stoke och Preston, och däremellan förlorat mot usla jumbon Barnsley. Anfallaren Jarrod Bowen har stor lekstuga i The Championship där han i tre av sina fem senaste matcher blivit tvåmålsskytt och det unga stjärnskottet utmanar Fulhams Mitrovic i skytteligatoppen. Efter två raka förluster på bortaplan och en svag motståndare förlorar inte tigrarna en tredje. X2 räcker.

5. Heerenveen – Willem II 1

Holländska Eredivisie bjuder på ett tight möte när fyran gästas av femman och endast två poäng skiljer lagen åt. Heerenveen åkte på en hedersam förlust borta mot PSV för tre veckor sedan men har efter detta studsat tillbaka med två raka vinster och danske anfallaren Jens Odgaard är i fin målform med tre mål på dessa tre matcher. Även Willem ll delar hemmalagets form med två raka segrar och “Superkruiken” stod för en riktig skräll borta mot ett roterande Ajax i den senaste ligamatchen. Borta mot Heerenveen brukar gästerna dock ha det svårt och har förlorat fyra raka matcher på Abe Lenstra Stadion. Även om Heerenveen är några snäpp ned jämfört med Ajax tror vi gästerna får svårt att ta poäng på fredagskvällen och ettan är värd att spika under 55 procent.

6. Kortrijk – Royal Mouscron 1

Vi flyttar fokus mot belgiska Jupiler League när Mouscron åker till den lilla staden Kortrijk för att ta sig an det 13:e-placerade hemmalaget på lilla Guldensporestadion som har en maxkapacitet på ynka 9400. Gästerna har inte vunnit sedan början av november men tre av de senaste fyra ligamatcherna har slutat med delad pott. De rödvita gästerna är ett av ligans sämsta bortalag och har på nio bortamatcher endast en trepoängare. Kortrijk är inte heller i någon kalasform och har inte vunnit på knappa två månader när vi pratar ligaspel. Hemmalaget fick dock fira cupavancemang när Eupen brottades ned med 2-1 och “De Kerels” målbäste llombe Mboyo fick äntligen näta efter en längre tids måltorka. I den senaste ligamatchen plockade Kortrijk en stark pinne borta mot Mechelen och vi lutar åt att värdarna inte förlorar här. 1X ska räcka.

7. Portimonense – Rio Ave 1

Portimonense har inte haft någon vidare inledning i portugisiska Primeira Liga. Endast två segrar har det blivit för de vitsvarta på 13 försök men formen är på uppåtgående trots förlust mot topplaget Guimaraes senast. Dessförinnan hade tränare Folhas mannar tre raka ligamatcher utan nederlag innehållandes en stark vinst hemma mot ett annat topplag i Famalicao. Rio Ave är ingen enkel uppgift men gästerna kommer till fredagens möte med vetskapen om att de senaste två bortamatcherna har förlorats, förvisso mot starkt motstånd. De grönvita är snåla både framåt och bakåt på resande fot och har endast mäktat med ett mål de senaste fyra bortamatcherna. Vi backar därför hemmalaget här.

8. Numancia – Girona

Kupongen rundas av i Spanien och La Liga 2 när formstarka Girona gästar ett något stukat hemmalag i Numancia som inte har vunnit på fyra försök i ligaspelet. Det är dock främst bortaspelet som inte stämmer för Numancia då “Numanitos” har fina raden 5-3-2 hemma på Los Pajaritos den här säsongen och värdarna har inte förlorat hemma de senaste fyra försöken. Girona jagar Almería och Cádiz i den extremt tighta tabelltoppen. De vitröda har dock haft det tufft i bortaspelet hittills då fem av nio matcher har slutat med förlust. Bortaformen är dock på uppåtgående med två kryss och en vinst senaste tre. Med ligans skyttekung Stuani i laget kan Girona slå alla lag och även om vi lutar över åt hemmalaget här plockas tvåan med på större rader.

Till Topptipset

Bästa spiken! Alavés

Alavés är ett starkt hemmalag i La Liga och snittar nästan två poäng per match hemma på Mendizorrotza. När seriens näst sämsta bortalag gästar har Alavés toppchans att ta säsongens femte hemmaviktoria.

Kupongens luring! Augsburg

Ett formtoppat Augsburg gästar ett något dalande Hoffenheim, som på sina två senaste hemmamatcher endast plockat en poäng trots motstånd från Bundesligas botten. Tvåan är ett måstestreck under 20 procent.

Speltips & spelförslag på 108 rader

  1. Hoffenheim – Augsburg 1×2
  2. Lille – Montpellier 1×2
  3. Alavés – Leganés 1
  4. Charlton – Hull x2
  5. Heerenveen – Willem II 1
  6. Kortrijk – Mouscron 1x
  7. Portimonense – Rio Ave 1
  8. Numancia – Girona 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 13 december, 2019