Topptipset idag 13/2 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

En lite knepig topptipset-kupong med få klara favoriter väntar. Flera svenskar är inblandade, allt från en äldre målkonung till en yngre. Damernas FA-cup ser ut sluta i en enkel bortaviktoria och till sist ska Copa Sudamericana spanas in. Nu lyfter zeppelinaren mot full pott!

Spelstopp: 19.59

Till Topptipset

1. Milan – Juventus 2

Cupsemin på San Siro är det första som möter oss på denna kupong. Det är lite turbulent i Juventus efter att de senaste två bortakamperna slutat i nederlag. Särskilt mot Verona (1-2) var nollpoängaren jobbig, men “La Vecchia Signoras” formsvackor är sällan långvariga. Om det är lite halvtaskig stämning i Turin är det ännu sämre i Milan, om man har ett rödsvart hjärta vill säga. Zlatan och lagkamraterna blev derbyförlorare då Rossoneri föll ihop som ett korthus efter paus i derbyt i söndags, och i serien är Europaplatsen avlägsen. De svartvita studsar tillbaka och vinner troligtvis på Giuseppe Meazza tack vare en tänd Ronaldo.

2. Real Sociedad – Mirandés 1

Anoeta har fått en ny kelgris, denne heter Alexander Isak. Den svenske landslagsmannen är glödhet då han nätat i var och en av Real Sociedads senaste sex tävlingskamper; måltotalen under denna period är på hela åtta fullträffar för ex-gnagaren. Mirandés ligger tia i Segunda och att “Vildsvinen” tagit sig till semifinal i Copa del Rey är enormt imponerande av gästerna där laget är större än jaget. Det syntes även mot Villarreal i kvarten (4-2). Här blir det emellertid svårt att segra, på sin höjd kan det sluta lika efter 90 minuter.

3. Royal Antwerp – Genk 1

Lite belgiskt ligaspel en torsdag är aldrig fel, en match i ligatoppen dessutom. Näst efter toppduon Brügge (som bröt värdarnas fina svit i helgen) och Gent är Antwerpen seriens offensivt vassaste lag med 43 baljor på 25 omgångar. Dieumerci (franska för “tack Gud”) Mboka från Kongo har stått för 15 av dessa och leder skytteligan i Belgien. Benjamin Nygren har fått begränsat med speltid i Genk, men laget har ändå gått hyfsat bra. Dock inte på bortaplan där “De Smurfen” bara plockat tre vinster på tolv försök på ute på turné. Säker etta.

4. Heerenveen – Feyenoord 1

Skräll på Abe Lenstra Stadion? I Nederländska Cupens kvartsfinal finns ganska bra chanser till detta. Heerenveen är förvånansvärt svårslagna inför sina hemmafans med bland annat seger mot Vitesse (3-2) samt 1-1 mot både Utrecht och kvällens motståndare Feyenoord. Unge danske spjutspetsen Jens Odgaard har ett fint målsnitt och kommer troligtvis ta kliv uppåt i näringskedjan inom en snar framtid. Rotterdams formstarka stolthet Feyenoord, med Sam Larsson som regelbunden inhoppare, kan vara på väg att haka på tvåan AZ i serien. Då Champions League-spel ger mer stålar än cupseger, och med bra pröjs på ettan, startar vi där och säger “Heja Heerenveen” på nederländska!

5. Liverpool Dam – Arsenal Dam 2

En dammatch i FA-cupen slängs in i kupongen. Liverpools damer är inte i samma tabellände som herrarna. Näst sist av tolv lag ligger Pool som för ovanlighetens skull segrade borta i serien mot Bristol med 1-0 efter Rachel Furness balja efter knappa halvtimman. 8-1 på Blackburn från andraligan i föregående cuprunda ska man inte dra för stora växlar av då nivåskillnaderna i damfotbollen många gånger är milsvid. Arsenal har haft lite varierande resultat, men 2-1 mot serieledarna City för att ta sig till denna runda gick inte av för hackor. Med en tysk landslagsstriker i form av Pauline Bremer klarar The Gunners detta galant. Mer spikläge än så här finns ej.

6. Zamora – Plaza Colonia 2

Mot Latinamerika och tre matcher i Copa Sudamericana. Zamora från krisdrabbade Venezuela ligger fyra i den inhemska serien efter två omgångar. Än så länge har inte keepern Luis Romero släppt in något mål, men det blir svårare mot Plaza Colonia från Uruguay. Gästerna kommer från ett uppehåll, men spelare som unga stjärnskottet Facundo Waller på mitten och erfarne Federico Pérez i försvarslinjen gör att “De vita potatisarna” får utgångstecknet i detta första jämna möte av två. Därefter följer garderingarna på Estadio Agustín Tovar.

7. Independiente – Fortaleza 1

Nästa land att spana in är Argentina. Den senaste tidens resultat skulle kunna tolkas som att värdarna trampar vatten, men samtidigt har Independiente tvingats tampas mot River Plate, Boca Junior och Racing – samtliga hemmahörande topp fem. Den senaste hemmakampen slutade 5-0 med varsina baljor av anfallsparet Fernandez-Romero, så “Los Diablos Rojos” ska inte underskattas. Fortaleza har gjort en remarkabel resa genom seriesystemet de senaste åren, och kvalade in hit via sin niondeplats i den brasilianska ligan. Orutinen från dessa sammanhang kan spela in – 1X blir det!

8. Cusco FC – Audax Italiano 1

Peru vinkar oss adjö för den här gången. Gästande Audax Italiano, som grundades av italienska invandrare i den chilenska huvudstaden Santiago, gör sina förfäder lite oroliga då besökarna har två insläppta på två omgångar. Även om poängskörden varit bra, och målskyttarna är sex till antalet. Två nederlag av två så här långt för Cusco, men strikern Danilo Carando är ett sparkapital för den unga klubben. Eftersom hemmabanan betyder så pass mycket går vi mot strömmen och inleder med ettan.

Till Topptipset

Bästa spiken!

Arsenal Dam – Trean mot elvan borde bara kunna sluta på ett vis då ytorna lär bli stora för Arsenals damer. Liverpool behöver tänka på kontraktet och lider inte av att slippa fler kamper i cupspelet. Go Gunners!

Kupongens luring!

Heerenveen – Få lag åker till Heerenveen och tar alla poäng, av topplagen är det enkom Ajax som lyckats med detta denna säsong. Feyenoord är småklantiga emellanåt vilket märkts både i Eredivisie, Europa League – och nu troligtvis även i Nederländska Cupen.

Speltips & spelförslag på 32 rader

  1. Milan – Juventus 2
  2. Sociedad – Mirandés 1x
  3. Royal Antwerp – Genk 1
  4. Heerenveen – Feyenoord 1x
  5. Liverpool D – Arsenal D 2
  6. Zamora – Plaza Colonia x2
  7. Independiente – Fortaleza 1x
  8. Cusco FC – Audax Italiano 1x

Speltips & spelförslag på 216 rader

  1. Milan – Juventus x2
  2. Sociedad – Mirandés 1x
  3. Royal Antwerp – Genk 1
  4. Heerenveen – Feyenoord 1×2
  5. Liverpool D – Arsenal D 2
  6. Zamora – Plaza Colonia 1×2
  7. Independiente – Fortaleza 1x
  8. Cusco FC – Audax Italiano 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 13 februari, 2020