Topptipset idag 14/2 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Alla Hjärtans Dag kan bli så mycket mer än choklad och blommor med dessa åtta kamper från Europas största fotbollsnationer. Stormöten i Dortmund och Valencia varvas med lite mindre omskrivna lag i ett par andradivisioner på detta Topptips. Alla rätt går i romantikens tecken!

Spelstopp: 20.29

Till Topptipset

1. Wolverhampton – Leicester 1

I radens inledande kamp lär det gå hett till mellan vargar och rävar. Bägge lagen gick in denna korta februari-vila med varsitt oavgjort resultat. Serietrean Leicester spelade 2-2 mot Chelsea och för att motverka topplagsdödarna Wolves kan det bli aktuellt med en trebackslinje (som enkelt blir fem försvarare) för The Foxes. Nunos mannar klarade 0-0 på Old Trafford och Adama Traorés skada från den kampen kan hålla honom borta från spel här om det vill sig illa. The Wanderers har sällan gjort bort sig denna säsong, att få utdelning på värdarna är ett kap. Spänn bågen och spika ettan!

2. Dortmund – Eintracht Frankfurt 1

Det var vitt skilda öden för dessa två kombattanter i Bundesligas 21:a omgång. Gästande Frankfurt lade en tät bombmatta på stackars Augsburg och skrev segersiffrorna till 5-0 med två mål vardera av Filip Kostic och Timothy Chandler. Om bara Die Adler kunde åka på bortaresorna med samma självförtroende… På svåra BayArena orkade inte Dortmund hålla ledningen utan släppte in två baljor med tio minuter kvar (3-4). 10-1 på de senaste två kamperna med Gula Väggen i ryggen och ett gynnsamt skadeläge talar för bankettan som det självskrivna valet.

3. Valencia – Atlético Madrid 1

I soliga Spanien stundar en kamp i vilken den defensiva styrkan torde ligga i fokus. Hemmagänget har historiskt sett haft försvaret som sitt adelsmärke, men denna säsong har målen såväl framåt som bakåt blivit fler. Med 26 poäng på tolv hemmakamper i La Liga är Los Che emellertid Spaniens tredje bästa hemmalag och har ännu inte förlorat här. Roma-förvärvet Alessandro Florenzi såg rött mot Getafe (0-3) och får vänta på Mestalladebuten. Ett mål framåt på nio halvlekar för Atlético Madrid; tätt bakåt i all ära, men detta är lite väl mycket för Los Colchoneros som riskerar att missa den sista Champions League-platsen om det ska fortsätta så här hela våren. Trolig etta!

4. Monaco – Montpellier 2

En match i Frankrikes Ligue 1. Furstendömet Monaco och dess stolthet ASM har gaskat upp sig lite efter ett par trista veckor. Två treor mot Amiens och Angers har lyft de rödvita, men Montpellier är av en annan kaliber. “La Paillade” som gästerna kallas i folkmun har en god poängskörd (omöjliga PSG räknas inte) och ger mer för pengar. Då bägge lagen har en hel drös spelare avstängda är spåkulan kluven, därmed ska det garderas för friska livet med start från soluppgångens väderstreck!

5. Vitória Setúbal – Gil Vicente 2

Mittenfajt i Primeira Liga en liten bit utanför huvudstaden Lissabon. Gil Vicente roffade åt sig en poäng på José Alvalade efter en stark upphämtning i andra halvlek. Dubbla strutar av Vitor Carvalho Vieira och 2-2 mot Sporting ger vind i seglen för “Tupparna” som kommer utan avstängde Fernando Fonseca. Setubal, med en pinne på två omgångar, är näst ofarligast i ligan av samtliga 18 lag. De grönvita är lite överstreckade och för att tjäna en hacka går tvåan ut först på Estádio do Bonfim.

6. Hull – Swansea 1

The Championship tar över stafettpinnen när vi tar fram förstoringsglaset på KCOM Stadium. Hulls tigrar kämpar med formen, men kanske är den på väg uppåt efter 1-1 borta mot Reading. Mallik Wilks som börjat göra mål är The Tigers hopp. The Swans har inte segrat på fyra matcher och 0-0 mot QPR, som har stora svårigheter, var ett lågvattenmärke. Fingertopparna säger att vi satsar på ettan för att fylla på kassan!

7. Deportivo – Girona 2

Två landsändar möts i Galicien, klassiska Depor kan få det hett om öronen. Även om La Coruna har genomgått en Hulk-förvandling efter nyår, det vill säga från slagpåse till ilsken segermaskin, är det en bra bit kvar till toppen för de blåvita. Motståndet i form av katalanska Girona är en svår nöt att knäcka. Med ett öga på uppflyttningen är gästerna grymt motiverade, och har i Cristhian Stuani (20 fullträffar 23 omgångar) seriens kanske absolut bästa spelare. Öppet, heltäckande streckning är att rekommendera.

8. Pescara – Cittadella 1

Matens förlovade land rundar av kupongen med Serie B på den adriatiska kusten. En pinne separerar de två klubbarna i tabellens mittskikt, och en klar favorit finns inte riktigt på Stadio Adriatico-Giovanni Cornacchia. Sedan slutet av oktober har värdarna bara en hemmatorsk, och senast mot Crotone lyckades “Delfinerna” med en fin vändning när alla poäng bärgades (2-1). Samma lycka hade inte Cittadella som i alla fall hoppades på en poäng när Davide Adorni kvitterade till 1-1 med sitt första mål för säsongen mot Empoli (1-2). Beslutet blir 1X i den tajta kampen.

Till Topptipset

Bästa spiken!

Dortmund – BVB på Signal Iduna Park är en upplevelse för spelarna, men ack så svårt att klara som bortalag. Bortaspelet är Frankfurts akilleshäl, och då blir det en ny torsk för Die Adler!

Kupongens luring!

Montpellier – Mästarna från 2012 är på väg mot att ta en ny Europa-plats och ser intressanta ut inför våren. AS Monaco är mediokra mot bättre lag – skräll på gång!

Speltips & spelförslag på 32 rader

  1. Wolves – Leicester 1
  2. Dortmund – E.Frankfurt 1
  3. Valencia – A.Madrid 1
  4. Monaco – Montpellier x2
  5. V.Setúbal – Gil Vicente x2
  6. Hull – Swansea 1x
  7. Deportivo – Girona x2
  8. Pescara – Cittadella 1x

Speltips & spelförslag på 216 rader

  1. Wolves – Leicester 1
  2. Dortmund – E.Frankfurt 1
  3. Valencia – A.Madrid 1x
  4. Monaco – Montpellier 1×2
  5. V.Setúbal – Gil Vicente 1×2
  6. Hull – Swansea 1x
  7. Deportivo – Girona 1×2
  8. Pescara – Cittadella 1x

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 14 februari, 2020