Topptipset idag 19/2 – analys, spelförslag & tips

Topptipset idag 13/3 - speltips, analys & spelförslag

Åttondelarna i Champions League är givetvis godbitarna på dagens Topptipset, men resten är inte fy skam heller. City kan komma att bygga en ”vi mot världen-mentalitet” medan spansk och skotsk fotboll för oss in på otrampade stigar. Sist väntar internationella kamper i Latinamerika. Åtta rätt ligger och väntar på oss!

Spelstopp: 20:29

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

Tottenham – RB Leipzig 2

Mästarligan kliver först ut på kupongen med start i London. Bägge lagen är skadeskjutna, men för José Mourinhos mannar ser det trots allt lite värre ut. Son Heung-min spelar inte på grund av en armfraktur och ikonen Harry Kanes återkomst dröjer länge till. Även om Leipzig saknar skadade Willi Orban och Ibrahimovic Konaté samt avstängde Dayot Upamecano i försvaret gick det riktigt bra i genrepet i lördags; 3-0 på Bremen och mål av Klostermann som gör ett jättejobb både framåt och bakåt. Senast Spurs spelade mot tyskt motstånd hemma i London? 2-7 mot Bayern i oktober… Värdet stavas Die Bullen från vilka vi börjar.

Atalanta – Valencia 2

Champions League-debutanterna Atalanta var i princip helt uträknade efter fyra omgångar, men reste sig som bekant på nio och en halv. Gasperinis tappra soldater fick en bra uppladdning i helgen när Roma betvingades med 2-1. Valencia, trots ett par spelare borta, är emellertid av en annan kaliber än Zagreb och Donetsk. Gästerna vann svåra Grupp H före Chelsea efter imponerande insatser mot just The Blues. Gabriel Paulista såg rött i den sista gruppspelskampen och reser inte till Italien, samma sak gäller Garay som är skadad. Habila reserver hos de i Europa bortastarka Ches finns emellertid. De blåsvarta värdarna tvingas spela i Milano, och det är ett minus för ”La Dea”. Start i öster.

Manchester City – West Ham 1

”Det är nu, mer än någonsin, som vi måste visa att vi är talang och inte pengar.” Dessa ord ska Pep Guardiola ha yttrat till sina spelare efter UEFA:s uteslutningsbesked. Talang saknas definitivt inte hos The Citizens som efter en lång vila kanske får se Leroy Sané göra säsongsdebut efter knäskadan i augusti. Jack Wilshere saknas fortfarande för West Ham vars PL-tabellsits är minst sagt prekär. David Moyes januarivärvning Jarrod Bowen är en möjlig startman på Etihad, men detta till tusen taggade City får The Hammers inte stopp på. Banketta!

Mirandés – Zaragoza 2

De stora scenerna ger plats åt de mindre. I väntar en bortaresa som kan bli en behaglig historia för Zaragoza. Efter den övertygande 4-2-triumfen i cupen mot Villarreal för en månad sedan har det gått sådär för värdarna. 1-1 hemma mot Albacete i seriespelet är senaste tillställningen. Den offensiva mittfältaren Marcos André visades ut och sitter på läktaren. Utvilade och tvåa i serien efter bra resultat mot tufft motstånd sedan nyår; Real Zaragoza ler och mycket talar för uppflyttning. Helt ok utdelning på gästerna och då räcker X2.

Kilmarnock – Aberdeen 1

Kampen om den skotska cup-pokalen går vidare med åttondelsfinal på Rugby Park. Omspelet kommer efter den mållösa kampen i Aberdeen, och Kilmarnock har formen för att avgöra på hemmabanan. Med undantag för 1-2-nederlaget mot Hibs i söndags (då ordinarie burväktaren Laurentiu Branescu inte spelade) är ”Killie” i gott slag. Bland annat har jätten Rangers besegrats (2-1). Motig period för Aberdeen som på en månad bara tagit en seger på sju försök. 1-2 mot Celtic i söndags kom nio minuter från slutet vilket gjorde mittbacken Ash Taylors kvitteringsmål verkningslöst. Plocka med krysset på större system.

Huracán – Atlético Nacional 1

Europa Leagues motsvarighet i Sydamerika heter Copa Sudamericana. Argentinska Huracán tittar inför detta returmöte upp mot en stor uppförsbacke. De rödvita förlorade med klara 0-3 i Medellin och har fått slita hårt även i serien. Nacional tappade två poäng mot Deportivo Cali (2-2) i det inhemska seriespelet. Förvisso fortsätter spelare som Andrade och Fernández att glänsa, men hela laget måste leverera. Besökarna är favoriter, men hemmabanan brukar emellertid ge en fördel. Då gästerna har råd att förlora med två baljor är 1X ett bra val ur spelsynpunkt.

Luqueno – Guayana 2

Över till Paraguay och fortsättningen på det mycket spännande dubbelmötet mellan Luqueno och Guayana. Värdarna segrade i Venezuela (3-2) då det mesta skedde i första halvlek. Mellan matchminut 33 och 42 kom samtliga fem mål, men matchens lirare var ändå Guayanas 38-årige striker Richard Blanco. Dubbla baljor som lovar mer. Luqueno hade tre olika målskyttar, men också en utvisad spelare i försvararen Jorge Paredes. Mittlåset måste nu omkomponeras och en och annan kasse kan slinka igenom. Börja med tvåan och håll tummarna!

Oriente Petrolero – Vasco da Gama 2

Bolivia blir det sista stoppet och hit kommer brasilianska Vasco da Gama väl förspända. 1-0 hemma betyder att gästerna slapp jobbiga bortamål. Vetskapen att skulle Germán Cano sätta en balja till måste Oriente göra minst tre sitter i bakhuvudet på värdarna. Seriespelet har startat bra för de grönvita, men nivåskillnaden på dessa två länders ligor medför att tvåan känns bäst i magen när Petrolero måste exponera sig bakåt. Spika och ropa Forca Vasco!

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

Bästa spiken!

Man City – Hela klubben vill just nu inget annat än att tysta belackarna, och vad är då bättre än en storseger? West Ham saknar kapaciteten för att stå emot och piskas rejält. City ryter ifrån!

Kupongens luring!

Valencia – Europarutinen Valencia har samlat på sig de senaste 25 åren gör Los Ches till en fruktad motståndare. Atalanta kan inte överraska så mycket mer, och blir varse om att gammal är äldst. Amunt, Valencia!

32 rader

 1. Tottenham – RB Leipzig x2
 2. Atalanta – Valencia x2
 3. Man City – West Ham 1
 4. Mirandés – Zaragoza x2
 5. Kilmarnock – Aberdeen 1
 6. Huracán – Atl.Nacional 1x
 7. Luqueno – Guayana x2
 8. Oriente P – Vasco 2

216 rader

 1. Tottenham – RB Leipzig 1×2
 2. Atalanta – Valencia 1×2
 3. Man City – West Ham 1
 4. Mirandés – Zaragoza x2
 5. Kilmarnock – Aberdeen 1x
 6. Huracán – Atl.Nacional 1x
 7. Luqueno – Guayana 1×2
 8. Oriente P – Vasco 2

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100