Topptipset idag 20/12 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Vi går mot julhelg och toppmatcher från Bundesliga och Serie A förgyller fredagens Topptips som i vanlig ordning är en härlig blandning av matcher från Europas olika hörn. Spikarna hittar vi i Skottland och Belgien medan favorit i fara signaleras i Tyskland.

Spelstopp: 20.29

1. Middlesbrough – Stoke

Två lag med en riktigt svag första halva av The Championship drabbar samman på Riverside Stadium fredag kväll. Jonathan Woodgates hemmalag har dock gått obesegrade fyra raka på hemmaplan och det är framförallt bortaspelet som inte stämmer för “Boro”, där de rödklädda fortfarande är utan seger. Ett annat bortasvagt gäng är fredagens motståndare då “The Potters” förlorat hela sju av tio matcher på resande fot den här säsongen och gästerna har förlorat fyra av sina fem senaste utanför sin hemmaplan. “Boro” har saknat sin främste målskytt Assombalonga de senaste matcherna men kongolesen återfinns i truppen till mötet med Stoke och ska kunna ge en rejäl boost med sin power. Middlesbroughs positiva hemmatrend avgör utgången och 1X kan räcka på mindre rader, men vi hugger med tvåan på största systemen. 

2. Hoffenheim – Borussia Dortmund

Dortmund lyckades på något sätt slarva bort en solklar ledning mot Leipzig i veckan, en match där BVB i det stora hela var helt överlägsna. Bjudningar av målvakten Bürki och Brandt, som förvisso stod för ett klassmål offensivt, kostade när Timo Werner tog vara på misstagen. Ny tuff fajt väntar bara två dagar senare för Favres mannar när Hoffenheim står som värd. “Die Krauchgauer” hade en tyngre svit med fyra raka utan seger men lyckades vända trenden i och med en tung seger borta mot Union Berlin i tisdags kväll. Säsongens Hoffenheim blandat väldigt högt och lågt och det är svårt att veta vart vi har de blåklädda, vilket resultatraden 7-3-6 intygar. Dortmunds engelske storstjärna Sancho, som är i fantastisk form, fick kliva av med en misstänkt skada sent mot Leipzig och bör vara tveksam till spel mot Hoffenheim, vilket är ett enormt avbräck. Vi förväntar oss full körning från start och litar inte på favoriten Dortmund. “Gaffeln”, etta-två skall duga fint! 

3. Fiorentina – Roma

Italiensk stormatch väntar på Artemio Franchi i Florens när ett formstarkt Roma gästar ett krisande Fiorentina. Tränare Montella hänger på en skör tråd och den forne Romaspelaren har inte lett “La Viola” till tre poäng på sina sex senaste försök i Serie A. Franck Ribéry blir borta en längre tid efter en fotledsoperation och storstjärnan Chiesa är i svag form där kanske tankarna på en eventuell flytt i januari spökar. Roma behöver vinna för att ta rygg på Juventus och Inter i tabelltoppen och “Giallorossi” har verkligen fått upp farten under nye tränaren Fonseca. Tvåan är en vettig spik. 

4. Eibar – Granada

Både Eibar och Granada avancerade i den spanska cupen under tisdagskvällen där båda lagen passade på att lufta trupperna rejält. I La Liga går lagen likvärdigt svagt där de delar raden 1-1-4 senaste sex matcherna och Eibar som var väldigt hemmastarka i fjol har redan förlorat fler hemmamatcher (5) än vad laget torskade i fjol (4). Granadas form har dalat rejält efter en fantastisk inledning där “El Grána” faktiskt en kort tid i slutet av oktober ledde La Liga för första gången någonsin. Grundkapaciteten är något högre i hemmalaget och vi landar i ettan som utgång, men helst målas alla tecken med. 

5. Hibernian – Rangers

Rangers har inlett säsongen strålande och jagar Celtic i tabelltoppen samtidigt som avancemang säkrades i Europa League föregående vecka. Efter några tunga år med nedflyttning har Glasgowklubben hittat harmoni med Steven Gerrard, som nyligen förlängde sitt kontrakt till 2024, på tränarbänken. Till mötet med Hibernian saknas tyvärr främre målskytten Morelos efter ett rött kort senast men tillfälliga ersättare finns i truppen, sannolikt tas platsen av den tidigare Premier League-ikonen Jermain Defoe. Hibernian är ett hyfsat hemmalag och har endast en förlust i ligaspelet när Hearts vann med 2-1 i september. Här kommer “Hibs” andra hemmaförlust för säsongen och tvåan lämnas ensam. 

6. Mechelen – Oostende

Mechelen var chanslösa när Club Brügge vann med klara 3-0 i söndags och formen har efter en fantastisk start på säsongen varit nedåtgående för “De Kakkers” de senaste två månaderna. Mycket bättre chans till trendbrott kommer inte ges då Jupiler Leagues näst sämsta bortalag står för motståndet. Oostende har på nio bortamatcher tagit fyra poäng och raden 1-1-7 är direkt bedrövlig. Mechelen har inte fått med sig tillräckligt med poäng i sina senaste hemmamatcher med två oavgjorda och två förluster senaste fyra, men här vänder det. Ettan är en sund spik på en tuff kupong. 

7. Spezia – Cremonese

I Serie B:s botten ska viktiga poäng fördelas när Cremonese gästar Stadio Alberto Picco och Spezia. Lagen står båda på 20 inspelade poäng och har endast en pinne ned till Venezia på kvalplats. Spezia är dock rejält på uppgång och är ett av seriens mest formstarka lag för tillfället, där hemmaspelet imponerar särskilt. Cremonese tog en viktig trepoängare senast men har stora problem med målskyttet, endast tolv mål på 16 matcher. I detta mötet får gästerna vara extremt nöjda om en poäng åker med hem och 1X ska vara bank. 

8. Deportivo La Coruna – Tenerife

Den forna framgångsklubben Deportivo La Coruna är på väg ned i det spanska seriesystemet och parkerar som jumbo i La Segunda efter snart halva säsongen spelad. De vitblåa har smått miserabla en seger på 20 matcher där förvisso hela nio matcher har slutat oavgjort. Fredagens möte är extremt viktigt då Tenerife är ett av lagen ovanför som Deportivo jagar. Gästerna har endast en seger på sina senaste sex matcher men laget från Kanarieöarna har gjort det helt okej på bortaplan första halvan av säsongen, tre vinster och två oavgjorda på tio försök. Det här är dock inga lag som går att lita på och krysset i utgången bör garderas från båda sidor. 

Till Topptipset

Bästa spiken!

Rangers

Rangers tillsammans med Celtic spelar i en egen liga i skotska Premiership och Gerrards mannar är en befogad favorit borta mot “Hibs”, trots avstängning på anfallaren Morelos. Fullgod ersättare i Defoe finns och Rangers bara vinner! 

Kupongens luring!

Hoffenheim

Hoffenheim och Dortmund är två lag som delar egenskapen av hög högstanivå och låg lägstanivå. Till priser kring 15 procent är ettan supervärde och den ska vara med på alla rader. 

Speltips & spelförslag på 108 rader

  1. Middlesbrough – Stoke 1×2 
  2. Hoffenheim – Dortmund 12 
  3. Fiorentina – Roma 2
  4. Eibar – Granada 1×2
  5. Hibernian – Rangers 2
  6. Mechelen – Oostende 1
  7. Spezia – Cremonese 1x
  8. Deportivo – Tenerife 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 20 december, 2019