Topptipset idag 21/2 – analys, tips & spelförslag

 • Ingen välkomstbonus
 • Inga omsättningskrav
 • Läs mer om Svenska Spel
 • Svenska statens spelbolag
 • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
 • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Fredagsmyset är tillbaka och det är stora ligor i farten, samt lite smått och gott från andradivisioner på Topptipset. Är Napoli förbi svackan? Är Lyons säsong förlorad? Svaren på detta och mer får vi när vi går för full pott!

Spelstopp: 20:29

Till Topptipset

1. Derby – Fulham 1

Pride Park Stadiums hjältar har under säsongen varit upp och ner, men The Rams förmåga att ta poäng hemma är minst sagt imponerande. Näst bäst i serien och bara två nollpoängare så här långt i The Championship. Ett par skador på bland annat Wisdom tvingar fram några rockader, men borde inte oroa Derby. Fulham skakades i grunden när jumbon Barnsley såg till att The Cottagers skåpades ut ordentligt i London. 0-3 gör ingen sommar, men psykologi har stor betydelse i sportens och inte minst fotbollens värld. Med detta sagt fattas pennan med vänster hand.

2. Metz – Lyon 1

Ligue 1 ser Lyon göra sin svagaste säsong på mycket länge, och de sjufaldiga mästarna ligger elva i tabellen. Cupspelen, nationellt som internationellt, går fint men i serien lossnar det inte. Nykomlingen Metz gör vad som förväntas av dem, och lite till. Innanför Stade Saint-Symphorien trygga väggar har Lorraine-klubben sänkt bland annat Monaco, och hemmaspelet är anledningen till varför värdarna alltjämt är på rätt sida strecket. Gå för knallen och degen via ettan i första hand.

3. Brescia – Napoli 2

Brescias återkomst i Serie A skulle bli tuff, men kanske inte riktigt så här tuff. Nästjumbon är ligans svagaste hemmalag och har bara lyckats segra en gång på Mario Rigamonti – 3-0 i december mot det läckande sållet Lecce. Flera tongivande spelare borta som Ernesto Torregrossa (skadad) och Florian Aye (avstängd) ökar känslan av hopplöshet. Napolis spelare verkar ha förstått hur Gattuso vill att de ska spela, och trivs till och med bättre borta än hemma. Blir Dries Mertens ånyo hjälte som senast på Sardinien? Vi tror det och spikar syditalienarna!

4. Real Betis – Mallorca 1

Från bortastarka napolitanare till bortaveka ö-bor. Mallorca ser på sikt ut att trilla ur La Liga då resultaten i fastlandsspanien är bedrövliga; 0-1-10 och sju ynka baljor i rätt kasse för gästerna håller inte. Hur detta ska ändras är ett huvudbry för coach Vicente Moreno. Nabil Fekir är tillbaka i sin roll som nummer 10 i Real Betis, och Benito Villamaríns älsklingar behöver hans kreativitet för att fortsätta vara ett jobbigt motstånd att möta i Andalusien. Stora och små lag piskas i Sevilla och här blir det nya poäng till Los Béticos via El Spiko!

5. St. Mirren – Hearts 2

Den skotska bottenkampen är en rafflande historia där bägge dessa lag i högsta grad är inblandade. För St. Mirren, som så sent som på tisdagskvällen tog sig vidare i cupen, kan detta avancemang visa sig vara en Pyrrhusseger. Motherwell tvingade Mirren till straffar, med den mentala och fysiska tömning det innebär. Mittfältsduon Magennis och Flynn är borta resten av våren vilket kommer skapa stora glapp i mittens rike. Hearts hämtade in 0-2 till 2-2 mot Hamilton i den föregående omgången och har således en grund att stå på. Avstängde Marcel Langer är väl egentligen det enda betydande avbräcket och i denna på förhand förhållandevis jämna tillställning faller valet på X2.

6. Aves – Guimarães 1

Lilla Club Deportivo Aves genomled en plågsam höst med knappt några glädjeämnen, men den senaste månaden har de rödvita håvat in fler poäng på fem omgångar än under de inledande 16. Treorna på Estadio do CD Aves är tre till antalet och mot sexan Famalicao (1-1) var värdarna bara sekunder från en ny triumf. Guimaraes åkte på hemmastryk mot Porto (1-2) även om matchen överskuggades av de främlingsfientliga attackerna från publikens sida. En par blessyrer stör tränaren, och då hemmalaget är på gång ramlar tecknen in vänsterifrån.

7. Kortrijk – Genk 2

I Belgien har Kortrijk börjat klättra, även om en viss besvikelse finns över det missade avancemanget i cupen. Mot bottengänget Oostende stod matchen länge och vägde innan två övertidsmål av Van Der Bruggen och Gueye fastställde slutresultatet till 3-0. Benjamin Nygrens Genk må ha svårt för storstadsklubbarna, men ligasexan gör processen kort med de mindre föreningarna. Bongonda, Onuachu och Uronen är alla spelare som är jämna och hade gått rakt in i Kortrijks elva. Tvåan känns troligast.

8. Sporting Gijón – Cádiz 2

Segundas serieledare heter Cádiz Club de Futbol, och andaluserna är jämna såväl hemma som på resande fot. Regionalderbyt mot Málaga (0-1) slutade i moll, men ”Den Gula Ubåten” är inte på något sätt torpederad. Värdarna blandar och ger, och då är fjortondeplatsen ingen chock för asturierna. Även om det blev en trevlig 2-0-triumf mot Santander är det ingen garanti för att de rödvita, som ofta tappat ledningar, presterar mot uppflyttningskandidaten från söder. Ruben Castro briljerar och det blir minst en pinne till Cádiz!

Till Topptipset

Bästa spiken!

Napoli – Med Champions League runt knuten bör Napoli vakna till ordentligt och se till att få en bra uppladdning. Brescia håller Serie B-klass. Avanti, Napoli!

Kupongens luring!

Metz – Värdarna är inte lätta att ha att göra med i Lorraine, och för ett Lyon som famlat hela ligasäsongen är en ny förödmjukande förlust på ingång. Allez, Metz!

Speltips & spelförslag på 32 rader

 1. Derby – Fulham 1x
 2. Metz – Lyon 1x
 3. Brescia – Napoli 2
 4. Real Betis – Mallorca 1
 5. St. Mirren – Hearts x2
 6. Aves – Guimarães 1x
 7. Kortrijk – Genk x2
 8. Sporting Gijón – Cádiz 2

Speltips & spelförslag på 216 rader

 1. Derby – Fulham 1×2
 2. Metz – Lyon 1×2
 3. Brescia – Napoli 2
 4. Real Betis – Mallorca 1
 5. St. Mirren – Hearts x2
 6. Aves – Guimarães 1×2
 7. Kortrijk – Genk x2
 8. Sporting Gijón – Cádiz x2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 21 februari, 2020