bet365

Topptipset idag 22/1 – spelförslag, analyser & tips

 • Ingen välkomstbonus
 • Inga omsättningskrav
 • Läs mer om Svenska Spel
 • Svenska statens spelbolag
 • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
 • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Premier League fortsätter med bidrag mitt i veckan. Onsdagens Topptips bjuder på tre drabbningar i Englands högsta serie där även två fajter från Championship representerar den röd- och vita flaggan. I övrigt görs cup-nedslag i Italien, Frankrike och Nederländerna. Här följer analysen till åtta friska!

Spelstopp: 20.29

Till Topptipset

1. Manchester United – Burnley 1

Old Trafford är första arena till rakning dit ett närkampsstarkt Burnley tar sig under onsdagskvällen i Premier League. Sean Dyches gubbar ligger ofta precis på eller strax över gränsen för vad som är tillåtet och senast mot Leicester gick det vägen. James Maddison låg i backen fler gånger än vad som går att räkna på två händer och rävarna fick aldrig något riktigt flyt i spelet. Matchhjälte för Burnley blev Nick Pope som bland annat nekade Vardy målfirande från straffpunkten. Här lär “Påven” behöva komma upp i nivå igen. Liverpool blev övermäktiga i klassikermötet för de röda, men sett till var United står nu för tiden saknade de ändå inte chanser. Rashford är out ett tag, men det ska inte vara så kännbart här. Ettan spikas hela vägen upp till 70 procent.

2. Leicester – West Ham 1

Som sagt så var det inte Leicesters dag i söndags. Spelet hackade en aning och när Jamie Vardy dessutom sumpade både friläge (i princip) och straff blev det inga poäng i Burnley. Chans till revansch kommer omgående då West Ham kommer på besök. Västskinkorna klarade 1-1 hemma mot Everton i helgen via Issa Diops skalle, och efter det VAR-bortdömda målet mot Sheffield United i omgången innan var nog Moyes och co ändå relativt nöjda med en pinne. Relativt fort behöver dock The Hammers ha förstaslipsen Fabianski tillbaka i spel. Utan den säkra sista utposten uppträder försvaret minst sagt osäkert hos gästerna, och kanske kan Vardy få igång målandet igen här? Leicester är även utan skadade Ndidi klart bäst i grunden och till rådande understreckning är ettan smarrig!

3. Tottenham – Norwich 1

Nedflyttningståget höll på att lämna perrongen utan Kanariefåglarna. Då klev den finske albatrossen Pukki fram och ordnade tre poäng åt sitt Norwich via en straff i nättaket mot Bournemouth. Oerhört förlösande för gästerna som sett helt okej ut den senaste tiden, men de sena tappen av ledningar i matcherna har dessvärre gjort att jumboplatsen är svår att prata bort. Här är det dags för huvudstadsresa och Norwich kommer definitivt se sina chanser till poäng som goda mot Tottenham. Hemmalaget får det inte riktigt att lossna utan fanbäraren Harry Kane, och mycket riktigt slutade också derbyt mot Watford senast med ett 0-0 resultat. Det var den första nollan på de fem senaste tävlingsmatcherna för Spurs som kommer behöva prestera på topp för att vinna här. Utgångsgaffeln får kryssällskap på de större systemen.

4. Charlton – Fulham 2

Championship bjuder på Londonderby under lill-lördagen. The Valley är skådeplatsen för mötet mellan Charlton och Fulham där det skiljer en del på förhand. Usel form och ruggigt skadeläge hos värdarna har medfört ett fullt förståeligt ras i tabellen och det är bara att inse att den här säsongen kommer att handla om att fixa nytt kontrakt. Fulham däremot har vikt upp kragen och börjat visa form igen på slutet. Segern senast mot Boro var rättvis, andra raka, och betydde också att de svartvita nu är uppe på tredjeplatsen igen. Mitrovic saknas fortfarande bland manager Parkers valmöjligheter, men det påverkar inte nämnvärt här. Garderingen till höger fungerar bra som lås.

5. Nottingham – Reading 1

Readings fina svit på åtta raka utan förlust i ligan fick sig en törn av Millwall i helgen. Kenny Paveys hjärtelag slog tillbaka Kungligheterna med 2-0 och segern var fullt rättvisande. Chans till ny svit kommer här då det är dags för ny bortafajt, men den här gången står Nottingham för motståndet. De röda är likt Reading var innan inne i en riktigt trevlig period med en fem matcher lång förlustfri svit i ligan. Fyra av de har varit segrar och som om inte det vore nog har sherifferna dessutom gjort hemmaarenan City Ground till ett vinstfort. Tre segrar i följd är imponerande siffror och känslan är att det i alla fall inte blir förlust här. Vänster och mitten.

6. Juventus – Roma 1

Ligaspelet lämnas därhän och vi tar istället sikte på cuper av dess olika slag. Stöveln inleder med sin inhemska variant och skickar ut Juventus och Roma i strid. Juve har vunnit fyra av fyra slag alla kategorier sedan nyår och börjar sakta men säkert även se bättre ut i prestationerna. De röda krigarna från Rom är lite tvärtom, fyra imponerande insatser under 2020 har bara givit två segrar och lika många nederlag. Ett av nederlagen var mot just Juventus för tio dagar sedan, en match som kunde gått precis hur som helst. Nu är det dock cupspel det handlar om, således lär båda kombattanterna rotera något, och då är värdarnas truppbredd överlägsen. Roma får max med sig ett kryss.

7. Reims – PSG 2

Desto mer skräll luktar det i nästa match. Det handlar om Ligacupen i Frankrike där Reims välkomnar oligarkerna från PSG till Auguste Delaune. Värdarna är ligans tätaste lag, och har tack vare den ogenombräckliga defensiven parkerat på den övre halvan av ligatabellen. Föga förvånande leder PSG Ligue 1, men det här mötet har varit något av ett mardrömsmöte på senare tid för parisarna. Värdarna har vunnit de två senaste inbördes fajterna med sammanlagt 5-1 (!), och står sig 0-0 länge här kommer bortalaget bli frustrerat. Helgarderingen är på plats och såväl ettan som krysset rensar väldigt fint.

8. Heerenveen – Willem II 1

En oviss drabbning avrundar onsdagen. Det är dags för åttondelsfinal i Nederländska Cupen, där Heerenveen har revansch att utkräva. Detta sedan Willem II åkte hit och vann för en månad sedan, något som betydde och fortfarande betyder den enda förlusten på hemmagräs för de blåvita under säsongen. Således är det värdarna som har det mesta att vinna här, vilket säkert kan passa bortalaget bra. Willem II gör en kanonsäsong så här långt, men ettan är klart understreckad och i kraft av det samt Heerenveens ovilja att förlora här får den också utgångsförtroendet, men det är givetvis inte fel att gardera med vad plånboken tillåter.

Till Topptipset

Bästa spiken!

Leicester – Ndidis bortfall har såklart påverkat negativt, men med spelare som Maddison, Vardy och Barnes i laget är det bara en tidsfråga innan Leicester börjar ticka igång igen i offensiv riktning. Ett utan Fabianski-svajigt West Ham försvar kommer passa rävarna alldeles utmärkt. Spelvärdet är med oss och spikpistolen trycker av!

Kupongens luring!

Reims – PSG kör över det mesta i sin väg i Frankrike när de har sin dag, men här har maskinen från huvudstaden stött på problem i modern tid. Reims har faktiskt kört över, nåja, PSG i de två senaste och även om bortalaget är rättmätiga favoriter kan mycket väl värdarna skrälla igen. Utdelningen ligger här!

Speltips & spelförslag på 32 rader

 1. Man United – Burnley 1
 2. Leicester – West Ham 1
 3. Tottenham – Norwich 12
 4. Charlton – Fulham x2
 5. Nottingham – Reading 1x
 6. Juventus – Roma 1x
 7. Reims – PSG x2
 8. Heerenveen – Willem II 1

Speltips & spelförslag på 216 rader

 1. Man United – Burnley 1
 2. Leicester – West Ham 1
 3. Tottenham – Norwich 1×2
 4. Charlton – Fulham x2
 5. Nottingham – Reading 1x
 6. Juventus – Roma 1x
 7. Reims – PSG 1×2
 8. Heerenveen – Willem II 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 22 januari, 2020