Topptipset idag 27/12 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

När mörkret har lagt sig efter Boxing Day på torsdagen görs Premier League-omgången komplett när Manchester City gästar Wolverhampton på fredagskvällen. Därtill får vi bidrag från Belgien, Turkiet och Skottland innan kupongen kompletteras med fyra PL-matcher på lördagen. Tight matchande och roterande startelvor är extra viktigt att tänka på i dessa tider. Vi går givetvis för full pott i dagens topptips

Spelstopp: 18.29

1. Wolverhampton – Manchester City

Pep Guardiolas manskap åker till svårspelade Molineux Stadium och gästar Wolves på fredagskvällen. De ljusblå har lyckats skaka av sig derbyförlusten mot Manchester United för två veckor sedan och har därefter inkasserat fyra raka segrar alla tävlingar inräknat. Till detta möte finns Sergio Agüero åter tillgänglig efter skadefrånvaro men viktige spelfördelaren David Silva saknas. Wolverhampton är i gott slag och förtjänade mer i den senaste hemmamatchen när Tottenham avgjorde sent. Fjolårssuccén Rául Jiménez fortsätter att leda laget offensivt och den här säsongen har han fått god hjälp av kraftpaketet Adama Traoré som fått sitt riktiga genombrott. Det var just Traoré som avgjorde med två mål senast lagen möttes på Etihad i oktober och han kan ställa till det för “The Citizens” här med. Det här är en riktigt tuff match för gästerna och tvåan garderas helst hela vägen. 

2. Royal Antwerp – Anderlecht

Antwerpen jagar hittills suveräna ligaledarna Club Brügge i tabelltoppen och behöver ta tre poäng för att haka på när Anderlecht gästar Bosuilstadion. Det rödklädda hemmalaget fick bara en poäng senast när Lior Refaelov kvitterade från straffpunkten på stopptid, men till mötet mot Anderlecht får värdarna sin skyttekung Mbokani tillbaka efter avstängning. Dieumerci Mbokani toppar den belgiska skytteligan på 14 mål och lär vara sugen att öka på denna skörd när hans gamla arbetsgivare står på andra sidan. Gästerna har det riktigt trögt i bortaspelet med endast två segrar på nio försök och det blir inte lätt att förbättra denna svit när ett av seriens bästa hemmalag står för motståndet. 1X räcker här. 

3. Besiktas – Genclerbirligi

Ett inslag från turkiska Süper Lig väntar när Besiktas gästas av Ankaralaget Genclerbirligi. Besiktas kommer från en klar förlust mot Fenerbahce senast och har fyra raka nederlag alla tävlingar inkluderat. Truppen går att nämnas som en elefantkyrkogård med många kända namn med bland annat Liverpoolfloppen Loris Karius i mål, Jeremain Lens med en misslyckad sejour i Sunderland och den kroatiske mittbacken Domagoj Vida. I gästernas trupp hittar vi Mattias Bjärsmyr som startat de två senaste matcherna och dessa matcher har “Ankara Rüzgari” inte förlorat. Ett stort avbräck för gästerna är dock rumänske anfallaren Stancu som leder turkiska skytteligan, han är avstängd här. Normalt hemmastarka Besiktas gäller som klar favorit i detta möte, men vi hittar stort värde i att sträcka på med alla tecken då procenten på både kryss och tvåa är för låga. 

4. Dundee United – Dundee FC

I den skotska andraligan stundar derby i Dundee på fredagskvällen när FC gästar United. Det här är tredje mötet lagen emellan där serieledande hemmalaget vunnit båda fighterna klart tidigare under säsongen. Det orangeklädda värdarna går ursinnigt starkt i ligan med nio raka vinster och inga poäng tappade på hemmaplan. Målskyttet står främst skotske landslagsmannen Lawrence Shankland för som hittills stänkt in 19 av Uniteds 42 ligamål.  De mörkblå gästerna ligger på en fjärdeplats vilket ger playoff-spel uppåt och som också lär vara målet för säsongen med tanke på hemmalagets dominans i tabelltoppen. Gästerna är inte dåliga borta men i det här mötet litar vi fullt ut på Shankland och company och ettan lämnas ensam. 

5. Brighton – Bournemouth

Bournemouth tar korta resan längs sydkusten och gästar Brighton på Falmer Stadium i den tidiga lunchmatchen på lördagen. “The Cherries” hoppas sannolikt på liknande utgång som besöket här föregående säsong när segersiffrorna skrevs till hela 0-5. Förutsättningarna är något annorlunda nu då Eddie Howes mannar har stora problem med målproduktionen och många skador i de defensiva leden, framförallt saknas viktige mittbacken Nathan Aké. Brighton har fyra raka matcher utan seger men stod för en bra insats borta mot Tottenham på annandagen, där Potter vilade flera tongivande spelare. Känslan är att det stora fokuset har varit på den här matchen och Neal Maupay, lagets bäste målskytt, lär åter ta plats i startelvan. Toppchans för “Fiskmåsarna” att börja vinna igen efter en sämre period och ettan är en riktigt vettig spik. 

6. Newcastle – Everton

Carlo Ancelotti fick en smakstart när hans Everton besegrade Burnley på Boxing Day och redan på lördagen reser “The Toffees” norrut och gästar ett formstarkt Newcastle på St James’ Park. Everton har trots ett tufft spelschema fått med sig bra med poäng på sistone och det börjar blåsa mer positiva vindar kring Goodison Park. Newcastle får också med sig mycket poäng de senaste matcherna och “Skatorna” har inte förlorat på hemmaplan sedan 0-1-förlusten mot Arsenal i premiären. Känslan är att det blivit för mycket poäng sett till spelets kvalité och den niondeplats som Steve Bruce manskap parkerar på för tillfället är ingen realistisk förväntning som slutposition. Ancelotti löser biffen här och tvåan kan spikas till finfin procent. 

7. Southampton – Crystal Palace

Southampton har blandat vinster med förluster den senaste månaden och den gemensamma faktorn när “The Saints” vinner är tydlig: Danny Ings gör mål. Den forne Liverpoolspelaren har gjort hela elva mål hittills i Premier League. På annandagen skrällde “Soton” rejält trots att Ings vilades när Chelsea brottades ned med 0-2. Nu gästas de rödvitrandiga av tighta Crystal Palace som under Hodgsons ledning alltid sätter defensiven i första rummet. “Örnarna” får tillbaka Sakho som varit avstängd tre matcher och detta är ett viktigt tillskott med tanke på att Cahill, Ward och Dann alla saknas. Offensivt är det ofta blött krut i bössan och ofta lämnas ansvaret till Wilfried Zaha som skall lösa det på egen hand. Hassenhüttls lag förlorar inte här och 1X ska räcka. 

8. Watford – Aston Villa

Hyperintressant möte väntar på Vicarage Road i botten av Premier League när Aston Villa beger sig till London för matchen mot Nigel Pearsons hemmalag. “The Villa” tog en mycket tung skalp senast när Norwich besegrades med uddamålet efter en väldigt svag period med fem raka utan seger och nu väntar alltså en ny måstematch i bottenstriden. Watford ser allt bättre ut efter en bedrövlig start på säsongen och kommer stärkta av säsongens första hemmavinst mot Manchester United samt en stark poäng borta mot svårspelade Sheffield United. Med hemmafördelen i ryggen börjar vi från vänster men ser helst att alla tecken åker med på större system. 

Till Topptipset

Bästa spiken!

Brighton

Brighton har inte fått med sig poängen på sistone men spelmässigt är “Fiskmåsarna” på väg mot något stort. Nu väntar ett trubbigt Bournemouth som även är rejält skadeskjutet och mycket bättre läge till tre poäng ges inte för Potters gäng. 

Kupongens luring!

Wolverhampton

Wolves har varit en tuff motståndare för Manchester City sedan återkomsten i Premier League och Guardiola har endast besegrat Nuno Espírito Santos gäng vid ett av tre försök. Hemma på Molineux är Jiménez och gänget tunga att möta och ettan är ett givet tecken att plocka med. 

Speltips & spelförslag på 216 rader

  1. Wolverhampton – Man. City 1×2  
  2. Antwerp – Anderlecht 1x 
  3. Besiktas – Genclerbirligi 1×2 
  4. Dundee U. – Dundee FC 1
  5. Brighton – Bournemouth 1 
  6. Newcastle – Everton x2
  7. Southampton – Crystal P. 1x
  8. Watford – Aston Villa 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 27 december, 2019