Topptipset idag 28/2 – analys, tips & spelförslag

 • Ingen välkomstbonus
 • Inga omsättningskrav
 • Läs mer om Svenska Spel
 • Svenska statens spelbolag
 • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
 • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Sex länder, en tredjedivision, sista halmstrån som grips, ett sydkustderby och mycket därtill. Fredagskvällen behöver inte så mycket mer än detta Topptips för att fylla på batterierna efter arbetsveckan. Nu åker vi!

Spelstopp: 20:29

Till Topptipset

1. Norwich – Leicester 1

Ska ett mirakel ske för Norwich får det börja ske nu, vilket faktiskt inte är en omöjlighet sett till Leicesters dalande formkurva. Inga mål framåt för The Foxes på två kamper, och nu måste Brendan Rodgers klara sig utan mittfältarna Nampalys Mendy och Daniel Amartey. Oangenämt med andra ord. Hemmabanan Carrow Road är The Yellows hopp, och med fem poäng på tre kamper mot City (3-2), Spurs (2-2) och Arsenal (2-2) finns chansen till en moralhöjande skalp för The Canaries. Genom att täta bakåt och grisa till sig en trea tänds hoppet för jumbon. Devisen är givetvis så många tecken som möjligt med start från vänster.

2. Real Sociedad – Valladolid X

Gästernas axlar lättade en aning när det stod klart att Ronaldo-ägda Real Valladolid i söndags hade gått segrande ur kampen mot Espanyol (2-1). Strecket är nu sju poäng bort, och med nya strutar av Sergi Guardiola och Sandro Ramírez kan “Pucela” se framemot denna match med tillförsikt. Fjärde raka hemmamatchen för Sociedad, och ingen kan förneka att det gått väldigt bra på Anoeta den senaste månaden. Ett Valencia under isen slogs (3-0), men de blåvitrandiga är fortsatt utan viktige Diego Llorente i de bakre leden. Med en returmatch i Copa del Reys semifinal redan på onsdag är det inte helt osannolikt att Imanol Alguacil vilar ett par spelare. Oavgjort gör plånboken glad, så skriv 1X och be för besökarna!

3. Fortuna Düsseldorf – Hertha Berlin 1

Det tog ett tag, närmare bestämt exakt två månader, men till slut fick Fortuna uppleva en trepoängare i Bundesliga igen. Freiburg (2-0) torpederades av Erik Thommy och André Hoffmann, två av de fem försvararna som såg till att hålla rent framför Florian Kastenmeier . Med två poäng upp till (helt) säker mark är detta ett gyllene läge för Düsseldorf att sätta press på bottenkollegerna via en seger. Säsongens absoluta lågvattenmärke nåddes av Hertha Berlin i den föregående omgången. Norges 35-årige landslagskeeper Rune Jarstein släppte hela fem bollar förbi sig i huvudstaden när Köln kom på besök (0-5). Jürgen Klinsmanns avgång har alltså inte förmått väcka de blåvita vars trupp borde prestera bättre. Ettan först.

4. Nimes – Marseille 2

På den vackra franska rivieran stundar ett derby i Ligue 1. Innan nederlaget i Rennes (1-2) hade Nîmes fyra fullpoängare i sträck, men motståndet har i ärlighetens namn varit av enklare karaktär. Nu saknas dessutom Briancon som visades ut i norra Frankrike. Tvåan Marseille gör en bra säsong, och även om det slutade i fadäs mot Nantes (1-3) i lördags är detta OM så pass samspelt och giftigt tack vare stjärnor som Payet och Benedetto. Mycket känslor i ett derby, men tabellen ljuger inte och nivåskillnaden är lite för stor. Tvåan ska kunna stå ensam på Stade des Costières!

5. Sint-Truiden – Mechelen 2

Med sex poäng och sex mål av lika många målskyttar på två omgångar har Mechelen vind i sina gulröda segel. ”De Kakkers” är lite av allt-eller-inget-lag på bortaresorna, men just nu är besökarna mer fågel än fisk. Sint-Truiden kan man säga att det svänger om. Odiskutabla triumfer blandas med riktiga plattmatcher. Även om Gent borta kanske inte är den enklaste av matcher är det lite beklämmande att ligga under med 0-3 efter bara dryga 25 minuter. 1-4 slutade det och värdarna är kvar på den nedre halvan.

6. Shamrock Rovers – Dundalk 2

Bara 15 kilometer från staden där Blågult ska spela två EM-matcher i sommar hittar vi en mycket tidig seriefinal i irländska Premier Division. Efter tre omgångar står bägge dessa lag på full pott. På blott två matcher har Graham Burke slagit in fem mål (samtliga i samma kamp), men missar detta möte på grund av skada som håller honom borta i upp till två veckor. Dundalks Patrick Hoban fortsätter precis som i fjol att måla, och för varje match under 2020 har gästerna vuxit. De regerande mästarna känns snäppet tyngre och får utgångstecknet, men här går bägge fullt för seger så på stora är ett-tvåan inte fel.

7. Portsmouth – Rochdale 1

Superetta på Fratton Park? I League Ones återfinns Portsmouth som vid en fullpoängare nere på sydkusten går upp på en delad tredjeplats. Formstarka Pompey saknar enkom Ellis Harrison, som dock har en liten chans att hinna bli fit till kvällsfajten. Rochdale har 1-5 på två omgångar och 40-årige Aaron Wilbraham som målskytt senast. Krisen rycker allt närmare för The Dale som ändå får räknas som indraget i bottenfajten. 11-5-0 lyder hemmastatistiken, och en tolfte seger på borgen är väldigt sannolik. Inget annat än ettan således.

8. Las Palmas – Málaga 1

Ett semesterdestinationernas derby i Segunda får knyta ihop fredagssäcken. De oavgjorda resultaten fortsätter att dominera Las Palmas rad sedan mitten på december. “La Union Deportiva” ligger på samma poäng som sina motståndare, och med 38 år unge Rubén Castro som stänker in en hel del bollar är de gulblå inte så pjåkiga. Besökarna från fastlandet har vässat formen med tre vinster. Dock har två av dessa kommit på La Rosaleda – på resande fot går det månader mellan bortajublen vilket tyder på att den långa bortaresan till Gran Canaria blir en svår nöt att knäcka. Värdarna har inte torskat mot Málaga sedan september 2017. 1X för kryssglada Las Palmas förefaller som det mest logiska valet.

Till Topptipset

Bästa spiken!

Portsmouth – Klassiska Portsmouth är på väg tillbaka, och har avfärdat nästan allt i sin väg under 2020. För ett Rochdale med omfattande problem blir detta ingen munter historia. Play up Pompey!

Kupongens luring!

Norwich – Då ett par storlag gått på pumpen på Carrow Road och endast 1-5 mot Villa i oktober var direkt underkänt ska Norwich inte räknas bort. Det blir allt svårare för Leicester att hålla tredjeplatsen. The Foxes viker sig – heja gult!

Speltips och spelförslag – 32 rader

 1. Norwich – Leicester 1x
 2. Sociedad – Valladolid 1x
 3. F.Düsseldorf – H.Berlin 1x
 4. Nimes – Marseille 2
 5. Sint-Truiden – Mechelen x2
 6. Shamrock – Dundalk 2
 7. Portsmouth – Rochdale 1
 8. Las Palmas – Málaga 1x

Speltips och spelförslag – 216 rader

 1. Norwich – Leicester 1×2
 2. Sociedad – Valladolid 1x
 3. F.Düsseldorf – H.Berlin 1×2
 4. Nimes – Marseille 2
 5. Sint-Truiden – Mechelen 1×2
 6. Shamrock – Dundalk 12
 7. Portsmouth – Rochdale 1
 8. Las Palmas – Málaga 1x

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 28 februari, 2020