Topptipset idag 3/1 – analys, spelförslag & tips

Topptipset idag 21/2 - speltips, analys & spelförslag

Åter fredag med inte mindre än fyra spanska ligamatcher från La Liga och Segunda med stormöten i Sevilla och Zaragoza. I den franska cupen gör de bastantare lagen entré, medan de mindre bemedlade klubbarna får chansen att störa tungviktarna från Premier League i England. Denna fotbollsstig leder till åtta rätt!

Spelstopp: 18.59

1. Sevilla – Athletic Bilbao 2

Ramón Sánchez Pijuán är en av Spaniens svåraste bortaarenor att inta, men denna information kan ha missats av besökarna som vann här senast det begav sig. Med seriens näst tajtaste försvar och en finfin bortapoäng på Bernabeu innan jul är moralen på topp i Baskien. Sevillas 2-0 på Mallorca var nog viktigare än vad man kan ana. Dessförinnan hade Los Rojiblancos gått på en ordentlig mina hemma mot mediokra Villarreal (1-2) samt inte nått mer än 1-1 i Pamplona. Positivt är att Europaexperten Munir fått in två bollar i ligaspelet, men här säger magkänslan att Bilbaos lejon kan lösa biffen. Släng in så många tecken som möjligt i Andalusien!

2. Valladolid – Leganés 2

Javier Aguirre tog över ett Leganés i fritt fall i början av november, men efter ett par matcher hade mexikanen lyft bort Madridlaget från jumboplatsen. Därutöver har ”El Vasco”, som Aguirre kallas, väckt den danske landslagsyttern Martin Braithwaite ur sin dvala med flera mål som följd. När Sergi prickade in 1-0 mot Valencia (1-1) dagarna före jul var det Valladolids första måljubel i seriespelet sedan början av november (!). Desto mindre förvånande är det då att de lilaklädda besökarna kommer allt närmare botten. Mötet är öppet och har ingen klar favorit, men då besökarna har vind i seglen blir det naturligt att tro på en sannolik tvåa.

3. Extremadura – Alcorcón 1

Omgång 22 av Segunda rullar igång i den fattiga regionen Extremadura. Unga Extremadura har de senaste veckorna blivit mycket målsnåla och tagit poäng i tre seriematcher på raken. Värdarnas inlånade striker Rafa Mújica har ännu inte fått målskyttet att lossna, men som den unga Barcaprodukt han är lär baljorna snart trilla in. Gästande Alcorón har famlat efter segern sedan mitten av november och har sedan dess ett snitt på två avslut på målramen per spelad match. Dock är ”Krukmakarna” överraskande svårslagna, och ska inte räknas bort bara sådär. Trolig etta alltså.

4. Real Zaragoza – Sporting Gijón 1

Real Zaragoza är en klubb som många anser tillhör La Liga, och med hälften av omgångarna avverkade är ”Los Manos” på god väg tillbaka. Tre poäng upp till direktuppflyttningsplatsen och med en Luis Javier Suárez Charris, vars målsnitt snuddar vid 0,7 fullträffar per kamp, ser det ljust ut för hemmalaget. En bra bit l??ngre i tabellen hittar vi gästande Sporting Gijón vars ojämnhet på sikt kan få laget inblandat i streckstriden. I egenskap av att vara ett av seriens minst målfarliga lag är besökarnas segerchanser synnerligen skrala. Värdarna har ett klart övertag vad gäller resultat mot Gijón sett till de senaste sex åren, och i synnerhet på La Romareda har det gått extra bra. Spika på!

5. Bordeaux – Le Mans 2

64 lag ska bli 32 när de stora grabbarna kliver in i Coupe de France. Le Mans från andradivisionen fick ett bra avslut på 2019 med två raka viktorior. Förvisso kom dessa mot jumboduon Paris FC och Orleans, men det faktum att strikern Bevic Moussiti-Oko äntligen kommit igång ska inte underskattas. December började så bra för Bordeaux med 6-0 på Nîmes samt ledning på Stade Velodrome i paus. Sedan tjuvstartade Les Girondins jullovet med 1-3 mot OM, 0-1 mot Strasbourg samt nederlag med samma siffror mot Rennes. Insprängt mellan dessa kom 0-2 i ligacupen mot Brest, och tidigare så heta Josh Maja och Otavio har lyst med sin frånvaro. Det osar nytt bottennapp på Nouveau Stade de Bordeaux när tvåan går in först.

6. Rochdale – Newcastle 1

FA-cupdags på brittiskt territorium, och den första kampen ut är på Crown Oil Arena. League One-klubben Rochdale tog en minst sagt viktigt trea mot Accrington Stanley (2-1) och bröt därmed sin tre matcher långa förlusttrend. Ian Henderson gör det framåt där hjälpen från assistmakare som Oliver Rathbone och Callum Camps är av yttersta vikt. De svartvita gästerna från Tyne-and-Wear är inne i en jobbig svacka med drösvis av insläppta mål och tappade matcher. De offensiva namnen gör inte mycket väsen av sig, och även om det skiljer två divisioner mellan lagen är The Magpies kända för sina magplask. Ettan är en kul skräll som dock ska ramas in av samtliga tecken.

7. Birmingham – Blackburn 1

Två lag från andradivisionen slåss om avancemang i cupen på St. Andrew’s. Om svenske Kerim Mrabti inte slagit sig in startelvan nu vette katten vad han behöver göra. Mot Wigan (2-3) höll strikern undan bevakningen och satte 1-1 från en svår vinkel. Det räckte dock inte hela vägen för The Blues som trots nederlagen kan glädjas åt att de är sylvassa framåt. Fullt lika vassa, men ungefär lika svaga bakåt, är Blackburn Rovers som inte segrat i seriespelet sedan mitten av december, och utan stöttepelaren Bradley Dack som fortsatt är skadad är The Rovers med rätta nederlagstippade. Plusstatik för värdarna leder till en prisvärd spiketta!

8. Burnley – Peterborough 2

Sist men inte minst kommer League One-klubben Peterborough till Turf Moor med vetskapen att man är bra på att näta; bäst i sin serie till och med. Trion Toney-Eisa-Maddison har inte mindre än 37 baljor mellan sig så där sitter The Posh på ett fint sparkapital. Burnley från Premier League återupplever en sämre period. Inget mål framåt på sex halvlekar för hemmalaget, och då knalltvåan rensar gött värre drar vi på med så många tecken plånboken tillåter.

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

Bästa spiken!

Zaragoza – Värdarnas kollektiva näsa för mål gör Zaragoza till det näst bästa hemmalaget när det gäller att forcera motståndarnas nät. För ett Gijón som mestadels åker på smisk när man är ute på turné blir detta ett nytt nederlag. Vamos, Zaragoza!

Kupongens luring!

Athletic Bilbao – Tunga, fysiska Bilbao är formidabla på att freda det egna målet, en förmåga de visade upp på Bernabeu. När Sevilla har chansen att på allvar ge sig in i titelkampen fallerar laget. Tvåan ligger i luften!

Speltips & spelförslag på 32 rader

 1. Sevilla – Athletic Bilbao x2
 2. Valladolid – Leganés 2
 3. Extremadura – Alcorcón 1x
 4. Zaragoza – Sporting Gijón 1
 5. Bordeaux – Le Mans x2
 6. Rochdale – Newcastle 1x
 7. Birmingham – Blackburn 1
 8. Burnley – Peterborough x2

Speltips & spelförslag på 216 rader

 1. Sevilla – Athletic Bilbao 1×2
 2. Valladolid – Leganés x2
 3. Extremadura – Alcorcón 1x
 4. Zaragoza – Sporting Gijón 1
 5. Bordeaux – Le Mans x2
 6. Rochdale – Newcastle 1×2
 7. Birmingham – Blackburn 1
 8. Burnley – Peterborough 1×2

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100