bet365

Topptipset idag 3/2 – analys, spelförslag & tips

 • Ingen välkomstbonus
 • Inga omsättningskrav
 • Läs mer om Svenska Spel
 • Svenska statens spelbolag
 • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
 • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Veckan inleds med ett Topptips som innehåller det mesta. Italien, Tyskland, Frankrike, Holland och Argentina är alla representerade där merparten av matcherna hämtas från respektive lands andraliga. Överstreckningen är påtaglig i blomsterlandet och nog ska vi kunna fälla åtminstone en av de hårt betrodda!

Spelstopp: 19.59

Till Topptipset

1. Sampdoria – Napoli 2

Vi inleder med Serie A på Luigi Ferraris. Sampdoria lyfter inte riktigt i tabellen. Tre segrar sedan slutet på november är minst sagt svalt och nog skulle Ranieri våga släppa sina adepter lite friare i offensiven för att distansera Samp från bottenskiktet. 0-0 i förra omgången mot Sassuolo var ungefär så underhållande som det låter och under måndagskvällen väntar tuffare motstånd. Napoli har trummat igång och kommer hit med triumfer i ryggen mot såväl Juventus i ligan som Lazio i Coppa Italia. Neapel-sonen Lorenzo Insigne nätade i båda fajterna och är den mest vitala delen i gästernas offensiv, han kan mycket väl återigen bli tungan på vågen här. Tvåan är en potentiell spik, för full säkerhet kan krysset åka med på större rader.

2. Pescara – Cosenza 1

Ett hack ned i stövelns seriesystem ska Pescara ta emot bottenlaget Cosenza. Hemmalaget har bara två poäng upp till playoff, men å andra sidan skiljer bara fem poäng ner till återkvalet vilket skvallrar om hur otroligt jämnt läget är i tabellen. Cosenza åker till Stadio Adriatico som ett av tre nedflyttningslag, men kan vid seger här lämna giljotinen. Sett till formen talar inte mycket för det, men gästerna har faktiskt plockat poäng mot Pescara i två av de tre senaste inbördes mötena. 1x blir utgången, men på de lite större systemen är det värt att gå hela vägen.

3. Bochum – Hamburg 2

Bochum har gått sämre på slutet och nu är det endast målskillnad som skiljer Matias Conchas gamla lag från negativt playoff. En trepoängare sedan början på december behöver bli betydligt fler om det inte ska bli kniven mot strupen-matcher när våren närmar sig. Hamburg har också haft en mörk vinterperiod, men i Zweite Bundesligas återstart fick den klassiska klubben islossning i mötet med Nürnberg. 4-1 skrevs segersiffrorna till efter att bland andra Sonny Kittel och Lukas Hinterseer stått för varsin balja. Tillsammans har duon stått för 17 mål och kan de två bara hålla formen blir HSV att räkna med i toppstriden. Tvåan är stark och spikas hela vägen upp till 55 procent.

4. Grenoble – Le Havre X

Vidare till en på förhand jämn drabbning i franska Ligue 2. Grenoble övertrumfas endast av Nancy vad gäller oavgjorda matcher, och med tolv kryss på 22 omgångar är det inte svårt att förstå varför värdarna befinner sig mitt i tabellen. Här kommer ett Le Havre med toppvittring på besök. Åtta poäng av tolv möjliga har inneburit att det nu bara skiljer en poäng upp till playoff för besökarna. Grenoble har bara en förlust så här långt på Stade des Alpes, men är sämre än Le Havre i grunden. Börja med högersidan och ta med ettan först på större system.

5. Jong Ajax – Go Ahead Eagles X

En jämn fajt är också att vänta när vi vänder blickarna mot Holland. Varken Jong Ajax eller Go Ahead Eagles har förlorat någon av sina fem senaste ligamatcher och de båda lagen skuggar dessutom varandra i toppen av tabellen. Gästerna har presterat riktigt bra fotboll på resande fot den senaste tiden och kommer hit med tre raka bortatriumfer. Ajax akademilag är ett av Eerste Divisies bästa hemmalag och placerar sig två pinnhål ovanför “Örnarna”. Dock har Deventer-laget klart historiskt övertag på ungtupparna. De senaste fem mötena lagen emellan lyder 1-1-3 i Go Aheads favör och ändå streckas de rödvita upp över 60 procent. Alla tecken ska med så tidigt som möjligt.

6. Jong Utrecht – Dordrecht 2

Om Jong Ajax är överstreckade vet jag inte vad Utrechts dito är här. Vi pratar om överstreckningens moder när hemmalaget är uppe i över 70 (!) procent mot Dordrecht. Den största förklaringen ligger i besökarnas tabellposition, men motivationen ligger helt och hållet till höger i denna fajt. I egenskap av jumbo behöver Dordrecht alla poäng de kan få och senast blev det också vinst mot FC Eindhoven, ett lag som alltså ligger precis under måndagens kombattant. Jong Utrechts säsong är snart över och det kommer att bli en placering i ingenmansland. En seger på de sex senaste skvallrar också om att spelarna redan börjat gå på semester. Ettan är helt ointressant i garderingen.

7. Patronato – Arsenal de Sarandi 1

Två drabbningar från Argentina ska också tittas till innan vi avrundar. Med matchstart 23:00 svensk tid blir mötet mellan Patronato och Arsenal de Sarandi något för nattugglorna att bevittna. Värdarna har inlett svagt och befinner sig inte bättre än på 23:e plats. Serien innehåller 24 lag vilket betyder att säsongen är lång, så det finns definitivt tid och rum för att förbättra den positionen. Senast blev detpoäng mot Banfield tack vare ett straffmål från Chimino i den 96:e minuten, vilket kan ge en skjuts i rätt riktning för Patronato. Gästerna trivs normalt sett inte särskilt bra här och förlorar också hälften av alla matcher på resande fot så här långt. I Sydamerika betyder hemmaplan otroligt mycket, vilket gör att vi steker tvåan som är uppe och tickar runt 50-strecket.

8. Newell’s Old Boys – San Lorenzo 1

Kupongen når sin kulmen i Rosario. Lionel Messis moderklubb Newell’s Old Boys kan vid seger här gå upp på de åtråvärda Copa Libertadores-platserna, och med tanke på att 16 av de sammanlagt 27 poängen har kommit på Estadio Marcelo Bielsa ska Newell’s ses med goda möjligheter till ny viktoria här. San Lorenzo befinner sig förvisso alldeles intill värdarna i tabellen, men utanför hemtrakterna har det inte sett bra ut den senaste tiden. En trepoängare på kontot sedan oktober månad skrämmer inte, och spelvärdet på ettan blir därmed än mer intressant. Snart 40-årige Maxi Rodríguez har målat i tre raka fajter och kan mycket väl göra så även här. Spika hemmalaget!

Till Topptipset

Bästa spiken!

Newell’s Old Boys – I Argentina är hemmaplan traditionsenligt en stor fördel och här blir Newell’s klart undervärderade av svenska folket. Maxi Rodríguez upplever en renässans i Rosario och är hetare än någonsin med mål i tre raka matcher. Det kan mycket väl vara 39-åringen som sänker San Lorenzo!

Kupongens luring!

Dordrecht – Här är motivationsfaktorn enorm. Jong Utrecht har sakteligen börjat checka ut från den här säsongen, medan Dordrecht har allt att spela för. Jumbo vill ingen vara och att vi då erbjuds sanslöst spelvärde på högersidan gör valet enklare.

Speltips & spelförslag på 32 rader

 1. Sampdoria – Napoli 2
 2. Pescara – Cosenza 1x
 3. Bochum – Hamburg 2
 4. Grenoble – Le Havre x2
 5. Jong Ajax – Go Ahead 1x
 6. Jong Utrecht – Dordrecht x2
 7. Patronato – Arsenal Sar. 1x
 8. Newell’s – San Lorenzo 1

Speltips & spelförslag på 216 rader

 1. Sampdoria – Napoli x2
 2. Pescara – Cosenza 1×2
 3. Bochum – Hamburg 2
 4. Grenoble – Le Havre 1×2
 5. Jong Ajax – Go Ahead 1×2
 6. Jong Utrecht – Dordrecht x2
 7. Patronato – Arsenal Sar. 1x
 8. Newell’s – San Lorenzo 1

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 3 februari, 2020