Topptipset idag 31/1 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Årets längsta månad har kommit till sin sista dag som förser oss med åtta kamper från Europas alla hörn på Topptipset. Hälften spelas i andradivisioner, och den andra häften i finrummet, och slår skrällarna i Portugal och Belgien in kan det bli tillskott i kassan. Spänn bågen!

Spelstopp: 20.29

Till Topptipset

1. Cardiff – Reading X

Wales öppnar dörren för oss tippare. En januarimånad som visat på stigande formkurva för Cardiff nådde nya höjder mot Premier League-jagande West Brom i tisdags. Skottlands landslagsförsvarare Callum Paterson och den offensiva mittfältaren Lee Tomlin såg till att The Bluebirds segrade med 2-1. Skadorna är dock flera i det ojämna hemmalaget. Besökarna trampar vatten, men har också ställts mot tungt motstånd som Millwall, Forest två gånger om samt Bristol, alla hemmahörande i toppen. Det här med att spela oavgjort på bortagräs kan dock Reading, och krysset är ett roligt alternativ till den överstreckade ettan som plockas med utifall The Royals faller ihop.

2. Derby – Stoke 1

På Pride Park kliver två naturkrafter ut på gräset där utgången är mycket svårtippad i Championship. Förutom en kort svacka i december har Derby varit ett klockrent hemmalag som varit duktiga på att plocka uddamålssegrar. 2020 har varit mycket ljust så här långt för Stoke som tagit sig över strecket, och speciellt för Tyrese Campbell som skyfflat in flera viktiga bollar. I höstas delade The Potters och The Rams på poängen (2-2), och inbördes är det svårt att se en betydande övervikt för något av lagen. Klyschan att hemmabanan avgör får tippa över vågskålen och tecknen gör entré från vänster.

3. Hertha Berlin – Schalke 1

Bundesligas tjugonde omgång startar i Berlin med detta bipolära Hertha. Innan jul klarade de blåvita 0-0 mot Mönchengladbach, efter vintervilan blev det dunderdäng mot Bayern (0-4). I Wolfsburg vände 22-åringarna Dodi Lukebakio och Jordan Torunarigha underläge till seger med kvarten kvar (2-1). Vart står egentligen Hertha? Det kan även frågas om deras kombattanter denna fredag då 0-5 mot Bayern är för dåligt av Schalke. Förstavalet på målvaktsposten Alexander Nübel kan komma att stå mellan stolparna efter att ha avtjänat sin fyra matcher långa avstängning och det kan betyda en del. Mer pengar finns dock att tjäna på Jürgen Klinsmanns huvudstadslag – hemmaseger är således förhoppningen.

4. Rennes – Nantes 1

Nordfrankrike kan vara ruggigt på vintern, men lyckan håller publiken i Rennes varm. De rödsvarta ligger på utmärkt tredjeplats i Ligue 1, och hemmasnittar nästan två poäng per kamp inför fansen. Flera spelare, som Benjamin Bourigeaud, Clément Grenier och Édouard Mendy är nu åter tillgängliga för Les Rennais med ökade segerchanser som konsekvens. En bitter hemmaförlust för Bordeaux (0-1) betydde andra raka nederlaget för Nantes som åkte ut mot Lyon i cupen (3-4). Andrei Girotto visades ut i den föregående omgången, vilket innebär att mittbacksparet blir Rene Krhin och numera friske Molla Wagué. För mycket talar emot gästerna och då spikas ettan!

5. Kortrijk – Standard Liège 1

Över till grannlandet Belgien och Jupiler League. Lilla Kortrijk reste sig föredömligt mot Club Brügge efter att legat under med 0-2 efter 40 minuter. En pinne räddade “De Kerels” och fick dessutom igång den nigerianska framtidshoppet Teremas Moffi när strikern spräckte sin nolla i 20-åringens andra seriekamp. Sex poäng på två kamper efter nyår för Standard Liège kan på ytan se bra ut, men mot Mechelen och Oostrende ska “Les Rouches” inte behöva vänta på vinstmålen till så sent i matcherna. Kortrijk visade i förra omgången att man trivs bra mot de stora, och gör oss klart rikare och gladare med sin skräll. Sedan är det bara att gradvis stärka ettan.

6. Rio Ave – Famalicao 2

Högt uppe i Portugal ska det avgöras vem som bakom Braga är “King in the North”. Förvisso är formen på Rio Ave bra, men av lagen i topp sju är “Vilacondenses” det gäng som har svårast att få in bollen i nät – enbart 22 fullträffar på 18 omgångar är ganska svagt. Famalicao har varit det stora utropstecknet i Primeira denna säsong, och även om det dippat lite för Famalicenses i januari är målförmågan god. En del i detta tillskrivs brassen Anderson, och en ledning som med näsa för lån plockat in fina spelare från Braga och Valencia. Kör på från höger då värdet ligger där.

7. Tenerife – Sporting Gijón 1

Från det europeiska fastlandet till Kanarieöarna med en seriematch i Segunda. Club Deportivo Tenerife har två positiva resultat att luta sig tillbaka på. Först 1-0 på topplaget Girona efter Mathías Nahuels första mål denna säsong, och sedan en tung pinne i bortaderbyt mot Las Palmas (0-0). Därmed är Tete numera på rätt sida strecket. Gijón ligger i mitten och har inga akuta problem förutom det veka bortaspelet där nederlagen är två i följd. Ok värde på ettan, så 1X blir det.

8. Cremonese – Pisa 1

Sist men inte minst kommer Serie B. Bottenfajten på Giovanni Zini kännetecknas av två lag som sällan får segerjubla. Samuel Gustafsons Cremonese är åtminstone hyfsade hemma och har undvikit det sura äpplet sedan oktober. Illa omtyckta Pisa har inte mycket att skryta med när de blåsvarta är ute i landet; de enda bortatriumferna har kommit i södra Italien, och uppe i Cremona kammar toscanarna noll. Hemmalaget kan gott spikas.

Till Topptipset

Bästa spiken!

Rennes – Att säga att Rennes är en maktfaktor i fransk fotboll är lite tidigt, men de rödsvarta gör sin andra raka säsong med fina resultat. Nantes åker på tredje raka smällen och hemmapubliken på Roazhon Park jublar.

Kupongens luring!

Kortrijk – Mot Brügge visade de rödklädda att topplag visst går att skaka, och på hemmabanan blir det nästan alltid minst ett mål framåt. Försvaret i Standard läcker, och det kan ligga dem i fatet på Stade Maurice Dufrasne. Slit nu, Kortrijk!

Speltips & spelförslag på 32 rader

  1. Cardiff – Reading 1x
  2. Derby – Stoke 1x
  3. Hertha Berlin – Schalke 1
  4. Rennes – Nantes 1
  5. Kortrijk – Standard Liège 1x
  6. Rio Ave – Famalicao x2
  7. Tenerife – Sporting Gijón 1x
  8. Cremonese – Pisa 1

Speltips & spelförslag på 216 rader

  1. Cardiff – Reading 1x
  2. Derby – Stoke 1×2
  3. Hertha Berlin – Schalke 1x
  4. Rennes – Nantes 1
  5. Kortrijk – Standard Liège 1×2
  6. Rio Ave – Famalicao 1×2
  7. Tenerife – Sporting Gijón 1x
  8. Cremonese – Pisa 1

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 31 januari, 2020