Topptipset idag 4/2 – analys, spelförslag & tips

Topptipset idag 24/2 - speltips, analys & spelförslag

Det är ett kraftigt cup-betonat Topptips vi bjuds på under tisdagskvällen. Inte mindre än sju cupfajter inleder kupongen för att sedan kokas ihop med mötet mellan Nantes och PSG i Ligue 1. Håll koll på elvor och läs analysen här nedan!

Spelstopp: 20.44

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

1. Liverpool – Shrewsbury 2

Vi inleder på Anfield där matchen mellan Liverpool och Shrewsbury har lite speciella förutsättningar. Jürgen Klopp har nämligen gått ut i media och klargjort att det är juniorerna som kommer att spelas i detta returmöte i FA-cupen då A-laget har spelledigt. Tysken ska enligt egen utsago inte ens själv finnas med på tränarbänken. Kontroversiellt minst sagt, och det öppnar definitivt upp dörrar för gästerna. Shrewsbury löste ett oavgjort resultat i det första mötet mot ett roterande Pool och ska ses med goda möjligheter att kunna upprepa den bedriften. Allt spelvärde finns till höger, ta endast med ettan på större system, ifall Klopp bluffar.

2. Oxford United – Newcastle 2

Shrewsbury hör hemma i League One, liksom Oxford United. Universitetslaget klarade 0-0 mot Newcastle i det första mötet, och följde sedan upp det med att slå Blackpool med 2-1 på Kassam Stadium i helgens ligaomgång. Fin form på värdarna alltså, det samma kan inte riktigt sägas om Skatorna. Visserligen har Steve Bruces gäng fem raka tävlingsfajter utan förlust, men spelet ser sådär ut. Här väntas dock bland andra nyförvärven Bentaleb, Rose och Lazaro få speltid. Kanske kan trion ingjuta lite ny energi hos de svartvita? Här ska trots allt PL-erfarenheten väga tungt och vi börjar och avslutar med tvåan.

3. Birmingham – Coventry 1

Dags för hemmaplan “på riktigt” för Birmingham. Det förra mötet mellan lagen spelades också på St Andrew’s, då med Coventry som tillfälligt hemmalag. De lånar nämligen Birminghams matta under säsongen och fick också med sig ett 0-0-resultat från den första ronden. De blåvita imponerade dock oerhört mycket i helgen då de betvingade topplaget Nottingham med 2-1 här, och nu kommer gästerna att få det tufft. Kommer hemmalaget upp i ungefär samma nivå igen ska de ses med bra chans till avancemang. 1X är fullt säkerhetsbälte.

4. Cardiff – Reading X

Cardiff och Reading drabbar samman i nästa fajt och det blir det tredje mötet mellan lagen på mindre än tio dagar. Cardiff var det bättre laget i fredags på Cardiff City Stadium och det är också på samma arena som tisdagens möte utspelar sig. Här har walesarna varit starka hela säsongen, och då Reading ser ut att ha tappat den fina vinterformen ska vänstersidan ses som trolig. Besökarna har inte en enda tävlingsseger sett till de fem senaste och det blir ingen ändring här. 1X!

5. Derby – Northampton 1

Pride Park Stadium är sista arena ut från de brittiska öarna där Derby tar emot Northampton för omspel i FA-cupen. Gästerna har verkligen gått starkt under de kallare månaderna, men frågan är hur mycket de vågar gå för avancemanget här? The Cobblers placerar sig på playoff-plats i League Two och bör således vilja lägga mer krut på att ta sig uppåt i seriesystemet än att åka på ett cup-äventyr. Oavsett vilket lär det ändå bli tufft mot Derby. The Rams asfalterade Stoke i helgen med 4-0 efter att en viss Wayne Rooney stått för både mål och assist. Han kan mycket väl avgöra igen. Värdet på ettan är bra, men procenten lär stiga och då åker krysset med.

6. Werder Bremen – Dortmund 2

Vad ska sägas om Håland? Den ljushårige norrmannen vräker och åter vräker in mål just nu. Sedan ankomsten till Dortmund har Erling Braut noterats för drygt 140 minuters fotboll, på vilka han gjort sju mål. Ni hör ju själv, det är helt absurda siffror. BVB kommer definitivt att vara med och utmana om ligatiteln när det drar ihop sig i vår. Först ska det dock spelas cupmatch mot Werder Bremen. Markus Rosenbergs gamla gäng slog ut just Dortmund förra året efter straffar, således har de gula revansch att utkräva här. Och revansch lär det bli, tvåan spikas.

7. Schalke – Hertha Berlin X

Ytterligare ett möte mellan två lag som har varandra i närminnet. I fredags blev det 0-0 när Schalke reste till huvudstaden för möte med Hertha, och det var en ganska sömnig historia. Värdarna var något bättre då, men den hemska smällen mot Bayern (0-5) för lite mer än en vecka sedan har nog satt sina spår. Hertha Berlin kan en del när de har sin dag, men prestationerna har svajat den senaste tiden. Då det är DFB Cupen som gäller här lär det roteras från båda håll, och då är alla tecken att föredra.

8. Nantes – PSG 2

Utslagsmatcherna lämnas därhän och vi vänder istället blickarna mot Frankrike där det ska spelas Ligue 1-fotboll på Stade de la Beaujoire. Nantes har tre raka nederlag i alla tävlingar, men prestationerna har varit värda betydligt mer. Här gästar PSG och motsvarande möte förra säsongen vann faktiskt Kanariefåglarna. I vanlig ordning blåser det kring storstjärnorna i Paris och den här gången är det Mbappé som fått stor medieuppmärksamhet sedan han visat sura miner efter att ha blivit utbytt i helgen. Värdarna är inget strykgäng och det här kan definitivt bli jämnt. Alla tecken ska med på större rader.

Bästa spiken!

Dortmund – Håland, Sancho, Reus, Brandt, Hazard. Detta står inte 0-0 länge. Supertvåa.

Kupongens luring!

Shrewsbury – Även om Shrewsbury befinner sig i League One är det betydligt svårare för juniorer att tampas med seniorer än de vanliga “grabbarna”. Klopp lär inte finnas med och det här ska ses som helt jämnt. Det visar inte strecken.

Speltips & spelförslag på 32 rader

 1. Liverpool – Shrewsbury x2
 2. Oxford – Newcastle 2
 3. Birmingham – Coventry 1x
 4. Cardiff – Reading 1x
 5. Derby – Northampton 1
 6. W.Bremen – Dortmund 2
 7. Schalke – Hertha Berlin 1x
 8. Nantes – PSG x2

Speltips & spelförslag på 216 rader

 1. Liverpool – Shrewsbury 1×2
 2. Oxford – Newcastle 2
 3. Birmingham – Coventry 1x
 4. Cardiff – Reading 1x
 5. Derby – Northampton 1x
 6. W.Bremen – Dortmund 2
 7. Schalke – Hertha Berlin 1×2
 8. Nantes – PSG 1×2

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100