Topptipset idag 7/2 – analys, spelförslag & tips

Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Fem stora fotbollsnationer och två halvstora komponerar ihop ett finfint tips med bra utdelning lite varstans på vår kontinent. Ladda bössorna och skjut hem en tillfredsställande fullpottare på detta Topptips!

Spelstopp: 20.29

Till Topptipset

1. Roma – Bologna 1

Alla vägar bär till Rom, och så även vägen till radens början i Serie A. Roms vargar såg inte särskilt hungriga ut i Sassuolo (2-4) även om Giallorossi repade sig i andra. Edin Dzeko (Bolognas baneman i höstas) nätade som brukligt och är en garanti för de gulröda som likt Bologna är lite decimerade. Sinisa Mihajlovic manskap har gjort en fantastisk resa under vintern och är snart uppe på Europa League-plats. Nu väntar emellertid ett lag från toppskiktet för Rossoblu som är utan avstängde Andrea Poli och ordinarie försvararen Gary Medel. Roma tar sin första hemmaseger för 2020 – tryck dit ettan bara!

2. Eintracht Frankfurt – Augsburg 1

Två praktsegrar mot Hoffenheim (2-1) och Leipzig (2-0) samt en lika sen som moraliskt stärkande kvittering i Düsseldorf (1-1) innebär att Eintracht inlett året riktigt bra i Bundesliga. Bas Dost är på väg tillbaka från sin skada och inlånade Stefan Ilsanker ser ut som en startman för Die Adler. Augsburg viftade bort krisstämpeln genom att hemmaslå Bremen (2-1), men nu ska det resas vilket bayrarna inte gillar. Brassen med Shakespearenamnet Iago är på landslagsuppdrag och lär saknas. Wir sagen Bank-Einz!

3. Alavés – Eibar 1

Nästa tunga serie är La Liga med det lilla baskiska derbyt. Blåvita Alavés tar sina poäng, och i synnerhet den i söndags på Ramon Sanchez Pizjuan (1-1) ger än mer vind i seglen till värdarna som enkom har långtidsskadade Tomas Pina frånvarande. Eibar följer sina regionala grannar formmässigt och har nu skapat en lucka ner till den fruktade strecket. Ivan Ramis skada tvingar fram ett annorlunda mittbackspar i Esteban Burgos och Pedro Bigas, och är en försvagning för besökarna. Halvgarderingen räcker.

4. Angers – Lille 1

Mot Frankrike och 30 mil sydväst om huvudstaden där Angers ligger. Med ett snitt på 1,75 poäng per spelad seriematch på Stade Raymond Kopa har motståndarna respekt för ”Le SCO” och dess formstarka senegalesiska kantspringare Sada Thioub. Lille har svajat en del under januari med pinsamma bortaförluster i cupspelet bland annat. Tabelläget är bra, men det usla bortaspelet betyder att man inte kan lita på LOSC. Värdet på ettan gör att hemmasegern väljs och blir 1X på stora.

5. Bristol City – Birmingham 2

Den sista av Europas fem stora fotbollsnationer är representerad i två matcher där den första spelas i The Championship. Bristol har precis blivit av med sin centrala mittfältare Josh Brownhill till Burnley vilket skapar ett hål på mitten för ligasexan. Gästerna har haft en bra vecka och visade prov på enorm moral mot Coventry i FA-cupen. På stopptid både under ordinarie spel och i förlängningen kvitterade Birminghams Dean och Bela. Straffsparkssegern ger tillräckligt med energi för att brotta ner de favorittippade värdarna. In med tecknen högerifrån!

6. Lincoln – Rotherham 2

Ett hopp ned görs till League One. Knäckande är bara förnamnet när Lincoln City åkte på sin tredje nollpoängare i följd. Inhoppande Harry Anderson kvitterade mot Southend i 89:e bara för att sju minuter senare se pinnen gå upp i rök när Bwomono avgjorde. Tveksamt om The Imps reser sig mot serieledarna från Rotherham. Sju segrar på de åtta senaste för besökarna som får stor hjälp av fyrtornet Michael Smith längst fram. Krysset på större system är till för den försiktige.

7. Gent – Anderlecht 2

Mikael Lustigs Gent är stabil tvåa i den belgiska ligan och har vare sig problem med målande eller poänginhämtande. Mot de stora klassiska klubbarna går det dock lite trögare där många poäng tappas. Gästande Anderlecht börjar åter se ut som ett lag efter två raka viktorior. Kan den engelske mittfältaren Kemar Roofe (om han återigen är spelklar efter sin skada) göra en lika bra insats mot värdarna som han gjorde i höstas (två strutar i 3-3-kampen) samtidigt som gästerna håller tätt är segern fullt möjlig. Tipset går till huvudstadslaget när garderingarna kastas in från höger.

8. Pacos Ferreira – Boavista 1

Slutligen tar vi oss fastlands-Europas sydvästra hörn och en skräll på Estadio Da Mata Real. Derbyt bland dessa nordportugiser är ofta hett, och lilla Pacos har under säsongen fällt grannen Braga (1-0) så visst finns kapaciteten. Porto-baserade Boavista har tagit igen förlorad mark på sistone, men avsaknaden av en naturlig målskytt är indikation på hur bräckligt det är hos de svartvita vars offensiva mittfältare Bueno sannolikt missar mötet. Det blir sällan målrikt när dessa lag stångas, och det talar för hemmalaget. Utdelning på Pacos, håll tummar för ettan och dra pennan från vänster!

Till Topptipset

Bästa spiken!

Roma – ASR brukar gaska upp sig när kritiken blir bitande, och där är de gulröda just nu. Mot lätt motstånd briljerar Bologna, men mot de större är det en annan femma. Forza Magica Roma!

Kupongens luring!

Anderlecht – Den gamla storheten är på väg att lyfta och vad passar bättre än att ta en trea mot toppjagande Gent? Värdarna känns lite arroganta och kan gå på en jobbig mina. Framåt, Anderlecht!

Speltips & spelförslag på 32 rader

 1. Roma – Bologna 1
 2. E.Frankfurt – Augsburg 1
 3. Alavés – Eibar 1x
 4. Angers – Lille 1x
 5. Bristol C – Birmingham x2
 6. Lincoln – Rotherham 2
 7. Gent – Anderlecht x2
 8. P.Ferreira – Boavista 1x

Speltips & spelförslag på 216 rader

 1. Roma – Bologna 1
 2. E.Frankfurt – Augsburg 1
 3. Alavés – Eibar 1x
 4. Angers – Lille 1x
 5. Bristol C – Birmingham 1×2
 6. Lincoln – Rotherham x2
 7. Gent – Anderlecht 1×2
 8. P.Ferreira – Boavista 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100