Topptipset idag 9/1 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Kupongens åtta kamper är till hälften uppdelade med franska lag som figurerar i fyra av radens matcher. Bland annat hittas enormt värde på talangfabriken Auxerre. Är det nu åttlingen fångas in?

Spelstopp: 17.59

1. Sverige – Moldavien 2

Först ut är EM-klara Blågult som ska spela vänskapsmatch i Doha i vad som är en utmärkt chans för Janne Andersson att se vad nya spelare går för. Spelarna med på vinterturnén kommer mest från de nordiska ligorna med undantag för Watfords Pontus Dahlberg och Spartak Moskvas Jordan Larsson. Moldavien har trots nederlagen nätat mot både Frankrike (1-2) och Island (1-2) i kvalet, och östeuropeérna lär ställa upp med en mer ordinarie elva. Det medför att vi vågar oss på en skräll mot rostiga allsvenskar. Täck stegvis upp.

2. Barcelona – Atlético Madrid 1

Den andra semifinalen i den spanska supercupen spelas precis som matchen Valencia – Real Madrid på King Abdullah Sports City. Det är inte osannolikt att mesta supercupvinnarna Barcelona kommer taggade till kampen efter att ha spelat 2-2 i derbyt mot Espanyol i lördags. Frenkie de Jong såg rött med elva minuter kvar, och tio minuter senare kvitterade Wu Lei. FCB får emellertid gälla som favoriter. Ángel Correa och Álvaro Morata har burit ATM de senaste matcherna som i vanlig ordning slutat med tre poäng, men mot Blaugrana har Los Colchoneros det svårt. Börja från vänster.

3. Torino – Genoa 1

Det går snabbt mellan varven när flyget går till Turin och den italienska cupens åttondelsfinaler. Torinospelarnas ryggar är extra sträckta efter den formidabla segern på Stadio Olimpico. Roms örnas togs ned på marken tack vare den effektiva tvåmålskytten Andrea Belotti (2-0). Il Toro har dessutom fyra raka segrar på Serie A:s nästjumbo och åtnjuter favoritskapet. Veteranen Goran Pandev sköt Sassuolo i sank (2-1) med fyra minuter kvar av Genoas senaste match och gav syre till den pressade Genua-klubben. Om ett par veckor har det gått ett år sedan “Gripen” segrade på bortagräs, och med detta sagt blir det en spik i norra Italien!

4. Sheffield United – West Ham 1

Cupspelet får maka på sig och ge plats åt seriespel med start i Premier League. David Moyes fick inleda sitt äventyr hos The Hammers med en 4-0-triumf mot Bournemouth samt en vinst borta mot League One-klubben Gillingham i FA-cupen. Få kan dock ha varit imponerade av vad de såg. Det tog 74 minuter innan West Ham via Zabaletas första mål på tre säsonger fick hål på motståndet i vad som var en ganska jämn tillställning. Sheffield lade den senaste tidens mindre roliga resultat bakom sig genom att slå ut Fylde (2-1) ur cupen när anfallsduon Clarke-Robertson målade varsin gång. Med fint värde på ettan dunkar vi in spiken!

5. Rennes – Marseille 1

Över till en av Englands stora historiska rivaler, Frankrike och Ligue 1. M’Baye Niang satte sin åttonde fullträff på 18 matcher för sitt Rennes när Bordeaux sänktes (1-0) i den senaste ligamatchen. Därefter har de rödsvarta avancerat i cupen efter straffsparksavgörande mot Amiens. Marseille fick också slita för att gå vidare, men då mot Tressilac från fjärdedivisionen som tvingade OM till förlängning och straffar. Det är inte osannolikt att gästerna känner av det och Rennes är i bra slag. 1X får det bli

6. Clermont – Troyes 1

Linbanan går ner till Ligue 2 för en toppmatch på speciella Stade Gabriel Montpied. Ligasexan Clermont är uppe i sex raka utan nederlag och har en tajt defensiv att tacka för det. En vital del av försvaret är Vital N’Simba då kongolesen håller rent på vänsterkanten. Gästande Troyes är trea och kan skryta med fin form. Ett par missar på bortamark har dock gjorts där den mest iögonfallande var cupdebaclet mot Bourg-Peronnas. Värdarna är utan den inhoppande försvararen Till Cissokho efter att denna åkte ut mot Caen, men torde klara sig fint. 1X räcker för att pricka både värde och en trolig hemmavinst.

7. Nancy – Valenciennes 1

2020 har Nancy vunnit 100% av sina matcher. Det har bara spelats en än så länge och det var mot Grande-Synthe från femtedivisionen. 1-0 blev det och Makhtar Gueye hette målskytten som nu nätat i alla de tre inhemska turneringarna. Valenciennes spelade sin senaste tävlingskamp före jul och segrade då med 3-0 mot Lorient. Starkt i sig, men då “Les Athéniens”, som besökarna kallas, har en del att bevisa utanför norra Frankrike är en väntad hemmaseger bäst.

8. Le Mans – Auxerre 2

Sexpoängsmatchen i Pays de la Loire ser ut att bli en klurig historia för hemmalaget. De rödgula stängde förvisso 2019 med två segrar, men dessa kom mot de två sistplacerade klubbarna Orleans och Paris FC, och dessutom via sena mål. Ingen vinst på nio omgångar för besökarna som dock ihärdigt satsar vidare på sitt bygge. Senast lagen möttes var i omgång 2 och då såg Auxerres Yanis Merdji med sina två mål till att skicka alla poängen till AJA. Värdet på gästerna är mustigare än en Boeuf Bourguignon så börja i soluppgångens väderstreck.

Till Topptipset

Bästa spiken!

Torino – Stärkta av segern i Rom, och vetskapen att man fortfarande kan rädda säsongen, kommer Torino troligtvis sopa mattan med ett Genoa vars utsatta läge tynger skallarna. Forza Toro, vinci!

Kupongens luring!

Moldavien – Ett par moldaver är tillräckligt skickliga och erfarna för att höja sina kamrater, och för de svenska spelarna är detta mer av en träningskamp än vad det är för östeuropéerna. Vid vänskapskamper får man strunta i hjärtat – heja Moldavien!

Speltips & spelförslag på 32 rader

  1. Sverige – Moldavien x2
  2. Barcelona – A.Madrid 1x
  3. Torino – Genoa 1
  4. Sheffield U – West Ham 1
  5. Rennes – Marseille 1x
  6. Clermont – Troyes 1x
  7. Nancy – Valenciennes 1
  8. Le Mans – Auxerre x2

Speltips & spelförslag på 216 rader

  1. Sverige – Moldavien 1×2
  2. Barcelona – A.Madrid 1×2
  3. Torino – Genoa 1
  4. Sheffield U – West Ham 1
  5. Rennes – Marseille 1x
  6. Clermont – Troyes 1x
  7. Nancy – Valenciennes 1x
  8. Le Mans – Auxerre 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 8 januari, 2020