Torres sköt Spanien till EM-guld

44 långa år utan en stor titel hade passerat sedan Spanien 1964 vann EM-guld genom att besegra Sovjet. I går var det äntligen dags för en ny titel för Spanien. Stor hjälte blev Fernando Torres som stod för matchens enda mål.

Finalen i Fotbolls-EM mellan Tyskland och Spanien blev precis så underhållande som man som åskådare kunde önska sig. Spanien visade återigen prov på sitt precisa passningsspel och med stor rörlighet skapade man flera fina chanser mot ett Tyskland som spelade mer på kraft, men som inte kom upp i samma nivå som tidigare.

Fernando Torres mål i den 33 minuten blev matchens enda och resultatet var mycket rättvist då spanjorerna genomgående var det bättre laget i finalen. Enda perioden då Tyskland såg ut att kunna nå en kvittering var inledningen av den andra halvleken då man pressade tillbaka Spanien, men riktigt nära kom Tyskland aldrig.

Spanien gick också obesegrade genom hela turneringen och är värdiga vinnare. Gruppspelstriumferna mot i tur och ordning Ryssland, Sverige och Grekland följdes av kvartsfinal mot Italien, där man vann efter straffar samt semin mot Ryssland. Och så till sist finalen igår som lär kommas ihåg som en av de bättre i turneringens 48 år långa historia.