Tour de France går in i en riktigt tung etapp

Igår hade cyklisterna vilodag och det var nog välbehövligt inför etappen som skall avverkas idag. Vi är framme i etapp 9 och den går mellan Morzine-Avoriaz och Saint-Jean-de-Maurienne. en 204 kilmeter lång bergsetapp.

Det är inte annat än att man blir imponerad av vad cyklisterna orkar med i de stora tävlingarna. Dagens etapp är en riktig mördaretapp med stora stigningar över dryga 200 kilometer. Etappen har märkningen ”High Mountains” vilken är den högsta i graden klassificeringar av hur själva sträckan ser ut. Dessutom är den också en av tourens längsta.

Etapp 8 var den första riktiga prövningen med stigningar i årets tour och de på förhand favorittippade Alberto Contador kunde inte riktigt leva upp till förväntningarna och hamnade tillslut på en femte plats. Det rapporterades om att Contador hade andningsproblem och därmed inte gå för fullt i etappen, något som inte är så konstigt med tanke på den hetta som ändå fanns under tävlingen. Contador ligger dock inte speciellt långt efter utan har drygt en minut upp till ledaren Cadel Evans som var den som vann etapp 8.

Om Contador får ordning på sin andning så är det ingen omöjlighet att han är riktigt revanschsugen inför dagens etapp och med gårdagens vila kan han mycket väl ha fått ordning på kroppen och kan göra en riktigt bra tävling idag. Han har inte toppoddsen för vinst men ligger ändå med i toppen av :Betsson:´s listning av dagens etapp. Ett mycket intressant spel som ger 8 gånger pengarna.

Odds för Tour de France – Etapp 9

Odds från :Betsson: – Spelstopp 11:30

S Gonzalez – 7,00
A Contador – 8,00
A Schleck – 9,00
C Evans – 15,00
R Kreuziger – 25,00
R Gesnik – 25,00
J Rodriguez – 25,00