Tråkig fotbollsnyhet – Glad tennisnyhet

Henrik Larsson skadad och missar kvalmatchen mot Portugal. Det var gårdagens stora nyhet. Men samtidigt bjöds vi på en trevlig tenniscomeback.

Landslaget laddar för VM-kvalet mot Portugal på lördag och man gör det utan flera av de viktigaste spelarna. Anders Svensson, Tobias Linderoth, Olof Mellberg, Christian Wilhelmsson, Erik Edman, Rami Shaaban och nu även Henrik Larsson.

Helsingborganfallaren gick nämligen sönder under tisdagens träningspass. Larsson drabbades av en muskelbristning och spel är uteslutet. Skadorna är förstås tunga men lite tröst i bedrövelsen är att även Portugal har stora skadeproblem.

Under tisdagen meddelades att mittfältsstjärnorna Deco och Maniche gör Ricardo Carvahlo och Simao sällskap på listan över spelare som missar matchen på Råsunda. Oddsen på matchen hittar du här.

”Pim-Pim” tillbaka
Mitt i fotbollsbedrövelsen bjöds vi igår på en trevlig svensk tenniscomeback. Joachim ”Pim-Pim” Johansson, slog trots få träningstimmar bakom sig, tillbaka fransmannen Nicolas Mahut i två raka set, 7-5, 7-6. I nästa omgång väntar en an förhandsfavoriterna, David Nalbandian.

För Jonas Björkman gick det inte lika bra. Smålänningen förlorade mot argentinaren Juan Monaco och har därmed spelat sin sista singelmatch i Stockholm Open.

Hett derby i Hockeyallsvenskan
I kväll laddar vi för ett mycket intressant daladerby i Hockeyallsvenskan. Seriesuveränen Leksand tar emot nedflyttade Mora i en match med mycket prestige där titeln regionens bästa hockeylag står på spel. Vi tror på en tät och tuff tillställning men avstår spel. Här har du oddsen.