Tre Kronor är klar favorit mot Tjeckien i Ishockey-VM

I dag drar slutspelet, och kvartfinalerna, i Ishockey-VM igång. Tre Kronor kommer då att möta Tjeckien vid 20:15 och trots skadorna i truppen så är Sverige favorit. Kolla in de senaste oddsen för den matchen samt övrigt kvartfinalsmöten i Ishockey-VM 2012.

I mötet mot Tjeckien i gruppspelet i Ishockey-VM vann Tre Kronor relativt enkelt med 4-1. Men det är mycket som har hänt sen dess i det tjeckiska laget. I matchen mot Tre Kronor i gruppspelet hade inte Tjeckien kommit in i turneringen på riktigt. Det har de gjort nu och med råge vilket de inte minst visade i 8-1 segern mot Tyskland i den sista gruppspelsmatchen.

Tjeckien är kontringsskickliga

Tjeckien är kontringsskickliga vilket är en av lagets vassaste vapen och något som Sverige får se upp med. Tre Kronor har visat upp ett effektivt spel i power play med 36 procents utdelning i numerärt överläget. Dock är Tjeckien det lag som haft minst utvisningsminuter i turneringen så frågan är hur mycket nytta Sverige får av detta vapen.

I Sveriges mål kommer Viktor Fasth att ta plats och tyvärr med en blygsam statistik och med en räddningsprocent på 90,90 procent. Det gör honom till turneringen 11:e bästa målvakt. I andra änden av rinken kommer tjecken Jakub Stepanek att vakta buren och är hittills den tredje bästa målvakten i turneringen med 94,34 i räddningsprocent.

Jonathan Ericsson är tillbaka från skada

Tjeckien har förstärkt truppen med två NHL-spelar i form av Martin Erat and Jakub Krejcik. Tre Kronor kommer dock att få tillbaka Jonathan Ericsson från ryggskadan han ådrog sig i den inledande matchen i Ishockey-VM. En annan back i det svenska laget som har haft bekymmer är Viktor Hedman som klev av i den sista perioden mot Lettland senast med en axelskada. Han kommer också att vara med i kvartsfinalen mot Tjeckien. Frågan är hur bra skick dessa två egentligen är i.

Tre Kronor kommer därmed att kunna mönstra en hel och relativt frisk trupp för första gången i turneringen. Niklas Bäckström anslöt till den svenska truppen inför mötet med Lettland och gjorde ett bra intryck i den matchen vilket bådar gott inför fortsättningen.

Paf tror på seger för Tre Kronor mot tjeckien

Med tanke på den stjärnspäckade truppen och den enkla segern mot Tjeckien i gruppspelet är Tre Kronor klara favoriter. Spelbolaget Paf ger 1,72 gånger pengarna för en vinst till Sverige och 3,85 gånger pengarna om Tjeckien skulle vinna.

Matchstart: 20:15
Tv: Tv4

Odds för kvartsfinalerna i Ishockey-VM 2012

*oddsen är hämtade från Paf
12:00 Kanada – Slovakien 1,25 – 7,00 – 7,75
14:45 Ryssland – Norge 1,16 – 8,50 – 11,50
17:30 USA – Finland 2,35 – 4,40 – 2,40
20:15 Sverige – Tjeckien 1,62 – 4,60 – 4,20

Ryssland favorit att vinna turneringen

Inför turneringen var Sverige en av toppkandidaterna och favoriterna att ta hem guldet. Det har förändrats lite och Ryssland är nu Pafs favorit till 2,95 gånger pengarna. Sverige är dock med i toppen och är delad andrahandsfavorit tillsammans med Kanada till 3,55 gånger pengarna hos Paf. Ett lag som verkligen har halkat ned är Finland som spelbolaget ger hela 10,00 gånger pengarna om de skulle ta hem guldet i Ishockey-VM.

Vinnarodds Ishockey-VM 2012

*oddsen är hämtade från Paf
Ryssland – 2,95
Kanada – 3,55
Sverige – 3,55
USA – 6,80
Finland – 10,00
Tjeckien – 13,00
Slovakien – 38,00
Norge – 60,00