Tre Kronor är stor favorit mot Tyskland

Trots skador så är Sverige stor favoriter i matchen mot Tyskland i Ishockey-VM som spelas senare idag. Tyskland förlorade med 0-2 senast mot Ryssland, trots att man hade ett spelövertag under delar av matchen. En tuff match för Tyskland som kommer att få möta ett utvilat Sverige.

Matchstart: 20:15
TV: Tv4

Tyskland kämpade hårt för att hålla jämna steg med Ryssland i tisdagens match. Det räckte inte hela vägen och ett spelskickligt Ryssland tog hand om poängen i den matchen. Tyskland var dock långt ifrån uträknade mot Ryssland och visade mycket kampvilja och hade ett par kvalificerade chanser att straffa Ryssland.

Sverige har en dags vila

Sverige kommer utvilade till matchen mot Tyskland, vilket är en stor fördel för det svenska laget. Tyskland är dock ingen nation man kör över bara sådär. Det gäller med andra ord att svenskarna visar samma vilje som i den första perioden mot Danmark.

Att Tyskland kommer spela defensivt anser även Henrik Zetterberg i en intervju med Radiosporten
– Jag tror att de (Tyskland) spelar väldigt defensivt och tajt runt deras målvakt. Det är väl stor chans att vi kommer ha mycket puck och det gäller för oss att vi är aggressiva och kommer in i deras lilla box framför kassen så att vi kan hänga dit några baljor, säger Zetterberg.

Joel Lunqvist lämnar Ishockey-VM med ett brutet okben

Tre Kronor är dock skadedrabbat och på tre matcher har man skador på tre spelare som har ställt till det i mångt och mycket. Den senaste skadan kom mot Danmark när Joel Lundqvist bröt okbenet efter en tackling. Det innebär slutet på hans VM-deltagande, ett tufft avbräck med tanke på att Joel har varit en av de bästa spelarna under Ishockey-VM. Tidigare har Fredrik Pettersson lämnar efter en bruten handled och fortfarande är det mycket oklart kring backen Jonathan Ericsson. Ericsson sägs vara tillbaka tidigast i matchen mot Lettland på tisdagen.

Tre Kronor storfavorit mot Tyskland

Oddsen för dagens match talar sitt tydliga språk och trots skadorna är Tre Kronor större favoriter, om man kollar på oddsen, till låga 1,20 gånger pengarna hos Betsson. Och spelbolaget ger höga 10,00 gånger pengarna om Tyskland vinner. < ?php $bet_obj_array = array(54724); include('oddsjamforelse/templates/odds_match.php'); ?>