Tre Kronor slår ur underläge

Vilken match vi bjöds på i hockey-VM i går. Tre Kronor stod för en ny klassisk vändning när 2-5 blev 6-5 efter att Kristian Huselius prickat in avgörandet i sudden. Redan idag går turneringen vidare när Tre Kronor ställs mot Ryssland.

Det stod viktiga poäng på spel i gårdagens drabbning med ett rappt och tekniskt spelande USA. Tre Kronor såg ut att gå mot seger när man vände 0-1 till 2-1 på kort tid i början på den andra perioden.

Onödiga utvisningar såg dock till att ge USA en biljett in i matchen igen. Med två mål i fem mot tre såg USA till att vända matchen till sin fördel.

När amerikanarna sedan gick fram till 5-2 i tredje trodde nog de flesta att matchen var över. Men Tre Kronor ville annorlunda. Bengt Åke Gustavsson tog timeout, bänkade spelare och Tre Kronor kom ut som ett nytt lag.

Tre raka mål senare – Magnus Johansson, Niklas Persson och Mattias Wienhandl – var det oavgjort och dags för förlängning. Där avgjorde sedan Kristian Huselius.

Nytt gruppspel inleds idag

Målet innebar att Tre Kronor nu ligger på tredje plats i nya grupp E på 3 poäng. Och redan eftermiddag väntar turneringens kanske bästa lag i form av Ryssland. Laget ni besökare tror tar sig till final tillsammans med Sverige.

Oddsen talar dock för Ryssland – :Betsson: och :Betway: ger 1,55 på rysk seger. Ett spel på Sverige ger nästan 5 gånger pengarna.

Se dagens Hockey-VM odds
Se vändningen mot USA