Tre Kronor utklassade Danmark

Tre Kronor tog snabb revansch för den bleka insatsen mot Schweiz här om dagen genom att utklassa Danmark med 8-1. Kenny Jönsson gjorde 1-0 när han skar in från höger och fintade bort målvakten. Målet fick Tre Kronor att slappna av och spela ut och innan den första perioden var över hade Marcus Nilsson utökat till 2-0. Även den andra perioden slutade 2-0 efter att Tony Mårtensson och Anton Strålman målat. I den tredje perioden kom sedan den riktiga islossningen. Karl Fabricius, Mattias Weinhandl, Rickard Wallin och Mårtensson igen, såg till att Sverige gick fram till en 8-0 ledning innan Danmark kvitterade genom Kasper Degn. Linköpingsduon Mårtensson/Weinhandl var mycket vassa offensiv medan de senaste NHL-förstärkningarna Henrik Lundqvist och Douglas Murray var stabila bakåt. På lördag väntar Ryssland.

Skribent: Johan