Trippeln 1/11 – Allsvensk söndagstrippel!

Dagens Trippel

Det är en riktigt maffig söndagsmiddag som dukas upp i vårt blågula finrum. Bottenångesten lyser med sin frånvaro när samtliga handplockade matcher innehåller lag som kan släppa loss i höstvinden. Trippeln innehåller både hemmaseger, bortapoäng och målkalas.

Spelstopp: 14:29

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Elfsborg – IFK Norrköping: Över 2,5 mål @ 1,68

Fler odds på Elfsborg – IFK Norrköping

Borås Arena öppnar veckans sista dag med ett toppmöte som lär bli sevärt. Både Elfsborg och IFK Norrköping har erövrat 40 poäng på 25 omgångar och tampas i det getingbo som gör upp om Europaplatserna. I kraft av bättre målskillnad ligger östgötarna snäppet framför västgötarna inför den interna uppgörelsen.

Inget lag har gjort fler mål än IFK Norrköping, Jens Gustafssons grabbar snittar över två fullträffar per match. Peking ligger trea i både total- och bortatabellen efter 3-1-segern i Varberg och 2-2-pinnen hemma mot AIK. Målsprutan Nyman klev av senast och är osäker till spel men assistkungen Haksabanovic försäkrar den fruktade offensiven.

Elfsborg lär bjuda upp till rejäl kamp, det gör värdarna alltid i Knalleland, endast en hemmaförlust finns att syna i denna kolumn under allsvenska året 2020. Fem av de åtta senaste matcherna på Borås Arena har täckt den aktuella linan, mot seriens vassaste offensiv kommer trenden utökas.

Fler odds på Elfsborg – IFK Norrköping

Spel: Över 2,5 mål @ 1,68
Tävling: Allsvenskan
Plats: Borås Arena
Tid: 14.30
TV: 14.30

Mjällby AIF – Östersunds FK: Östersunds FK +0,5 @ 1,91

Fler odds på Mjällby AIF – Östersunds FK

Lika målglatt som i Knalleland lär det inte bli i Hällevik när seriens näst målsnålaste gäng gästar Strandvallen. Östersunds FK har visat upp en magisk defensiv sedan Amir Azrafshan tog över det rödsvarta befälet. ÖFK är Allsvenskans bästa bortalag och lägger ankare på övre halvan i totaltabellen.

Mjällby AIF har gjort en stark prestation med tanke på att de är nykomlingar. Marcus Lantz lag har snappat upp 32 pinnar och kan glida in på en trygg placering i tabellens mitt. MAIF kommer från två bortamatcher där det först blev torsk mot Hammarby i huvudstaden och därefter en poäng mot Häcken i Göteborg.

Efter att Östersund gick på en mina i Stockholm i premiären har inte norrlänningarna förlorat någon bortamatcher överhuvudtaget. ÖFK slog starka Sirius i Uppsala på sin senaste utflykt och att gästerna ska förlora mot Mjällby på Strandvallen är inte särskilt troligt. Bortapinnen betalar bättre än den borde, det tackar vi för.

Fler odds på Mjällby AIF – Östersunds FK

Spel: Östersunds FK +0,5 @ 1,91
Tävling: Allsvenskan
Plats: Strandvallen
Tid: 14.30
TV: Dplay

Hammarby – BK Häcken: Hemmaseger @ 2,21

Fler odds på Hammarby – BK Häcken

Det såg länge ut som om BK Häcken skulle segla in på andraplatsen bakom guldgänget Malmö FF men höstens trend talar för att det inte ens blir Europaspel på Hisingen. Getingarna torskade hemma mot Djurgården i veckan och tappade således poäng för tredje matchen på raken. Göteborgarna har endast vunnit tre bortamatchen inför resan till Stockholm.

Hammarby uppträdde snudd på skamligt under första delen av säsongen, guldfavoriten såg trasig ut och Stefan Billborn var inte säker på att få arbeta kontraktstiden ut. Efter en stark höst ser stockholmarna ut att kunna ro hem en pallplacering, 4-2-vinsten hemma mot Mjällby följdes upp med 3-1-triumf borta mot Östersund.

Bajen har inte torskat en allsvensk hemmamatch på över fyra månader och har trivts gott mot de gästande göteborgarna senaste åren. Fjolårets motsvarande möte slutade 4-1 till stockholmarna och med tanke på Häckens nuvarande form bör de grönvita värdarna kunna ro hem en ny trea. Kacaniklic målade mot Häcken förra säsongen och ex-landslagsmannen var inblandad i samtliga mål när Bajen hissade segerflagg mot ÖFK senast. Kakan fullbordar trippeln!

Fler odds på Hammarby – BK Häcken

Spel: Hemmaseger @ 2,21
Tävling: Allsvenskan
Plats: Tele2 Arena
Tid: 17.30
TV: Dplay

Trippeln

Elfsborg – IFK Norrköping: Över 2,5 mål @ 1,68
Mjällby AIF – Östersunds FK: Östersunds FK +0,5 @ 1,91
Hammarby – BK Häcken: Hemmaseger @ 2,21

Totalt odds: 7,09

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100