Trippeln 1/6 – Tisdagstrippeln!

Dagens Trippel

Det är full fräs på landslagen nu inför det stundande EM-slutspelet. Under tisdagen vankas bland annat ett öststatsderby mellan polackerna och ryssarna. Förutom landslagslir innehåller aftonens trippelbygge en match från svenska Superettan.

Spelstopp: 17:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Nordmakedonien – Slovenien: Under 2,5 mål @ 1,56

Fler odds på Nordmakedonien – Slovenien

Kvällens fotbollskrigande inleds i Skopje där ett EM-gäng tar emot ett herrskap som ska slipa inför höstens VM-kval. Slutspelsklara Nordmakedonien kommer från en finfin start på VM-kvalet, närmast kommer värdnationen från en makalös insats borta mot Tyskland där de rödgula segrade med 2-1 efter att legendaren Goran Pandev visat vägen.

Slovenien huserade i samma EM-kvalgrupp som Nordmakedonien där de blåvitröda slutade på samma antal poäng men med sämre resultat i inbördes möten. 1-1 respektive 2-1 slutade kombattanternas sammandrabbningar då, 2019. Vårens VM-kval har varit okej från slovenernas sida då tre pinnar finns på kontot efter möten med Kroatien, Cypern samt Ryssland.

Den som kan sitt Slovenien vet att det sällan bjuds på champagne, desto oftare en mur av stål och ett stenhårt arbete. Kaptenen Jan Oblak är huvudorsaken till slovenernas snåla strider, Atlético-keepern är en av världens vassaste bollstoppare. Är det någon skillnad i träningslandskamper? Knappast, senaste fighten av akademisk karaktär slutade 0-0. Med tanke på att Nordmakedonien bör rotera friskt löper matchen hög risk att bli rumphuggen så Pandev och pojkarna lär inte få något nämnvärt flyt som kan sabba linan.

Fler odds på Nordmakedonien – Slovenien

Spel: Under 2,5 mål @ 1,56
Tävling: Landskamp
Plats: National Arena Toshe Proeski
Tid: 18.00
TV: CMore

Sundsvall – Jönköpings Södra: Hemmaseger @ 2,18

Fler odds på Sundsvall – Jönköpings Södra

Mellanstoppet görs i Medelpad där Superettans åttonde omgång står på agendan. Jönköpings Södra är mitt i en stor ombyggnation efter att Andreas Brännströms arv fortsatt ligger till last för Patric Jildefalk. Smålänningarnas återfinns i tabellens nedre region efter att blott ha inkasserat två triumfer.

GIF Sundsvall inledde våren lite vacklande men nu har Henrik Åhnstrands herrar växlat upp och ser ut som det klart bästa laget i Superettan. De senaste fem fighterna för Giffers bär facit 4-1-0 efter att den tunga offensiven visat vägen. Både Bengtsson och Engblom står noterade för fyra fullträffar. Hemmalaget som är obesegrade på NP3 Arena ställs nu mot ett grönt gäng som förlorat alla sina bortamatcher.

Jönköpings Södra har endast två segrar hittills i seriespelet, båda dessa plockades på hemmaplan mot nykomlingar. Borta mot ligans bästa lag ska Jildefalks gäng gälla som tydliga underhundar, här har Jönkan bara vunnit en gång de senaste 15 åren. Allt över dubbla pengarna är vackert.

Fler odds på Sundsvall – Jönköpings Södra

Spel: Hemmaseger @ 2,18
Tävling: Superettan
Plats: NP3 Arena
Tid: 18.30
TV: Discovery+

Polen – Ryssland: Hemmaseger @ 2,20

Fler odds på Polen – Ryssland

Ståndaktig sorti sker på Stadion Miejski we Wroclawiu med ett öststatsderby. Både Polen och Ryssland är klara för EM-slutspelet som startar om ett par veckor, nu ska Paulo Sousa och Stanislav Cherchesov foga samman sina trojkor. Båda nationerna kommer från 2-1-nederlag på bortabana i VM-kvalet mot England respektive Slovakien.

Polen som kommer slåss i samma EM-grupp som Sverige i sommar har en stark trupp med Juventus-målvakten Szczesny och Kung Kamil Glik i mittförsvaret. På fältet fräser ångloket Krychowiak, tvåvägaren Linetty och snidaren Zielinski. Fiolerna i fronten sköter sig själva genom världens bästa målskytt vid namn Robert “Doktor Dowski” Lewandowski.

Ryssland har utan tvekan ett sämre lag än Polen med tanke på generationsväxlingen. Både målvakten och stommen i försvaret är utbytt sedan VM-slutspelet på hemmaplan 2018. Den galopperande centertanken Artyom Dzyuba drar ett gigantiskt lass, Zenit-stjärnan är vass men han är ingen Doktor Dowski. Ryssarnas fem senaste landskamper på bortaplan bär facit 1-1-3. Polen har endast en förlust i Polen sedan 2018, det var mot Nederländerna. Trolig etta som ramar in en läcker trippel.

Fler odds på Polen – Ryssland

Spel: Hemmaseger @ 2,20
Tävling: Landskamp
Plats: Stadion Miejski we Wroclawiu
Tid: 20.45
TV: CMore, CMore Fotboll, TV12

Trippeln

Nordmakedonien – Slovenien: Under 2,5 mål @ 1,56
Sundsvall – Jönköpings Södra: Hemmaseger @ 2,18
Polen – Ryssland: Hemmaseger @ 2,20

Totalt odds: 7,48

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100