Trippeln 10/10 – Superettan ståtar med fin trippel!

Dagens Trippel

Superettan gäller för hela slanten under lördagen när makrillar, masar och smålänningar ska strida på varsin front. Degerfors gör slarvsylta av Sveriges näst högsta serie, ett stukat Brage ser ut att bli ett i raden av offer på slaktbordet. Trippeln kryddar lördagsgodiset!

Spelstopp: 14:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Umeå FC – Jönköpings Södra: Jönköpings Södra -1,5 @ 2,92

Fler odds på Umeå FC – Jönköpings Södra

Umeå FC placerar sig näst sist i Superettan inför upploppsrakan. Efter skalpen i Borlänge har västerbottningarna sex segerlösa matcher och tre av dessa har varit rena utskåpningar. Nykomlingen från Division 1 Norra håller helt enkelt inte måttet på den här nivån, en enda seger på hemmaplan 2020 är ytterligare ett bevis på den saken.

Jönköpings Södra var på vippen att avancera till det blågula finrummet förra säsongen och u har smålänningarna knutit näven i fickan. Andreas Brännströms armé återfinns på kvalplats med blott två pinnar upp till ett Halmstads BK som börjar vackla. Närmast kommer Södra från en rejäl skalp mot just HBK, pålitlige Hamidovic visade vägen återigen.

När Jönköping bjöd in Umeå till Stadsparksvallen segrade de grönvita grabbarna från Smålands Jerusalem med 1-0 och sedan dess har dessa klubbar vandrat åt varsitt håll. UFC har torskat sina två senaste hemmamatcher med totalt 0-9. Att gästerna vinner med åtminstone två bollar betalar bättre än det borde.

Fler odds på Umeå FC – Jönköpings Södra

Spel: Jönköpings Södra -1,5 @ 2,92
Tävling: Superettan
Plats: Umeå Energi Arena
Tid: 15.00
TV: Dplay

Brage – Degerfors: Bortaseger @ 1,67

Fler odds på Brage – Degerfors

Det var länge sedan Superettan hade ett så överlägset lag som idag. Degerfors IF är komplett överlägsna i Sveriges näst högsta serie, värmlänningarna har 13 poängs marginal till lagen utanför topptrion när nio omgångar återstår. 51 gjorda mål vittnar om att den som är ansvarig för rödvita värvningar borde adlas med tanke på att DIF tappade fjolårets skyttekung inför säsongen.

IK Brage tillhörde toppen förra säsongen och slutade då trea innan de fick se sig besegrade i kvalet mot Kalmar FF. Sedan dess har masarna tappat flera nyckelpjäser, inte minst Christian Kouakou som fanns med i skyttetoppen 2019. Efter 21 omgångar återfinns de grönvita på sjätte plats och spelet hackar betänkligt, i närtid har värdarna exempelvis torskat här hemma mot nästjumbon Umeå FC.

När Degerfors tog emot Brage på Stora Valla i somras segrade värmlänningarna med 4-1 och bruksklubben har inte förlorat på Domnarvsvallen vid något av sina senaste sex besök här. DIF är obesegrade på resande tass 2020, segrar har plockats mot gäng som Sundsvall, Halmstad och Jönköping. Tvåan är trygg i Dalarna.

Fler odds på Brage – Degerfors

Spel: Bortaseger @ 1,67
Tävling: Superettan
Plats: Domnarvsvallen
Tid: 17.30
TV: Dplay

GAIS – Halmstad: GAIS +0,5 @ 1,90

Fler odds på GAIS – Halmstad

Magnus Haglund börjar hacka tänder, inte bara för att hösten är här och för att Magnus drabbats av Covid-19. Hagges hallänningar var topptippade inför säsongen och såg ut att gå mot en stabil uppflyttning men med tidens gång har lågan börjat fladdra. Dusan Djuric har stängts av för rasism och lagets bästa spelare Rasmus Wiedesheim-Paul har flyttat till Trondheim.

GAIS hade förväntningar på sig att vara ett mittenlag , efter en oerhört svag första säsongshalva har Stefan Jacobsson fått fason på sina makrillar. 7-7-7 är göteborgarnas resultatrad, vilket innebär en godkänd åttondeplacering. Sett till färsk form är GAIS seriens hetaste lag bakom orörbara Degerfors, Jacobssons gäng har vunnit fem av sina senaste sex matcher.

Motsvarande möte på Gamla Ullevi 2019 slutade 1-1 och när GAIS var i Halmstad under augusti månad lyckades göteborgarna nypa med sig en pinne in i bagaget hem till Götet. Med tanke på att formen nu är på topp hos GAIS samtidigt som HBK hackar är det omöjligt att inte lockas av nytt grönsvart poängplock.

Fler odds på GAIS – Halmstad

Spel: GAIS +0,5 @ 1,90
Tävling: Superettan
Plats: Gamla Ullevi
Tid: 17.30
TV: Dplay

Trippeln

Umeå FC – Jönköpings Södra: Jönköpings Södra -1,5 @ 2,92
Brage – Degerfors: Bortaseger @ 1,67´
GAIS – Halmstad: GAIS +0,5 @ 1,90

Totalt odds: 9,27

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100