Trippeln 10/12 – EL-triss i måltips!

Dagens Trippel

Under torsdagskvällen är det dags för 2020 års sista omgång av Europa League. En hel del grupper är redan avgjorda vilket öppnar upp för avslappnade, sevärda, svängiga tillställningar. På kvällens bästa speltips snappas målspel upp runt om på kontinenten.

Spelstopp: 18:54

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Dundalk – Arsenal: Över 3,5 mål @ 2,07

Fler odds på Dundalk – Arsenal

Tallaght Stadium är första anhalt när Storbritannien slår till med ett arrangemang ur den högre skolan. Resultatraden 0-0-5 tar emot resultatraden 5-0-0 i vad som lär bli en intrikat klassblandning. Arsenal fick stryk mot Tottenham i helgens PL-derby så det passar ypperligt att få upp självförtroendet igen genom att lira anfallsspel i 90 minuter.

Dundalk kan knappast skylla sitt debacle på lottningen, även om Arsenal är en elefant så kan man inte säga samma sak om Molde och Rapid Wien. Att irländarna inte haft en suck ens mot ett knippe norrbaggar vittnar om att The Lilywhites aldrig borde ha släppts in i den här turneringen.

Arsenal vann hemmamötet mot irländarna med 3-0 och det kunde mycket väl ha blivit dubbelt så stora siffror, engelsmännen noterades bland annat för 24 målchanser och 15 hörnor. Mikel Artetas armé har snittat över tre mål framåt per omgång i Europa League och Dundalk har varit inblandade i ett flertal målkalas. De liljevita irländarnas senaste sju tävlingsmatcher har innehållit sex duster med minst fyra mål på tavlan.

Fler odds på Dundalk – Arsenal

Spel: Över 3,5 mål @ 2,07
Tävling: Europa League
Plats: Tallaght Stadium
Tid: 18.55
TV: –

PSV Eindhoven – Omonia Nicosia: Över 2,5 mål @ 1,47

Fler odds på PSV Eindhoven – Omonia Nicosia

Tulpanernas rike tar över stafettpinnen med ett hemmalag som går för gruppsegern samt ett bortalag som vill undvika jumboplatsen. Omonia Nicosia lyckades vinna förra veckans vändande möte mot grannen PAOK, därmed tog cyprioterna sin första viktoria i Europa League.

PSV Eindhoven har varvat vin och vatten denna höst, torsk borta mot PAOK med 4-1 och samma fisk hemma mot Granada ackompanjerar segrar i de tre övriga fighterna. Holländarna har en pinne upp till spanjorerna inför den avslutande rundan. Vid förra veckans utflykt till Andalusien var det Donyell Malen som klev fram och blev matchens enda målskytt, 21-åringen har målat i fyra av sina senaste fem framträdanden och blir ett ess för cyprioterna att hålla koll på.

Mister Malen målade dubbelt upp när Omonia Nicosia besökte tulpanriket i en flärdfull uppgörelse där slutresultatet skrevs till 2-1. Fyra av gästernas senaste fem tävlingsmatcher har täckt den aktuella mållinan. Fyra av fem matcher på Philips Stadion likaså. Firma Götze/Malen erbjuder målgaranti i jakten på förstaplatsen.

Fler odds på PSV Eindhoven – Omonia Nicosia

Spel: Över 2,5 mål @ 1,47
Tävling: Europa League
Plats: Philips Stadion
Tid: 18.55
TV: –

Leicester – AEK Athen: Leicester Över 2,5 mål @ 2,23

Flera odds på Leicester – AEK Athen

Vi vänder åter till de brittiska öarna och ett möte mellan rävar och greker. AEK Athen sprattlade till både överraskande och rejält borta mot Luhansk, den 4-1-chocken är å andra sidan grekernas enda poängplock i årets upplaga av Europa League. Muamer Tankovic målade både mot Luhansk och i hemmamötet mot Leicester men defensiven har varit för generös.

Leicester har en relativt givmild defensiv och en ännu mer produktiv anfallstrojka. Jamie Vardy har överskuggats på den europeiska scenen av lagkamraterna Maddison och Iheanacho som står på fem respektive sex personliga poäng redan. I helgens PL-match mot Sheffield United var det dock Vardy som avgjorde när klockan tickat upp till 90 minuter då kumpanen Maddison assisterade.

I båda Leicesters Europa-matcher på King Power Stadium denna höst har Brendan Rodgers släppt sina rävar fria, något som mynnat ut i minst tre mål framåt. Nu när gruppens jumbo kommer besök med sin ihåliga defensiv finns ingen anledning att tro på mindre nätrassel. Grekerna följde upp tre mål i baken hemma mot Zorya med att i förra veckans hemmamatch mot Braga släppa in fyra kassar. Tankovic får finna sig i att överglänsas av Iheanacho, Maddison och Vardy.

Flera odds på Leicester – AEK Athen

Spel: Leicester Över 2,5 mål @ 2,23
Tävling: Europa League
Plats: King Power Stadium
Tid: 21.00
TV: –

Trippeln

Dundalk – Arsenal: Över 3,5 mål @ 2,07
PSV Eindhoven – Omonia Nicosia: Över 2,5 mål @ 1,47
Leicester – AEK Athen: Leicester Över 2,5 mål @ 2,23

Totalt odds: 6,79

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100