Trippeln 12/2 – Saftigt fredagsodds!

Dagens Trippel

Helgen tar sin början genom en fotbollsresa längs tre av Europas vassaste fotbollsligor. Hemmalagen är favoriserade i både Tyskland, Italien och Spanien, ett par av dessa erhåller på tok för stort favoritskap. När trippeln bakas samman är vi uppe och dansar på tvåsiffrigt odds!

Spelstopp: 20:29

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

RB Leipzig – Augsburg: RB Leipzig -1,5 @ 1,76

Fler odds på RB Leipzig – Augsburg

Den tyska fotbollens finaste rum har passerat halva vägen och är inne på omgång 21. Bayern München har som vanligt dragit iväg i toppen av Bundesliga, det är RB Leipzig som ligger i vinnarhålet där bakom för att kamma hem titeln “Best of the rest”. Särskilt starka är Tjurarna på Red Bull Arena där den suveräna raden visar 8-1-1.

Dessvärre lär vi inte få sen någon blågul fägring på tjurfäktararenan med tanke på att Emil Forsberg dras med en knäskada. Julian Nagelsmanns mannar har dock visat att de klarar sig bra utan norrlänningen. RB Leipzig har gått segrande ur samtliga tre strider utan Foppas inblandning, dessutom utan att släppa in något mål.

Augsburg krigar på den nedre halvan och kommer med ett par bleka insatser i bagageluckan. Gästerna följde upp 3-1-torsken borta mot Dortmund genom att förlora med två bollars marginal även senast hemma mot Wolfsburg. Mot RB Leipzig förlorade Augsburg med 3-0 i december månads hemmamöte, minst två kulor lär skilja även i det vändande mötet.

Fler odds på RB Leipzig – Augsburg

Spel: RB Leipzig -1,5 @ 1,76
Tävling: Bundesliga
Plats: Red Bull Arena
Tid: 20.30
TV: Viaplay, V Sport Premium

Bologna – Benevento: X2 @ 2,07

Fler odds på Bologna – Benevento

Nere i den italienska stöveln finns ännu mindre chans till blågul fägring under fredagskvällen. Mattias Svanberg är inte skadad, flåbusen från Skåne sitter på Bolognas botbänk för andra gången denna säsong efter ostskivan han tuggade i sig vid förra helgens besök i skinkans näste på Stadio Ennio Tardini.

Det fick bra för Bologna både före och efter Svanberg blev utbytt, trion Barrow, Sansone och Orsolini showade sig till en 3-0-triumf mot Parma. Att slå nästjumbon med eftertryck är dock inte detsamma som att manövrera ut tabellgrannen Benevento, här bör man dra öronen åt sig när ettan bombas upp högt.

De rödgula besökarna kommer från pinnplock hemma mot Sampdoria och har faktiskt presterat ännu bättre borta än hemma. Benevento har hissat segerflagg på platser som Florens, Sardinien och Udine. Lapadula sänkte Bologna på rödgult gräs i höstas, till rådande oddssättning ställer vi hoppet till åtminstone en ny pinne för Filippo Inzaghis adepter.

Fler odds på Bologna – Benevento

Spel: X2 @ 2,07
Tävling: Serie A
Plats: Stadio Renato Dall’Ara
Tid: 20.45
TV: CMore, CMore Live

Celta Vigo – Elche: X2 @ 2,81

Fler odds på Celta Vigo – Elche

Iberiska halvön ståtar med fredagskvällens sista föreställning som går av stapeln i Lars Lagerbäcks mardrömmars stad. Här ska två av La Ligas formsvagaste lag göra upp om pinnarna på Estadio de Balaídos. Elche är som väntat förankrade i träsket där de krigar med näbbar och klor, upphämtningen till poäng senast mot Villarreal var åtminstone ett fall framåt.

Celta Vigo presterade starkt under hösten men har fallit tillbaka på senare tid. De himmelsblå värdarna kan trösta sig med en riktigt stark pinne mot Atlético i Madrid förra helgen men Iago Aspas och hans vänner har sju raka tävlingsmatcher utan någon seger, det trenden lär inte skrämma Elche.

Armén från Alicante anländer till Vigo med goda minnen från tidigare bataljer på himmelsblått gräs. Senaste fyra motsvarande möten bär facit 2-2-0 i gästernas favör. Höstens inbördes möte i Alicante slutade 1-1 och oddset på en ny grönvit pinne är för bra för att motstå. Halvgarderingen i österled fullbordar fredagens trippelspel som går i den maffiga utdelningens tecken.

Fler odds på Celta Vigo – Elche

Spel: X2 @ 2,81
Tävling: La Liga
Plats: Estadio de Balaídos
Tid: 21.00
TV: CMore, CMore Fotboll

Trippeln

RB Leipzig – Augsburg: RB Leipzig -1,5 @ 1,76
Bologna – Benevento: X2 @ 2,07
Celta Vigo – Elche: X2 @ 2,81

Totalt odds: 10,23

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100