Trippeln 12/6 – Lördagstrippeln!

Dagens Trippel

Hästarna har släppts fria och nu ska vi låta EM-hingstarna löpa fritt kommande veckorna. Under lördagen liras trippla cupkamper då det bland annat arrangeras ett skandinaviskt derby på Parken i Köpenhamn. Kan Finland stå upp mot Danmark? Kan Belgien fälla den ryska björnen i Sankt Petersburg?

Spelstopp: 14:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Wales – Schweiz: Wales +0,5 @ 1,75

Fler odds på Wales – Schweiz

Innan björnarna tar vid ska drakarna från Wales resa till Azerbajdzjan av alla ställen för att möta Schweiz. The Dragons gjorde som bekant braksuccé i EM 2016 där Gareth Bales bar sin flock hela vägen till semifinalen. Den gode Gareth har fått ny luft under sina vingar sedan utlåningen till Tottenham och tillsammans med Aaron Ramsey är det den gamle marängen som ska lösa biljetten från den snåriga gruppen.

Mästerskapets premiärgäng Italien respektive Turkiet är övriga kombattanter i Grupp A som spås bli ett rent getingbo. Schweiz är ett jämbördigt sällskap på Baku Olympic Stadium. Sveriges skördeoffer från åttondelsfinalen i VM 2018 har fin form inför sommaren efter att ha vunnit sex raka landskamper.

3-2 mot Finland och 7-0 mot Liechtenstein i träningsmatcher är dock en helt annan pryl än att ställas mot Wales i en mästerskapspremiär på neutralt territorium. Under kvalet till EM lyckades The Dragons bland annat knipa poäng mot vice världsmästarna och i lördagens fight ska Bales bataljon ha lika goda chanser som Schweiz.

Fler odds på Wales – Schweiz

Spel: Wales +0,5 @ 1,75
Tävling: EM
Plats: Baku Olympic Stadium
Tid: 15.00
TV: CMore, CMore Live, TV4

Danmark – Finland: Danmark -1,5 @ 2,56

Fler odds på Danmark – Finland

Lördagsgodiset mest självlysande karamell plockas på Parken i Köpenhamn. Finland gör äntligen sitt första Europamästerskap någonsin och i premiären får våra grannar i öst utkämpa ett skandinaviskt derby mot våra vänner söderöver. Övriga gäng i gruppen är Belgien samt Ryssland.

Finnarna får finna sig i att vara rankade sist i denna kvartett. Det är enkelt att förstå varför, inte minst om man betänker att det passerat två år sedan kvalet avslutades och hur den blåvita kurvan förlöpt sedan dess. Inte ens Teemu Pukki har torrt krut i kanonen längre hos bastubadarna vars sex senaste landskamperna renderat i raden 0-2-4.

Danmark är högst rankade av samtliga nationer bakom de åtta högdjuren. Med tanke på de rödvitas klubbadresser i världens vassaste föreningar så skulle det mycket väl kunna bli nytt danskt guld, som i Sverige-EM 1992. På hemmaplan har Christian Eriksen och company varit en maktfaktor senaste åren. Av de senaste elva landskamperna på rödvitt gräs har Danmark vunnit sju stycken med minst två bollars marginal.

Fler odds på Danmark – Finland

Spel: Danmark -1,5 @ 2,56
Tävling: EM
Plats: Parken Stadium
Tid: 18.00
TV: CMore, CMore Live, TV4

Belgien – Ryssland: Hemmaseger @ 1,71

Fler odds på Belgien – Ryssland

De röda djävlarna och den ryska björnen ska göra upp med varandra i lördagens matiné. Ryssland skrällde ordentligt i VM på hemmaplan för tre år sedan och har åter favör av att lira i björnriket under två av gruppspelets tre kamper, endast mot danskarna måste Dzyuba och hans vänner ge sig ut på främmande farvatten.

Dessvärre för Cherchesovs del så har få av ryssarna samma glimrande säsong bakom sig som var fallet 2018. Dessutom har många av de bärande pjäserna lagt landslagshandduken på hyllan, kaptenen tillika målvakten Akinfeev har gjort sällskap med ryggraden i backlinjen på badstranden denna sommar.

Belgien hade möjligtvis sin peak för ett par år sedan men bortsett från Kompany så är The Red Devils intakt, det här är förmodligen sista chansen för den gyllene generationen att gräva guld. Hur det har gått utan Kompany? Jodå, i EM-kvalet sopade belgarna rent med tillhörande målskillnad 40-3. Då ska man klara sig även när De Bruyne skadat plytet. I kvalet lirade Belgien i samma grupp som Ryssland, besöket i björnriket slutade med trygg 4-1-vinst. Runt 1,70 på att historien upprepar sig är alldeles för bra för att motstå.

Fler odds på Belgien – Ryssland

Spel: Hemmaseger @ 1,71
Tävling: EM
Plats: Gazprom Arena
Tid: 21.00
TV: SVT, SVT Play

Trippeln

Wales – Schweiz: Wales +0,5 @ 1,75
Danmark – Finland: Danmark -1,5 @ 2,56
Belgien – Ryssland: Hemmaseger @ 1,71

Totalt odds: 7,66

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100