Trippeln 14/6 – Måndagstrippeln!

Dagens Trippel

Det var en hejdundrande första helg i EM-slutspelet. Christian Eriksens hemska sjukdomsfall satte skrattet i halsen men i takt med danskens tillfrisknande kan bollen fortsätta rulla runtom i Europa. Under måndagen är det äntligen dags för Sverige att kliva in i leken, kan Blågult såra Spanien i Sevilla?

Spelstopp: 14:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Skottland – Tjeckien: Skottland +0,5 @ 1,43

Fler odds på Skottland – Tjeckien

Måndagens startskott sker i Glasgow där Steve Clarks sällskap har fördel av blåvita fans i ryggen. Skottland har varit solida under en längre tid, efter avancemanget till EM så har whiskyvurmarna även gått obesegrade i VM-kvalet. Under detta sommarläger har skottarna varit i Nederländerna och hållit stången mot de orangeklädda.

Tjeckiens uppladdning inför mästerskapet präglades av en 4-0-knock nere i stöveln där Italien visade föga pardon. Patrick Schick fixade emellertid en liten återupprättelse när Albanien slogs tillbaka med 3-1 i genrepet. Vårens VM-kval har innehållit ett resultat av vardera valör för tjeckernas del.

Höstens Nations League innehöll dubbla kamper mellan dessa kombattanter där Skottland drog längsta strået både borta och hemma. Tjeckien har förlorat fyra av sina senaste fem landskamper på främmande territorium och mer än en premiärpinne ska hockeynationen inte hoppas på borta mot ett riktigt hemmastarkt Skottland.

Fler odds på Skottland – Tjeckien

Spel: Skottland(1) @ 1,43
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Hampden Park
Tid: 15.00
TV: CMore, TV4

Polen – Slovakien: Slovakien Under 0,5 @ 1,98

Fler odds på Polen – Slovakien

I väntan på Sveriges premiär så bjuds vi på en smaskig förfest mellan övriga deltagare i den blågula truppen. Polen har drabbats av dubbla bakslag då Lewandowskis båda avlastare, Milik samt Piatek, tvingats kasta in handduken kort inpå mästerskapet. Formen hos Doktor Dowski himself är ett litet frågetecken då han visade blött krut i bössan mot Island i genrepet.

Slovakien har ett liknande läge som polackerna så tillvida att lagets stora stjärna inte går att lita på för närvarande. Marek Hamsik som blivit en Sverigevän har haft stora skadebekymmer och är alltjämt ett osäkert kort inför premiären i Sankt Petersburg. Förbundskapten Tarkovic måste klia sig i sin latenta tuppkam och undra vem tusan som ska hittat nätet för slovakerna.

I Hamsiks förväntade frånvaro är Milan Skriniar den som ska hålla i Slovakiens taktpinne. Han är dock ingen målgörare, Inters försvarsbjässe. Trojkan från tuppkammens rike har nollats i fyra av sina senaste fem landskamper på främmande territorium, trots överkomliga motståndare på en lägre nivå än Polen. Kamil Glik och company nollade Italien i Nations League och ska ha synnerligen goda möjligheter att lösa samma snåla biff igen. Ska vi hoppas på 0-0?

Fler odds på Polen – Slovakien

Spel: Slovakien Under 0,5 mål @ 1,98
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Gazprom Arena
Tid: 18.00
TV: SVT, SVTplay

Spanien – Sverige: Båda lagen gör mål @ 2,62

Fler odds på Spanien – Sverige

Efter tre långa år av längtan ska Jannes gäng in i mästerskapets eldar igen. Kulusevski och Svanberg missar premiären men det ska inte göra nämnvärd skillnad eftersom ingen av dessa ungtuppar hade tagit plats i den blågula startelvan. Sveriges försvar är ett frågetecken men framåt finns klass i Foppa, Berg, Isak och bakom dem dirigenten Kristoffer Olsson.

Spanien är en nivå upp jämfört med det material Janne har att bolla med men Luis Enrique har gjort vad han kan för att jämna ut maktbalansen. Spaniens bästa fotbollsspelare, Sergio Ramos, fick frapperande nog inte följa med på sommarens fest. La Roja har dessutom i likhet med Sverige dubbla coronafall, mest märkbar är Sergio Busquets som skulle bära bindeln i Ramos frånvaro.

Mycket talar för att det blir mer målglädje i Sevilla än i Sankt Petersburg. Både Spanien och Sverige är vassare framåt än bakåt. La Roja har både gjort mål och släppt in mål i samtliga av vårens VM-kvalkamper. Blågult löste samma visa borta mot både Frankrike och Kroatien i Nations League. Senaste inbördes slutade 1-1, en favorit i repris välkomnas.

Fler odds på Spanien – Sverige

Spel: Båda lagen gör mål @ 2,62
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Estádio de La Cartuja
Tid: 21.00
TV: SVT, SVTplay

Trippeln

Skottland – Tjeckien: Skottland(1) @ 1,43
Polen – Slovakien: Slovakien Under 0,5 @ 1,98
Spanien – Sverige: Båda lagen gör mål @ 2,62

Totalt odds: 7,41

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100