Trippeln 15/1 – Portugisisk fredagsprägel!

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Dagens Trippel

Helgens matiga fotbollsutbud inleds med gott om spännande bataljer nere på kontinenten. Primeira Liga slår till med ett riktigt gigantmöte när Porto tar emot Benfica på Estádio do Dragao. Kvällens allra godaste karamell plockas i den eviga stadens derby.

Spelstopp: 19.29

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Sporting Lissabon – Rio Ave: Sporting Lissabon -1,5 @ 2,55

Portugals huvudstad är första resmål under fredagskvällen när serieledarna bjuder in ett mittengäng i omgång 14 av Primeira Liga. Rio Ave har gjort en okej säsong sett till sina förutsättningar även om blott tre triumfer är något klent. Gästerna form bådar ej heller gott då cuptorsken hemma mot Estoril var fjärde nederlaget på de senaste fem tävlingsmatcherna.

Sporting Lissabon blev också utskuffade ur Taca de Portugal i början på veckan men det bekommer inte huvudstadens kattdjur i det stora perspektivet. Det grönvita hemmagänget hade innan dess vunnit sex raka tävlingsmatcher och mest imponerande är att nollan varit intakt bakåt i fem av dessa.

Rio Ave har blott vunnit en match på resande tass och då vill det till att slåss med näbbar och klor mot de suveräna serieledarna. Sporting Lissabon övertygade i senaste dusten på grönvitt gräs då toppkonkurrenten Braga lades på rygg med ett par bollar. Vid lejonparten av Rios senaste fem besök i lejonburen har hemmalaget segrat med minst två mål. Sportings målskillnad i huvudstaden denna säsong lyder 30-8.

Spel: Sporting Lissabon -1,5 @ 2,55
Tävling: Primeira Liga
Plats: Estádio José Alvalade
Tid: 19.30
TV: –

Lazio – Roma: Båda lagen gör mål @ 1,51

Fler odds på Lazio – Roma

Den eviga staden åtnjuter allra flest fotbollsnjutares blickar denna afton när Olympiastadion arrangerar ett anrikt derby. Förra säsongen var dessa romerska uppgörelser riktigt maffiga och båda slutade med delad ära, 1-1. Denna säsong har Roma imponerat mest, 2-2 mot Inter senast innebär att Vargarna toppar hemmatabellen och har hugg på en CL-biljett.

På resande tass är de vinröda desto mer beskedliga, å andra sidan är fredagens värdlag bättre borta än hemma. Lazio står noterade för raden 3-2-3 på himmelsblåvitt gräs men formkurvan är gryende. Simone Inzaghis örnar följde upp 2-0-viktorian mot Napoli med att även sänka Fiorentina när Immobile avgjorde med kvarten kvar.

När Lazio spelar på hemmaplan kan man lita på att Inzaghi öppnar spjällen. Örnarnas elva tävlingsmatcher på hemmaplan denna säsong har vid tio tillfällen innehållit mål i båda burar. Den elfte slutade 2-6 i skott på mål. Sju av Romas nio senaste tävlingsmatcher på bortagräs har också nått upp till de aktuella kraven, exempelvis slutade holmgången på San Siro 3-3.

Fler odds på Lazio – Roma

Spel: Båda lagen gör mål @ 1,51
Tävling: Serie A
Plats: Stadio Olimpico
Tid: 20.45
TV: CMore, CMore Fotboll

Porto – Benfica: Porto -0,5 @ 2,12

Vi vänder åter till Iberiska halvön där Portugals näst största stad levererar ett maffigt toppmöte. Porto har haft coronavirus i sitt omklädningsrum men det tycks inte bekomma legendaren Sergio Conceicaos sylvassa kollektiv. De blåvita drakarna har varit skoningslösa under vintern, sedan oktober månad har inte Porto förlorat en enda match trots bland annat CL-möte med Man City.

Benfica torskade så sent som dagen före julafton. Då mötte Örnarna, trumvirvel, Drakarna från Porto i cupen. De rödklädda gästerna från Lissabon är tunga att tas med i huvudstaden men på bortaplan ska de tveklös ses som underhundar på Estádio do Dragao. Nederlag mot Boavista med 3-0 hade inte hänt på varken Anders Andersson eller Vigge Lindelöfs tid.

Motsvarande möte slutade 3-2 förra säsongen och som sagt var Benfica på besök i draknästet så sent som i juletid. Dan före dopparedan stod finalen i Supercupen på menyn när målmaskinen Sérgio Oliveira exekverade. Fem baljor på de senaste sex striderna vittnar om att formen är intakt hos värdarnas härförare. Dubbeldegen på hemmasegern smakar skållad örn i draknästet.

Spel: Porto -0,5 @ 2,12
Tävling: Primeira Liga
Plats: Estádio do Dragao
Tid: 22.00
TV: CMore, Sportkanalen

Trippeln

Sporting Lissabon – Rio Ave: Sporting Lissabon -1,5 @ 2,55
Lazio – Roma: Båda lagen gör mål @ 1,51
Porto – Benfica: Porto -0,5 @ 2,12

Totalt odds: 8,16

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Skribent: Mathias

Skriven den 14 januari, 2021