Trippeln 15/5 – Lördagstrippeln!

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Dagens Trippel

Very welcome to the anglofil saturday! På blågul mark ligger Superettan under luppen då det bland annat vankas toppmöte mellan skåningar och smålänningar. På de brittiska öarna synas den ljuvliga finalen i världens äldsta fotbollsturnering, FA-cupen, mellan Chelsea och Leicester.

Spelstopp: 14.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Sundsvall – Vasalunds IF: Hemmaseger @ 1,69

Lördagens första godisbit hämtas från Sveriges näst högsta serie och mötet mellan toppen och botten. Vasalunds IF är nykomlingar från Division 1 Norra och spåddes bli bäst av de tre nykomlingarna. Så ser inte fallet ut att bli med tanke på att Värnamo toppar tabellen samtidigt som även Landskrona BoIS finns med i toppen.

Stockholmarna står på fyra poäng när fem omgångar passerat, närmast kommer de rödsvarta gästerna från ett 1-0-nederlag hemma mot Norrby. Under lördagseftermiddagen väntar en av årets tuffaste uppgifter för Vasalund som besöker ligans nordligaste arena med seriens starkaste offensiv.

Förutom de tidigare skyttekungarna Pontus Engblom och Linus Hallenius har GIF Sundsvall även en av Sveriges mest spännande talanger i sitt stall. 17-årige Johan Bengtsson toppar Superettans skytteliga med tre fullträffar trots att påläggskalven bara startat i en enda match. Giffarna kommer närmast från en supersolid insats i 2-0-segern borta mot Öster och går knappast på någon mina mot den klena nykomlingen från huvudstaden.

Fler odds på Sundsvall – Vasalunds IF

Spel: Hemmaseger @ 1,69
Tävling: Superettan
Plats: NP3 Arena
Tid: 15.00
TV: Discovery+

Helsingborg – Öster: Hemmaseger @ 1,86

När man talar om de småländska trollen så dyker de upp i Skåne. Östers IF är en institution i Sveriges näst högsta serie, alltid lite bättre än de dåliga lagen och alltid lite sämre än de bästa. Denis Velic virtuoser inledde årets superetta med tre raka poängplock men står nu på dubbla nederlag inför besöket på Olympia.

Helsingborg har ännu inte smakat på något nederlag, mest imponerande med det blåröda hemmabygget är defensiven. Även när inte landsfadern Granen medverkar så håller skåningarna tätt bakåt. Tre raka nollor finns att syna hos Jörgen Lennartssons gäng efter det mållösa besöket i Borlänge förra helgen.

Hemma på mustiga Olympia har Helsingborg gjort rent hus hittills utan något darr på ribban, firma Loeper/Lundberg har flugit fram som raketer mot både Örgryte och Eskilstuna. Även i genrepet mot Öster var det den gode Wilhelm Loeper som bärgade segern till skåningarna. Här luktar det ny trygg triumf för Lennartssons lag som har en helt annan högstanivå än vad smålänningarna besitter.

Fler odds på Helsingborg – Öster

Spel: Hemmaseger @ 1,86
Tävling: Superettan
Plats: Olympia
Tid: 17.00
TV: Discovery+

Chelsea – Leicester: Hemmaseger @ 1,89

Från Jörgen och Velic till Tuchel och Rodgers när anrika FA-cupen ska tas i mål på nationalarenan Wembley Stadium. Leicester har tagit sig till finalen via semimötet mot Southampton där Rodgers rävar inte alls kom upp i nivå, irrationelle Iheanacho räddade rävskinnet genom matchens enda skott på mål.

The Foxes senaste tre tävlingsmatcher har innehållit ett resultat av vardera valör och nu ska PL-trean ta sig an sin tabellgranne tillika CL-finalisten. Chelsea är, om inte världens bästa lag så åtminstone det näst bästa. Thomas Tuchel har förvandlat Londonlaget till en azurblå maskin som skövlar offer på den största av scener.

Både Atlético Madrid och Real Madrid var chanslösa när Thomas Tuchels trojka malde sig fram till finalen i Champions League. Chelsea ser för dagen betydligt mer homogena ut än Leicester och när ettan finns att plocka i trakter kring 1,90 kan vi knappast låta bli. Förra säsongen slog The Blues ut The Foxes i FA-cupens kvartsfinal på bortabana, nu när Londonlaget växlat upp bör det bli guldregn i huvudstaden.

Fler odds på Chelsea – Leicester

Spel: Hemmaseger @ 1,89
Tävling: FA-cupen
Plats: Wembley Stadium
Tid: 18.15
TV: Viaplay, V Sport Premium

Trippeln

Sundsvall – Vasalunds IF: Hemmaseger @ 1,69
Helsingborg – Öster: Hemmaseger @ 1,86
Chelsea – Leicester: Hemmaseger @ 1,89

Totalt odds: 5,94

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 14 maj, 2021