Trippeln 16/10 – SHL-trippel

Dagens Trippel

Förra veckans SHL-trippel var ytterst nära att sitta. Oskarshamn vann hemma mot Linköping, men först efter sudden. Det gjorde att vi fick nöja oss med två gröna bockar. IKO får återigen chansen att segra när de tar emot Växjö hemma i ett kokande Be-Ge Hockey Center. Dessutom tror vi på Frölunda borta mot LHC samt en målrik drabbning mellan Brynäs och Luleå. Dags att släppa pucken!

Spelstopp: 15:14

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Brynäs – Luleå: Båda lagen gör minst två mål: Ja @ 1,65

Brynäs är inne i en mycket dyster trend. Gävlelaget har efter en bra start på säsongen inte fått segerjubla på fem matcher och kommer nu allt närmare bottenträsket. I torsdags kamperade Brynäs med Leksand i Dalarna och föll där med klara 1-6. Ett resultat som inte alls speglade matchbilden, men LIF var väldigt mycket bättre på att ta tillvara på målchanserna samtidigt som Mikko Manners manskap återigen var alldeles för generösa i markeringen framför egen bur.

Offensivt finns det ändå mycket posotivt som händer kring gästrikarna – Anton Rödin visar gammal god form och återfinns högt upp i skytteligan med sina sex strutar. Dessutom är Oula Palve väldigt mycket bättre i Brynäs än vad som var fallet i Linköping. Hemmalaget snittar strax under tre mål per match och har löst två mål eller fler i sju av tio matchern.

För en dryg vecka sedan harvade Luleå i botten av tabellen, men efter tre raka segrar och nio inspelade poäng är norrbottningarna uppe på en niondeplats. Vi kan nog räkna med att Luleå lyfter ytterligare vad det lider. Elva inprickade baljor sista fyra fighterna imponerar, ändå har Bulan och company fortfarande mycket sparkapital, bland annat i Linus Omark. Backsidan är dock något tunn för tillfället. Björnarna ska hållas som favorit i Monitor ERP Arena i en vad som väntas bli en svängig match. Att båda lagen löser två mål ska ses som väldigt troligt.

Fler odds på Brynäs – Luleå >

Spel: Båda lagen gör minst två mål: Ja @ 1,65
Tävling: SHL 
Plats: Monitor ERP Arena
Tid: 15:15
TV: Cmore

Linköping – Frölunda: Frölunda Moneyline @ 1,57

Linköping tog en blytung viktoria hemma mot Malmö i torsdags och med tre inkasserade poäng på kontot lämnade Lejonen den absoluta botten av tabellen. När Frölunda besöker Saab Arena under lördagskvällen finns det dock risk att östgötarna återigen halkar ner under det negativa kvalstrecket.

Frölunda var inblandade i en underlig match i Scandinavium under torsdagskvällen. Göteborgarna dominerande långa stunder bataljen mot ett decimerat Rögle, något skotten 40-17 påvisar. Besökarna från Skåne stred tappert, hade en hel del flyt med diverse ramträffar och var samtidigt effektiva framåt när de ändå lyckades vinna med 3-2. Känslan är att Linköping kommer få sota för Frölundas oflyt senast.

Frölunda har bättre corsi, högre xG samt ett betydligt vassare powerplay jämfört med Linköping. Faktum är gästerna huserar i toppen av PP-ligan, det har man Ryan Lasch att tacka för i mångt och mycket. Lägg därtill att endast tre lag är sämre än vad LHC är i boxplay samt att backarna Jonas Junland och Mattias Bäckman sannolikt missar lördagens drabbning. Ni hör kanske åt vilket håll det barkar i Saab Arena. Den raka bortasegern är i allra högsta grad spelbar till omkring 1,90, men på trippeln nöjer vi oss med att tippa på FHC Moneyline.

Fler odds på Linköping – Frölunda >

Spel: Frölunda Moneyline @ 1,57
Tävling: SHL 
Plats: Saab Arena
Tid: 18:00
TV: Cmore

Oskarshamn – Växjö: Hemmaseger @ 3,19

Oskarshamn fortsätter att skrälla i den svenska hockeyligan. Nykomlingarna från 2019 har efter åtta omgångar skrapat ihop 15 poäng vilket bland annat är fyra färre än vad tabellentvåan Frölunda har, som dessutom har spelat två matcher fler än IKO. Martin Filanders manskap har besegrat Luleå på bortais, krossat Brynäs hemmavid och kommer närmast från en tung skalp i Karlstad mot guldfavoriten Färjestad. Hemmalagets bespottade backbesättning har imponerat stort och hjälpte målman Tim Juel att ta sin första seger i SHL.

Förra lördagen förlorade Växjö borta mot Luleå och efter en promenadseger mot TPS i CHL kammade Lakejerna noll hemma mot Skellefteå i torsdags. Utöver förstakedjan med Gynge och Rosén i spetsen har de regerande mästarna haft svårt att komma till offensivt. I torsdags saknades ett koppel av spelare på grund av sjukdom, däribland Hardy Häman Aktell och den finske poängsprutan Julius Nättinen. Återstår att se om någon hinner komma tillbaka, men det troliga är att det är ett försvagat Växjö som kommer till spel i derbyt.

Oddsbolagen fortsätter att underskatta Oskarshamn, något vi såklart tackar för. På några sajter har oddset på hemmalaget tickat ner under 3.00, men Svenska Spel ligger betydligt högre än så och då gäller det att ta betalt. Från 2,85 och uppåt är ettan helt klart spelbar.

Fler odds på Oskarshamn – Växjö >

Spel: Hemmaseger @ 3,19
Tävling: SHL 
Plats: Be-Ge Hockey Center
Tid: 18:00
TV: Cmore

Trippeln

Brynäs – Luleå: Båda lagen gör minst två mål: Ja @ 1,6
Linköping – Frölunda: Frölunda Moneyline @ 1,57
Oskarshamn – Växjö: Hemmaseger @ 3,19

Totalt odds: 8,36

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100