Trippeln 16/5 – Söndagstrippeln!

Dagens Trippel

Vi har en riktigt färgglad palett ovanför oss på söndagens fotbollshimmel. Sverige slår till med Stockholmsderby mellan Hammarby och Djurgården. Robin Quaison ska mäta svärd med Erling Braut Håland och Liverpool ska försöka jaga en biljett till Champions League.

Spelstopp: 17.29

Hammarby – Djurgården: Bortaseger @ 2,19

Skandinaviens Venedig öppnar fotbollsfärden med ett av det blågula rikets mest laddade möten. Med tanke på att Hammarby och Djurgården är sambos på finns ingen hemmaplansfördel här. Att båda trivs på balkongmattan är uppenbart, varken de grönvita eller de blårandiga har förlorat på Tele2 Arena när stockholmarna avverkat tre matcher vardera på denna arena. Hammarby kommer närmast från en 3-1-seger mot Varberg där Billborns söderbröder hade mycket tur med tanke på att underläget stod sig halvvägs in i andra halvlek samt att hallänningarna hade 15-9 i målchanser.

Djurgården är tveklöst det bättre laget för dagen inom den svenska huvudstaden. Blåränderna ska till och med skicka sin suveräna tränartrojka till landslaget framöver, åtminstone om man ska tro Bosse Andersson. 2-0 här hemma mot Östersund i onsdags krävde ingen skopa flax, DIF hade 19-3 i målchanser när Witry och Chilufya vällde fram.

Bajen har plockat sju poäng på tre hemmamatcher efter möten med lag som lär sluta på den nedre halvan. Djurgården har gjort rent hus i denna borg trots besök av både IFK Norrköping och Malmö FF. Regerande mästarna fick sig en lektion ur den högre skolan av Kim och Tolle. Om både de grönvita och de blårandiga kommer upp i sedvanlig nivå ska serieledarna veva hem sin sjätte seger på sju omgångar.

Fler odds på Hammarby – Djurgården

Spel: Bortaseger @ 2,19
Tävling: Allsvenskan
Plats: Tele2 Arena
Tid: 17.30
TV: Discovery+

West Bromwich – Liverpool: Liverpool -1,5 @ 1,66

Denna historiska virussäsong har varit historiskt skadedrabbande för Liverpool som efter all smärta och misär trots allt kan rädda skinnet i grevens tid. The Reds senaste tio tävlingsmatcher har endast innehållit ett nederlag, borta mot Real Madrid i Champions League, och nu kan Klopp stänga säsongen med en ny CL-biljett.

Liverpool har en topp 4-placering inom realistiskt räckhåll men då är tveklöst triumf ett måste på The Hawthorns. Det ska inte vara någon övermäktig uppgift med tanke på att West Bromwich ligger näst sist och redan är klara för degradering till The Championship. Jonas Olssons gamla gäng har endast vunnit tre av 17 hemmamatcher inför söndagens strid.

Liverpool har högre poängsnitt på resande tass än hemma på Anfield Road. Regerande mästarna följd upp 2-0-segern hemma mot Southampton med att lägga sin rival Manchester United på rygg med 4-2 på Old Trafford senast då Firmino visade vägen. West Brom som torskade med två bollar mot Arsenal senast ska inte heller kunna komma i närheten av Klopps högmotiverade kompani.

Fler odds på West Bromwich – Liverpool

Spel: Liverpool -1,5 @ 1,66
Tävling: Premier League
Plats: The Hawthorns
Tid: 17.30
TV: Viaplay, V Sport Premium

Mainz – Dortmund: Mainz +1,5 @ 1,72

Efter en klen säsong i Bundesliga räddades säsongen för Borussia Dortmund i torsdags när de gulsvarta vevade hem pokalen i DFB Pokal. RB Leipzig fick på pälsen i Berlin där Dortmund hissade guldflagg efter 4-1 på tavlan sedan en man vid Erling Braut Håland bombat in två av bollarna.

På säsongens 39 tävlingsmatcher har den brunkande baggen pangat in 39 baljor samt nio framspelningar. Som grädde på det norska moset toppar EBT skytteligan i Champions League. Nu står ligalir på agendan för Dortmund som återfinns på fjärdeplatsen efter 32 omgångar och således måste slita in på mållinjen för att nå nästa säsongs CL-turnering.

Mainz har inte sitt på det torra rent matematiskt men i kraft av en riktigt stark vår är Robin Quaison och hans vänner snudd på säkrat kontraktet. Efter stockholmarens fjolår med 13 pytsar syns bara fyra fullträffar denna säsong men den mot Bayern smakade ren fågel. Mainz slog alltså mästarna från München med 2-1 häromsistens, därmed har de rödvita värdarna nio raka poängplock. Dortmund fick nöja sig med 1-1 i hemmamötet med Quaison och company, borta i bilmeckat vinner gästerna knappast med mer än en boll. Den väl tilltagna handikapplinan måste haffas till överpröjs.

Fler odds på Mainz – Dortmund

Spel: Mainz +1,5 @ 1,72
Tävling: Bundesliga
Plats: Opel Arena
Tid: 18.00
TV: Viaplay, V Sport Fotboll

Trippeln

Hammarby – Djurgården: Bortaseger @ 2,19
West Bromwich – Liverpool: Liverpool -1,5 @ 1,66
Mainz – Dortmund: Mainz +1,5 @ 1,72

Totalt odds: 6,25

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100