Trippeln 16/6 – Onsdagstrippeln!

Dagens Trippel

Efter en mellandag med endast två matcher är det åter full sula under onsdagen. Den andra omgången drar igång i Europamästerskapet när ryssarna är pressade mot finnarna samtidigt som både Turkiet och Wales behöver poäng. Sista frågan är huruvida Italien kommer slakta Schweiz?

Spelstopp: 14:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Finland – Ryssland: Ryssland Över 1,5 mål @ 1,98

Fler odds på Finland – Ryssland

Finnarna firade av naturliga skäl inte sin seger i sitt första mästerskap någonsin. Christian Eriksens medvetslöshet lade ett tungt täcke över Parken där Finlands trepoängare var orättvis sett ur alla tänkbara vinklar. Pohjanpalo påsade på de blåvitas enda möjlighet sett över 90 minuter, nu ställs våra grannar i öst mot ett nytt mustigt möte på bortabana.

Ryssland förlorade med eftertryck i sin premiär mot Romelu Lukaku och VM-bronsmedaljörerna men att brottas med Belgien och att fiffla med Finland är vitt skilda prylar. Artyom Dzyuba och hans björnungar lär skapa ett kraftfullt tryck mot Joona Toivios trojka på Gazprom Arena i Sankt Petersburg.

Alla vet vad ryssarna ställde till med i VM på hemmaplan, sedan dess har bestarna fortsatt leverera i björnriket. Turkiet, Slovenien och Serbien finns bland nationerna som fallit offer för det väldiga moderlandet i öst. Finland har inte plockat poäng mot sin storebror sedan OS i Stockholm för 109 år sedan. De blåvita besökarna har vunnit en av sina senaste sju landskamper, när de hade ett(!) skott på mål. Jag tror detta sluta 2/3-0/1 i rysk favör.

Fler odds på Finland – Ryssland

Spel: Ryssland Över 1,5 mål @ 1,98
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Gazprom Arena
Tid: 15.00
TV: TV4, CMore

Turkiet – Wales: Båda lagen gör mål @ 2,26

Fler odds på Turkiet – Wales

Måleri bör det bli även i Baku, Azerbajdzjan, där två understimulerade sällskap strålar samman. Turkiet har i praktiken inte ens spelat sin premiär än, det som syntes i fredags på Olympiastadion i Rom var ett ickedeltagande. Italien tilläts göra slarvsylta av kebabbagarna när Burak Yilmaz sprang runt i ekande ensamhet.

Sämre kan det knappast bli för turkarna i andra rundan där de ställs mot Wales som kommer från en 1-1-pinne i premiären mot Schweiz. Kieffer Moore kvitterade för Drakarna, Cardiffs spjutspets som smackade in 20 strutar i The Championship den senaste säsongen. I övrigt fanns mycket i övrigt att önska, så att säga.

Om Turkiet sitter samman lika illa som mot Italien så finns där en kille i Wales som heter Gareth Bales, alltid redo att löpa sönder de strupar som blottas. Senast turkarna mötte walesarna var i VM-kvalet 1997, då blev det 6-4, riktigt lika hurtigt blir det knappast i Baku men visst ska det ringa i burarna ett par gånger. Båda bataljonerna är nödgade att gå framåt med sina skrala poängkonton, jag tror Yilmaz och Bale kommer turas om att exekvera.

Fler odds på Turkiet – Wales

Spel: Båda lagen gör mål @ 2,26
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Baku Olympic Stadium
Tid: 18.00
TV: SVT, SVTplay

Italien – Schweiz: Italien Över 1,5 mål @ 1,86

Fler odds på Italien – Schweiz

Det blev en fullträff att låta Italien lira premiäromgångens premiärmatch, Gli Azzurri sparkade igång EM-turneringen på ett sprakande vis. Roberto Mancinis mannar sprang i åttor kring de stackars turkarna när de azurblå vevade hem en 3-0-viktoria med mersmak. Lorenzo Insigne och Ciro Immobile blir en duo för Schweiz att bita i under onsdagen.

Schweiz lirade lika mot Wales i premiären på neutralt gräs och de rödvita ser inte lika starka ut nu som i VM för tre månader sedan där de tog sig till åttondelsfinal mot Sverige. Den gästande alpnationen är ett utpräglat hemmagäng som endast vunnit två av sina senaste tio landskamper på bortagräs, mot Gibraltar samt Bulgarien.

Till saken hör att schweizarnas två nämnda segrar innehöll baljor i baken. Hållit nollan har inte de rödvita gjort sedan våren 2019 då blåbären i Georgien stod för motståndet. Italien gjorde minst två mål i samtliga av sina EM-kvalmatcher hemma i stöveln. Gli Azzurri har därefter gått segrande ur sina senaste sex strider hemmavid, samtliga med minst två gjorda strutar.

Fler odds på Italien – Schweiz

Spel: Italien Över 1,5 mål @ 1,86
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Stadio Olimpico
Tid: 21.00
TV: SVT, SVTplay

Trippeln

Finland – Ryssland: Ryssland Över 1,5 mål @ 1,98
Turkiet – Wales: Båda lagen gör mål @ 2,26
Italien – Schweiz: Italien Över 1,5 mål @ 1,86

Totalt odds: 8,32

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100