Trippeln 16/8 – Måndagstrippeln!

Dagens Trippel

Ny vecka och nya möjligheter kommer lastade med massa finfina fighter från både Svedala och utlandet. Spanska La Ligas premiäromgång rullar vidare till Andalusien denna afton. På halländsk mark är det Book-derby och i Uppsala är det Ola Andersson-derby.

Spelstopp: 18.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Sirius – AIK: AIK Över 1,5 mål @ 1,80

Fler odds på Sirius – AIK

Ola Andersson har gjort mycket gott för AIK Fotboll, både som spelare i Champions League och som ledare i Solna-klubben. Nuförtiden huserar Rit-Ola i Uppsala och håller de blåsvarta ställningarna i Sirius. 16 poäng finns på kontot hos Olas bataljon när Allsvenskan avverkat 14 omgångar.

15 strutar framåt är helt okej av värdföreningen men bakåt läcker det blåsvarta bygget betänkligt. Sirius har släppt in 25 bollar redan, näst sämst av samtliga. Trots att Ola gjort sig av med säkerhetsrisken Lukas Jonsson till förmån för mer stabila keepern David Mitov Nilsson. Svängdörrsfotbollen är helt enkelt för generös för sitt eget bästa.

AIK var inte generösa i derbyt mot Djurgården senast, 4-1-seger trots spel på blårandigt konstgräs är oerhört imponerande av Gnaget som nu har serieledningen inom räckhåll. Bartosz Grzelak har fått igång sin spjutspets Nicolás Stefanelli samtidigt som Sebastian Larsson är så nyttig som bara den forna landslagskaptenen kan vara. AIK har gjort minst två mål vid tre av sina senaste fyra besök i Uppsala, med tanke på läckaget på Studenternas bör det blir samma visa denna afton.

Fler odds på Sirius – AIK

Spel: AIK Över 1,5 mål @ 1,80
Tävling: Allsvenskan
Plats: Studenternas IP
Tid: 19.00
TV: Discovery+

Varbergs BoIS – Örebro SK: Hemmaseger @ 1,98

Fler odds på Varbergs BoIS – Örebro SK

På tal om att läcka som ett såll kommer vi osökt till Påskbergsvallen som gästas av Sirius övermän, förlåt, undermän. I huvudsak är det Bobby Allain som vaktat buren hos Örebro SK, tre av de 14 tillställningarna har målmannen hetat Mergim Krasniqi med samma utfall. Den sistnämnde stod mellan stolparna senast i det nesliga poängtappet hemma mot ett decimerat Mjällby.

Stojan Lukic skulle kunna hålla i en målvaktskurs åt Allain och Krasniqi. Det gör 41-åringen redan åt två andra ungtuppar i det egna lägret. Philip Mårtensson och August Strömberg turades om att vakta Varbergs kasse under våren med tveksamt utfall. Efter EM-uppehållet har Lukic återkommit och visat att gammal är äldst, senast höll gamlingen nollan mot Sirius. 

Varbergs BoIS återfinns snäppet ovanför gästerna i tabellen och ska ha favoritkepsen hemma på sin mustiga matta. Senast hade ÖSK en 2-1-ledning hemma på balkongmattan på Behrn med stjärnförvärvet Nahir Besara på banan och spel med en man mer i över en timme. Men bara en pinne på kontot. Det är faktiskt bedrövligt. Varberg har hemmabesegrat lag som IFK Norrköping och IFK Göteborg denna säsong. Förra säsongen torskade ÖSK här med 2-1.

Fler odds på Varbergs BoIS – Örebro SK

Spel: Hemmaseger @ 1,98
Tävling: Allsvenskan
Plats: Påskbergsvallen
Tid: 19.00
TV: Discovery+

Elche – Athletic Bilbao: Elche +0,5 @ 1,68

Fler odds på Elche – Athletic Bilbao

Sist men inte minst är det Iberiska halvön som tar ton genom premiäromgången i La Liga. Förra säsongen var Elche på vippen att trilla ner i Segundan men slutspurten räddade värdföreningens skinn. Vinsten borta mot Cádiz följdes upp med en finfin triumf även i vårens sista strid, just hemma mot Athletic Bilbao.

Sedan förra säsongen har Elche lyckats köpa loss Lucas Boye från Torino, 25-åringen som var lagets bästa målskytt förra säsongen har fortsatt att visa torrt krut i sommarens träningsmatcher. Athletic Bilbao som slutade tia under fjolåret har kvar sina härförare Williams/Berenguer. Men truppsituationen är prekär i bortalägret just nu.

Baskerna har hela sju gubbar uppskrivna som frånvarande av diverse anledningar, att båda backarna Berchiche och Capa är skadade lär bli kännbart. Särskilt på bortabana där gästerna brukar vantrivas, endast tre av 19 trippar slutade med tre poäng under fjolåret. Förra säsongen var Elche tämligen stabila på eget gräs, här plockade Alicantes armé poäng i 13 av 19 seriestrider. 

Fler odds på Elche – Athletic Bilbao

Spel: Elche +0,5 @ 1,68
Tävling: La Liga
Plats: Estadio Manuel Martínez Valero
Tid: 22.00
TV: CMore, CMore Fotboll

Trippeln

Sirius – AIK: AIK Över 1,5 mål @ 1,80
Varbergs BoIS – Örebro SK: Hemmaseger @ 1,98
Elche – Athletic Bilbao: Elche +0,5 @ 1,68

Totalt odds: 5,98

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100