Trippeln 17/6 – Torsdagstrippeln!

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Dagens Trippel

Christian Eriksen har repat sig och gjort tummen upp från sjukhussängen. Efter den hemska upplevelsen i premiären är det dags för danskarna att kliva in i handlingen igen, frågan är hur de kan hävda sig mot Belgien. Dagen till ära har vi plockat fram en prima EM-trippel.

Spelstopp: 14:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Ukraina – Nordmakedonien: Hemmaseger @ 1,64

Fler odds på Ukraina – Nordmakedonien

Torsdagens första strid i Europamästerskapet från Bukarest där två nollpoängare drabbar samman i den andra omgången. Ukraina premiärspelade i Amsterdam där en av premiärrundans mest sevärda arrangemang uppenbarade sig. Andriy Shevchenkos blågula bataljon stred tappert innan Dumfries knockade dem i matchminut 85.

Nu ställs ukrainarna för en betydligt mer angenäm uppgift på neutral plan mot en nykomling i dessa sammanhang. Nordmakedonien tog sig till EM-slutspelet mot alla odds och premiären visade inget annat än att de rödgula är en slagpåse. Österrike imponerade inte nämnvärt men avfärdade trots det nordmakedonerna med 3-1.

Goran Pandev, vem annars, satte en välförtjänt rödgul strut men i övrigt saknas klass nog för att hävda sig på den yppersta nivån. Ukraina ska gälla som favoriter till andraplatsen i denna beskedliga grupp och som än större favoriter i den ungerska huvudstaden. Yarmolenko och Yaremchuk knäcker Pandevs pojkar utan darr på ribban.

Fler odds på Ukraina – Nordmakedonien

Spel: Hemmaseger @ 1,64
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Arena Nationala
Tid: 15.00
TV: SVT, SVTplay

Danmark – Belgien: Bortaseger @ 2,01

Fler odds på Danmark – Belgien

Som alla vet, både fotbollsföljare och den breda allmänheten, så har Christian Eriksens sjukdomstillstånd präglat Europamästerskapet. Lyckligtvis tycks fallet få ett mjukt slut då Danmarks bästa spelare gjort tummen upp från sjuksängen i Köpenhamn. 1-0-förlusten i premiären mot Finland kom givetvis i andra hand men nu ska danskarna försöka spela fotboll med full sula igen.

Belgien tillämpade full sula i 90 minuter mot Ryssland på bortaplan i helgen då Dzyuba och bestarna inte hade en chans trots spel i björnriket. Romelu Lukaku visade för ryssarna vem som är bestarnas best. Två mål från favoriten till skytteligatiteln var bara början på skörden för den nykrönte Serie A-mästaren.

3-0-triumfen i Sankt Petersburg kan mycket väl upprepas på Parken i Köpenhamn. Danmark lär försöka boosta sig själva med att Eriksens sjukdomsfall fört gruppen närmare varandra men i sanningens namn är det större risk att de rödvita tappat fotbollsfokus på vägen. Belgien segrade på denna arena i höstens Nations League och med rådande ingångsvärden måste dubbeldegen nypas på en favorit i repris.

Fler odds på Danmark – Belgien

Spel: Bortaseger @ 2,01
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Parken Stadium
Tid: 18.00
TV: TV4, CMore, CMore Live

Nederländerna – Österrike: Båda lagen gör mål @ 1,85

Fler odds på Nederländerna – Österrike

Sista anhalt på torsdagens fotbollstripp är Amsterdam och anrika Johan Cruijff Arena. Här skördade Nederländerna sitt första offer i form av Ukraina under söndagens premiär. Frank de Boer såg ändå inte speciellt nöjd ut, det är enkelt att förstå varför, det läckte betänkligt bakåt i avsaknad av Van Dijk och De Ligt.

Världens vassaste försvarare, Nederländernas bästa spelare, är fortsatt borta men De Ligt ska kunna finnas med i andra omgången. På andra sidan av det orangeprydda schackbrädet står ett Österrike som kommer från en tämligen trygg tillställning där Nordmakedonien fick smaka 3-1-kaka. Det mesta gick enligt beräkningarna för alpnationen, förutom målfirandet som var rena galenskapen.

Alaba och Sabitzer älgade som vanligt loss på högsta nivå i Bukarest, det lär inte bli mindre böljande när Depay och Wijnaldum fräser runt på andra sidan. Frank de Boer må ha varit mittback själv men han är inte den som skapar ett lagerbäckskt fort i de brandgula leden. Nu när både Nederländerna och Österrike vunnit kan båda spela utan oro. Här lär det ringa både en och två gånger i vardera bur.

Fler odds på Nederländerna – Österrike

Spel: Båda lagen gör mål @ 1,85
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Johan Cruijff Arena
Tid: 21.00
TV: TV4, CMore

Trippeln

Ukraina – Nordmakedonien: Hemmaseger @ 1,64
Danmark – Belgien: Bortaseger @ 2,01
Nederländerna – Österrike: Båda lagen gör mål @ 1,85

Totalt odds: 6,09

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 17 juni, 2021