Trippeln 18/10 – Triss i allsvenska hemmasegrar!

Dagens Trippel

Söndagen till ära serveras en diger lista av blågula matcher med både viktiga poäng på spel och gott spelvärde. Borås, Uppsala och Stockholm är framplockade som särskilt intressanta städer när hemmalagen har synnerligen goda segerchanser. Håll i hatten, en trippel kommer lastad med god utdelning!

Spelstopp: 14:29

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Elfsborg – Kalmar FF: Hemmaseger @ 1,80

Fler odds på Elfsborg – Kalmar FF

Det börjar osa mer än bara kanelbullar hemma hos Nanne Bergstrand. Den gamla guldcoachen känner doften av sur fisk, degradering till Superettan och ett taktikblock som finner sin hatthylla. KFF fick varma fiskar serverade av Malmö FF när skåningarna slog till med en 4-0-seger på Guldfågeln Arena, Nannes killar har nu fem poäng till nytt kontrakt och två till kvalplats.

Elfsborg befinner sig på samma poäng som trean IFK Norrköping, visserligen har ett par jagande gäng varsin match kvar i näven. Jimmy Thelins gulsvarta sällskap har slagit alla förståsigpåare på näbben denna säsong genom att aldrig vika en tum och på Borås Arena har värdarna byggt upp rena fortet. Västgötarna har blott ett nederlag på balkongmattan i årets ligalir.

Elfsborg vann med 2-1 på Guldfågeln Arena när Johan Larsson visade ledaregenskaper och spelade fram till båda boråsarnas strutar. När Kalmar FF besökte Västergötland 2019 fick smålänningarna vika in hovarna efter samma siffror på tavlan. KFF har sålt sin nyckelback Fidan Aliti till Zürich och i Borås finns inget att be för som gästande gäng. Etta.

Fler odds på Elfsborg – Kalmar FF

Spel: Hemmaseger @ 1,80
Tävling: Allsvenskan 
Plats: Borås Arena
Tid: 14.30
TV: Dplay

IK Sirius – Östersunds FK: Hemmaseger @ 1,71

Fler odds på IK Sirius – Östersunds FK

Två lag vid ytterst god vigör strålar samman i de lärdes stad, Uppsala. IK Sirius är årets utropstecken i Allsvenskan och Henrik Rydström ligger i pole position för att vinna priset som årets tränare. IKS har drömläge att bärga sin första Europabiljett någonsin efter att de blåsvarta snittat över två strutar per strid på Studenternas IP.

Östersunds FK har haft en säsong med två vitt skilda ansikten. Inledningsvis såg jämtarna ut att största mot Superettan men när strategen Amir Azrafshan klev in på Jämtkraft Arena skiftade de rödsvarta skepnad fullständigt. Mot AIK blev det stryk för ÖFK på hemmaplan men i övrigt har hösten varit rena framgångssagan.

En öppen och sevärd tillställning är att vänta mellan dessa självförtroendestinna klubbar. Sirius ska dock ha en stadig favoritkeps på sin hjässa efter den formidabla insatsen senast. Att vinna borta mot IFK Norrköping är en styrkedemonstration modell större från de blåsvarta som såg virvelvinden Sugita finna nätet ännu en gång. När Sirius besökte Östersund var det inget tu tal då Uppsalas stolthet vevade hem en 2-0-viktoria. Ettan lockar för mycket.

Fler odds på IK Sirius – Östersunds FK

Spel: Hemmaseger @ 1,71
Tävling: Allsvenskan
Plats: Studenternas IP
Tid: 14.30
TV: Dplay

AIK – IFK Göteborg: Hemmaseger @ 2,18

Fler odds på AIK – IFK Göteborg

Att två av Sveriges största klubbar möts som tabellgrannar är aldrig någon överraskning men att det sker på den nedre halvan är smått chockerande. Formen samt övriga bottengängs sanslösa svaghet gör att båda storklubbarna lär bärga nytt kontrakt med andan i halsen. Åtminstone AIK som har tre pinnar upp till den magiska 30-gränsen.

Gnaget har en match tillgodo gentemot de fyra lag som befinner sig under solnaiterna i tabellen. Med sex poängs försprång i förhållande till de tre skräckinjagande platserna ska det inte vara tu tal för Bartosz Grzelaks grabbar. AIK har gjort flera högkaratiga värvningar under sommaren och visat stort framfall under hösten. Fyra raka tävlingsmatcher har slutat med gulsvart seger, 3-0-krossen i derbyt mot Bajen var en extra fjäder i Bartosz hatt.

IFK Göteborg har gjort en brutalt dålig säsong, särskilt första två tredjedelarna då Poya Asbaghi brydde sig mer om den fina processen än de krassa resultaten. Roland Nilsson har fått tillräcklig fason på Blåvitt för att de inte ska ryka ur högsta serien men borta mot AIK blir det knappast poäng i bagageluckan hem till Göteborg. Gnaget har vunnit tre raka motsvarande möten. Etta.

Fler odds på AIK – IFK Göteborg

Spel: Hemmaseger @ 2,18
Tävling: Allsvenskan
Plats: Friends Arena
Tid: 17.30
TV: Dplay

Trippeln

Elfsborg – Kalmar FF: Hemmaseger @ 1,80
IK Sirius – Östersunds FK: Hemmaseger @ 1,71
AIK – IFK Göteborg: Hemmaseger @ 2,18

Totalt odds: 6,71

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100