Trippeln 18/3 – Europa League-trippel!

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Dagens Trippel

De bästa av torsdagar innebär Europa League på kvällskvisten och det är just vad som står på agendan denna vecka. Den andra slutspelsrundan är framme vid sitt avgörande skede när två Londonlag ska in i elden med favoritskap. Trippeltipset blir komplett via Romas resa till Ukraina.

Spelstopp: 18:54

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Dinamo Zagreb – Tottenham: Bortaseger @ 2,03

Fler odds på Dinamo Zagreb – Tottenham

Tuuut, tuuut, it’s the sound of the police! Förutsättningarna mellan mötena som anbelangar kroater och britter har kastats på ända. Sedan Dinamo Zagrebs resa till London har lagets tränare Zoran Mamic dömts till ett flerårigt fängelsestraff. Snacka om game changer.

Kroaterna hade inte haft särskilt goda möjligheter att avancera till kvartsfinalen ändå med tanke på 2-0-torsken i The Big Smoke men att tränaren åker in på kåken två dagar före returen blir liksom en nådastöt. Dinamo var inte helt chanslösa i norra London men Tottenham hade två tredjedelar av bollinnehavet samt helt annan kvalitet i sista tredjedelen.

Kapten Harry Kane visade kroaterna hur en notorisk målnäsa ser ut. Den liljevita målmaskinen har nu smackat in åtta strutar på sju framträdanden i Europa League plus att Harry toppar poängligan i Premier League. Ackompanjerad av Heung-Min Son och Gareth Bale lär Kane kunna skoja friskt med de gamnackade och tränarlösa kroaterna. Kring dubbeldegen på en liljevit defilering är det bara att kliva in.

Fler odds på Dinamo Zagreb – Tottenham

Spel: Bortaseger @ 2,03
Tävling: Europa League
Plats: Maksimirstadion
Tid: 18.55
TV: Eurosport Player, Discovery+

Arsenal – Olympiakos: Hemmaseger @ 1,39

Fler odds på Arsenal – Olympiakos

Norra Londons rödvita representant lirar hemma i den engelska huvudstaden under torsdagen. I likhet med Tottenham har Arsenal ett 2-0-överläge att gå på sedan sin tripp till Pireus. Real Madrid-lånet Ödegaard öppnade föreställningen i Grekland där brassen Gabriel fyllde på i 3-1-triumfen.

Det är knappast övermagat att påstå att detta dubbelmöte är dött och begravet. Olympiakos måste således göra minst tre mål på Emirates Stadium och det är inget grekiska gubbar med resfeber mäktar med. Pojkarna från Pireus har spelat fem bortamatcher i säsongens Europaspel och totalt gjort två mål på dessa 450 minuter.

Arsenal är kända som ett gediget värdlag, inte minst på den europeiska scenen. Mikel Artetas armé har lirat fyra hemmamatcher denna Europa League-säsong och gått segrande från samtliga strider. Moralen är dessutom på topp just nu efter helgens läckra viktoria i derbyt mot Tottenham här i den rödvita borgen.

Fler odds på Arsenal – Olympiakos

Spel: Hemmaseger @ 1,39
Tävling: Europa League
Plats: Emirates Stadium
Tid: 18.55
TV: Eurosport Player, Discovery+, Kanal 9

Shakhtar Donetsk – Roma: Hemmaseger @ 2,73

Fler odds på Shakhtar Donetsk – Roma

Torsdagens sista föreställning hämtas från Olympiastadion i Kiev. Även här ter sig dubbelmötet tämligen livlöst med tanke på hur första ronden slutade. 3-0 vann Roma med i den eviga staden när Lorenzo Pellegrini visade vägen för vargflocken. Spetsen var avgörande i förra veckan, ukrainarna hade trots allt 60 procent av bollinnehavet.

Romas spjutspets Henrikh Mkhitaryan klev av banan på Stadio Olimpico efter en dryg halvtimme och uppges missa returen. Fem spelare hos italienarna är uppsatta som skadade/osäkra. Oavsett detta bör knappast ukrainarna kunna vända på steken även om värdarna ska ses med goda möjligheter att komma undan med hedern i behåll.

Shakhtar Donetsk kommer närmast från en 4-0-triumf här hemma mot toppkonkurrenten Desna i Premier League. Dessutom segrade de orangeklädda värdarna med 2-0 mot självaste Real Madrid i Champions Leagues gruppspel under hösten. Kan man slå Real med två mål så kan man slå Roma med tre? Kanske, kanske. Italienarna kommer nu från en 2-0-torsk borta mot Parma, med en skadeskjuten trupp får italienarna förbereda sig på att slita sig vidare, här blir det ingen nöjesresa i klass med London-lagens defilering.

Fler odds på Shakhtar Donetsk – Roma

Spel: Hemmaseger @ 2,73
Tävling: Europa League
Plats: NSC Olimpiyskiy Stadium
Tid: 18.55
TV: Eurosport Player, Discovery+

Trippeln

Dinamo Zagreb – Tottenham: Bortaseger @ 2,03
Arsenal – Olympiakos: Hemmaseger @ 1,39
Shakhtar Donetsk – Roma: Hemmaseger @ 2,73

Totalt odds: 7,70

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 17 mars, 2021