Trippeln 18/4 – Söndagstrippeln!

Dagens Trippel

Vår blågula fotboll dundrar vidare under helgen med matcher från både Allsvenskan och Superettan. I finrummet sker ett förmodat toppmöte i Stockholm dit IFK Norrköping beger sig medan ett förmodat bottenmöte går av stapeln i Uppsala. I näst högsta serien ska en nykomling ta emot en toppfavorit.

Spelstopp: 14.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

IFK Värnamo – Sundsvall: Bortaseger @ 2,12

Vid Lagan ska Smålands blåvita stolthet lira hemmapremiär sedan återkomsten till näst högsta serien. Premiären för IFK Värnamo var något av en sexpoängsmatch mot nykomlingskollegan Landskrona BoIS. Smålänningarna vann skottstatistiken med 3-2 men torskade ändå med 2-0.

Jonas Therns trojka vänder hem till Finnvedsvallen där färskingarna från Division 1 ska ta emot den hetaste av allsvenska kandidater. GIF Sundsvall premiärspelade mot fjolårets finrummare i form av Helsingborgs IF på neutral matta i Uppsala. 2-2 signerades fjolårets skyttekung Pontus Engblom i en match där norrlänningarna var klart närmast segern.

Såvida inte IFK Värnamo finner en kuslig effektivitet lär de blåvita stå sig slätt mot Giffarna. Särskilt med tanke på att de trubbiga smålänningarna inte kommer få lika många chanser som mot Landskrona. Therns trojka har bara vunnit en av sina åtta senaste tävlingsmatcher. Kommer gästerna upp i liknande nivå som i premiären ska dubbla degen på tvåan vara i hamn.

Fler odds på IFK Värnamo – Sundsvall

Spel: Bortaseger @ 2,12
Tävling: Superettan
Plats: Finnvedsvallen
Tid: 15.00
TV: Discovery+

Sirius – Halmstad: Sirius(1) @ 1,41

Vi kliver upp till finrummet för en fin fight i Uppsala. Enligt förhandstipsen skulle dessa kombattanter konkurrera i det allsvenska bottenträsket denna säsong men av respektive premiär att döma finns anledning att revidera den tanken. Sirius kryssade mot IFK Norrköping samtidigt som Halmstad segrade mot Häcken.

Sirius har gjort stora förändringar sedan fjolårets tiondeplats. Rydström har lämnat över taktpinnen till Bäckström, en av svensk fotbolls stora framtidsnamn. 33-åringen från Umeå fick en finfin start i sin första allsvenska match som huvudtränare vid besöket hos klubben han tidigare tillhörde som akademichef. 1-1 bärgades i Norrköping sedan Sirius ägt bollinnehavet och konstnären Jacob Ortmark, ett av nyförvärven, målat för de blåsvarta.

Halmstads BK hade också en angenäm premiär då BK Häcken fick smaka 1-0-kaka på Örjans Vall där Micke Boman visade att gammal är äldst. Studenternas konstgräs är dock något helt annat än vad den tungsprungna mattan i ett regnigt Halland var förra helgen. Löser HBK en bortapinne i Uppsala ska de vara fullt nöjda.

Fler odds på Sirius – Halmstad

Spel: Sirius(1) @ 1,41
Tävling: Allsvenskan
Plats: Studenternas IP
Tid: 17.30
TV: Discovery+

Djurgårdens IF – IFK Norrköping: Hemmaseger @ 2,03

När man talar om de östgötska trollen dyker de upp på Tele2 Arena i Stockholm. IFK Norrköping med Rikard Norling som ny tränare lyckades inte fullt ut i premiären. 1-1 hemma mot Sirius blev fallet efter att nyförvärvet Ari Skulason sopat in den blåvita baljan från sanslös distans.

Nu ska Rikard ta med sig sina nya kamrater till den gamle gnagarens hemstad för möte med Djurgårdens IF. Blåränderna har klackarna i taket efter sin första seriestrid som gick av stapeln i Borås. Kim och Tolles järnkaminer kastrerade Elfsborg i Knalleland när 2-0-triumfen signerades Witry och Chilufya.

Förutom Malmö FF var det tveklöst Djurgårdens IF som imponerade mest av samtliga i det blågula finrummet under premiärhelgen. Med tanke på att DIF dessutom gjort en stark insats i Svenska Cupen under våren samtidigt som Rikard Norling kommer behöva tid för att foga samman sitt nybygge i Norrköping ser oddssättningen generös ut i huvudstaden. När Mange Eriksson slår mackor på Chilufya står Viktor Agardius stilla.

Fler odds på Djurgårdens IF – IFK Norrköping

Spel: Hemmaseger @ 2,03
Tävling: Allsvenskan
Plats: Tele2 Arena
Tid: 17.30
TV: Discovery+

Trippeln

IFK Värnamo – Sundsvall: Bortaseger @ 2,12
Sirius – Halmstad: Sirius(1) @ 1,41
Djurgårdens IF – IFK Norrköping: Hemmaseger @ 2,03

Totalt odds: 6,06

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100