Trippeln 18/6 – Fredagstrippeln!

Dagens Trippel

Fredagsmyset får vänta, eftermiddagen börjar med avbitna nagelband och ett par kannor iskallt vatten för att hålla skallen i schack. Sverige ska slåss mot Slovakien i något av en måstematch, tar vi inte tre pinnar mot Hamsiks herrskap blir det kniven mot strupen mot Polen. Kvällen rullar vidare med kroater, tjecker och brittiska brödraskap.

Spelstopp: 14.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Sverige – Slovakien: Slovakien Under 0,5 mål @ 2,06

Den som har nagelbanden kvar efter den spelmässiga slakten i Sevilla kan sätta på reprisen och se den spanska showen en gång till. För att inse att Sveriges försvarsspel tillhör världens bästa, precis som för fyra år sedan när Jan Anderssons gäng slet sig in i VM-slutspelet på Italiens bekostnad.

Förutom ett makalöst imponerande kollektiv så har Blågult en av landslagsfotbollens vassaste bollstoppare i ständigt underskattade Robin Olsen. Nu ska han stå emot Marek Hamsiks volleykulor. Slovakien kommer från en vinst mot ett klappkasst Polen där spel i numerärt överläge fällde avgörandet. Inför mötet med skandinaverna har slovakerna fått in coronaviruset i sin bubbla, något som lär skaka om dem rejält. I grunden är slovakerna inte särskilt bra, bland turneringens sämsta, och till synes har oddsfördelningen på Gazprom präglats i överkant av premiärrundan.

0-0 mot Italien på San Siro och 0-0 mot Spanien i Sevilla är ryggsäckar svåra att skaka av sig. Det blir givetvis en helt annan historia i Sankt Petersburg mot slovaker som lär ligga lågt och försöka lura fram de blågula för att sedan kunna kontraslå likt mötet med polackerna. Jag utesluter inte att denna nyckelmatch tickar mållöst en bra bit in i kampen, jag tar höjd för detta och hoppas på svensk kross.

Fler odds Sverige – Slovakien

Spel: Slovakien Under 0,5 mål @ 2,06
Tävling: EM
Plats: Gazprom Arena
Tid: 15.00
TV: SVT, SVTplay

Kroatien – Tjeckien: Tjeckien +0,5 @ 1,77

Desto målgladare bör det bli i Glasgow, åtminstone om Patrick Schick tar med sig samma trollerilåda som när han var här och härjade i måndags. 2-0-segern för Tjeckien mot Skottland på deras egen nationalarena var en ren demonstration av finess och ackuratess från fötterna på 25-åringen som även satte sex strutar i kvalet.

Kroatien var inte lika finessrika och frejdiga som Schick i sin premiär på Englands nationalarena. 1-0 är siffror som låter timida men i sanningens namn var silvermedaljörerna från VM 2018 inte i närheten av att störa britterna. Brödraskapet från Balkan är nederlagstippat trots en överkomlig grupp, varken spelarna eller laget är i närheten av den trojka som skördade offer på löpande band i Ryssland.

Utanför Balkan-halvön har Kroatien haft påfallande svårt att hävda sig senaste åren. Luka Modric och hans kumpaner står noterade för en ynka viktoria på sina senaste tio landskamper på främmande territorium. Tjeckien plockade en pinne av kroaterna i senaste EM-turneringen och har en gyllene möjlighet att säkra avancemang från gruppen redan i andra rundan.

Fler odds på Kroatien – Tjeckien

Spel: Tjeckien +0,5 @ 1,77
Tävling: EM
Plats: Hampden Park
Tid: 18.00
TV: SVT, SVTplay

England – Skottland: England -1,5 @ 2,04

Sist men inte minst lägger vi ankare på anrika Wembley Stadium där England har fördel av hemmaplan i alla matcher utom en ifall de rödvita går hela vägen till finalen. Värdnationen inledde på bästa sätt genom att veva hem tre pinnar mot Kroatien när Sterling målade och komplette Phillips dominerade i mittens rike trots mustiga motståndare som Modric.

Gareth Southgates gäng är i nuläget andrarankade till att sopa hem hela baletten och när vi tittar på namnen i det rödvita bygget kan man inte ifrågasätta den saken. Harry Kane som vann skytteligan i VM är nykrönt skyttekung i Premier League för femtioelfte gången och runt kaptenen finns massvis av ungdomlig entusiasm från CL-finalen. Foden, Mount och Sterling är stjärnor som saknar motsvarighet hos lillebrodern från kiltarnas rike.

Skottland hade sin stora chans till en seger i slutspelet då man premiärlirade hemma mot Tjeckien. Att Steve Clarkes kompani kammade noll i den förutspådda jumbofinalen bådar inte gott inför dunderduster mot England och Kroatien. Skottarnas bortamatcher i kvalet talar inte för något stordåd i London, 0-3 mot Kazakstan, 0-3 mot Belgien och 0-4 mot Ryssland. Minst två bollar skiljer mellan dessa brittiska brödraskap, förmodligen tre eller fyra.

Fler odds på England – Skottland

Spel: England -1,5 @ 2,04
Tävling: EM
Plats: Wembley Stadium
Tid: 21.00
TV: SVT, SVTplay

Trippeln

Sverige – Slovakien: Slovakien Under 0,5 mål @ 2,06
Kroatien – Tjeckien: Tjeckien +0,5 @ 1,77
England – Skottland: England -1,5 @ 2,04

Totalt odds: 7,43

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100