Trippeln 19/6 – Lördagstrippeln!

Dagens Trippel

Helgen till ära är det åter dags för den vassaste av alla EM-grupper att kliva in i handlingarna. Mötet i München mellan Portugal och Tyskland är någonting i hästväg. Regerande världsmästarna ska också in i elden, plus uppretade spanjorer.

Spelstopp: 14:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Ungern – Frankrike: Frankrike -1,5 @ 1,97

Fler odds på Ungern – Frankrike

Ungern premiärspelade precis på samma sätt som Sverige men ändå tvärtom. I likhet med vår blågula bataljon ställdes Ungern mot maxat motstånd från Iberiska halvön. Och höll 0-0 till knappt tio minuter återstod. Därefter tog klasskillnaden ut sin rätt och Ronaldo fixade 3-0-biffen.

Nu ska de stackars gulaschgubbarna möta ett, om möjligt, ännu bättre fotbollslag i form av Europamästerskapets guldfavoriter. Frankrike premiärspelade mot Tyskland i München där Karim Benzema såg sjukt hungrig ut efter att ha suttit i karantän i sex år. Tillsammans med Mbappé och Griezmann bildar Real Madrid-tanken tveklöst kontinentens vassaste anfallsuppsättning.

Grundklassen skiljer enormt mycket mellan dessa nationer, därom tvistar icke de lärde. När mästerskapet summeras är det tämligen troligt att Ungern slutat som gruppjumbo medan regerande världsmästarna gått hela vägen och vunnit även EM-pokalen. Mbappé och Kanté springer sönder de stackars ungrarna, minst två kulor ska skilja efter 90 minuter.

Fler odds på Ungern – Frankrike

Spel: Frankrike -1,5 @ 1,97
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Puskás Aréna
Tid: 15.00
TV: TV4, CMore

Portugal – Tyskland: Under 2,5 mål @ 1,80

Fler odds på Portugal – Tyskland

Efter att ha brottats med regerande världsmästarna ska Tyskland nu ta emot regerande Europamästarna hemma i München. Die Mannschaft uppträdde en aning virrigt mot Frankrike, framför allt den olycklige återvändaren Hummels som blev matchens enda målet till Manuel Neuers stora sorg. Påfallande är att Jogi Löw saknar någon riktig målskytt, Völler, Klinsmann, Klose och Gómez är ett minne blott, Werner är inte av samma skrot och korn.

Portugal gjorde som sagt vad som krävdes i första rundan när Budapest var spelplats. Borta mot ett tappert kämpande Ungern såg Fernando Santos ut att grina illa på tränarbänken men som så många gånger förr räddade Cristiano Ronaldo det rödgröna skinnet. Portugiserna var solida bakåt mot ungrarna men skapade inte tillräckligt framåt förrän på slutet då det blev ketchupeffekt med självmål, straffmål och feltajmad offsidelinje. Sådana bjudningar kommer inte finnas hemma hos Jogi Löw.

Vi ska inte förvänta oss någon champagnefotboll från varken Pepe eller Timo Werner. Dessa båda kvalitativa kompanier löper stor risk att neutralisera varandra. Skulle det ringa i ena buren så kommer det bli hängslen och livremmar påkopplade, inte minst om det är portugiserna som målar. Fler än två strutar får vi knappast skåda på Allianz Arena.

Fler odds på Portugal – Tyskland

Spel: Under 2,5 mål @ 1,80
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Allianz Arena
Tid: 18.00
TV: TV4, CMore, CMore Live 4

Spanien – Polen: Spanien -1,5 @ 2,11

Fler odds på Spanien – Polen

Sist och inte minst ska vi sätta tänderna i den mest intrikata striden med blågula ögon sett. Våra på förhand två största konkurrenter i gruppen ska mäta svärd i den andra omgången efter varsin frustrerande premiär. Det mest frustrerande för Polens del var att de själva var så förtvivlat dåliga på att spela fotboll, förlusten mot Slovakien var ingenting annat än välförtjänt.

Det mest frustrerande för Spaniens del var att Sverige var så snuskigt solida samtidigt som vi hade en världskeeper i den blågula kassen. La Roja dominerade matchbilden totalt mot Janne Anderssons gäng men trots typ 120-0 i bollinnehav och 900-100 i lyckade passningar så rörde sig aldrig resultattavlan från sitt startläge.

Slår blixten ner två gånger på samma plats, i sagolika Sevilla, nejdu. Polen är inte i närheten av den solida defensiv som Blågult besitter. Szczesnys prestation mot Slovakien var inte heller något som hade gjort Robin Olsen stolt. Lewandowski då? Den mannen med det efternamnet i det polska landslaget är inte släkt med målmaskinen i Bayern München. Här vore det en smärre chock om det inte uppvisas tydlig differens på såväl planen som tavlan.

Fler odds på Spanien – Polen

Spel: Spanien -1,5 @ 2,11
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Estadio de La Cartuja
Tid: 21.00
TV: TV4, CMore

Trippeln

Ungern – Frankrike: Frankrike -1,5 @ 1,97
Portugal – Tyskland: Under 2,5 mål @ 1,80
Spanien – Polen: Spanien -1,5 @ 2,11

Totalt odds: 7,48

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100