Trippeln 2/6 – Onsdagstrippeln!

Dagens Trippel

Lillelördagen kommer lastad med i första hand landslagslir då det råder EM-feber inför mästerskapet som börjar i nästa vecka. Nederländerna möter Skottland medan danskarna tar sig an tyskarna. Komplett blir trippelbygget i Östergötland med ett maffigt derby.

Spelstopp: 18.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

FC Linköping City – Åtvidaberg: Bortaseger @ 1,83

Resan som tar sin ände i Tyrolen tar sin början i Linkan med en derbydust från Division 1 Södra. Klassikerklubben Åtvidaberg inledde säsongen en aning vacklande men längs vårkanten har boysen från bruksorten vuxit. Två raka vinster är ett faktum för ÅFF som har en blivande storspelare i 19-årige Erik Grandelius, tre pytsar redan bådar gott.

Inte mycket bådar gott för FC Linköping City som kommer från ännu en näbbdragning. Resan till Trollhättan slutade med 3-0 i brakan för Carlos Bandas kompani som ligger hopplöst sist i serien när åtta omgångar summeras. Citys målskillnad är smått horribel, 6-24, man märker att Banda har ett förflutet i generösa Hammarby.

Åtvidaberg är, tillsammans med FC Trollhättan, det enda lag i ligan som gått obesegrade på främmande territorium. Mot Söderettans klart sämsta lag är det svårt att se annat än en ny viktoria för Grande Grandelius och grabbarna. Allt över 1,70 på tvåan är taget med hull och hår.

Spel: Bortaseger @ 1,83
Tävling: Division 1 Södra
Plats: Arena Linköping
Tid: 19.00
TV:

Nederländerna – Skottland: Över 3,5 mål @ 2,43

Näst på tur är tulpanriket och ett värdlag som väntas bjuda upp till betydligt gladare dans än Linköping. Värdlag och hemmalag är dock inte samma sak här eftersom landskampen liras på neutral matta i portugisiska Algarve. Skottland laddar inför sitt första mästerskap sedan millennieskiftet och har ett spännande lag med mycket ungdomlig entusiasm som spetsats med rutin i form av Liverpools Robertson och Man Uniteds McTominay.

Nederländerna kvalificerade sig till EM som grupptvåa bakom Tyskland efter att bland annat ha besegrat just tyskarna i bratwurstriket med 4-2. Virgil van Dijk saknas fortsatt men Frank de Boer har gott om kanoner i sitt artilleri. Wijnaldum, Depay, De Jong och De Ligt är en kvartett som inte skojas bort.

Skottland kommer till spel efter en fin 4-0-triumf hemma mot Färöarna i VM-kvalet. Närmast kommer Nederländerna från en 7-0-slakt borta mot Gibraltar i VM-kvalet och de orangeklädda är inte precis kända för att slå av på takten i ledning. Franks flygande holländare kan lösa linan själva om inte skottarna är sugna på totalfotboll.

Fler odds på Nederländerna – Skottland

Spel: Över 3,5 mål @ 2,43
Tävling: Landskamp
Plats: Estádio Algarve
Tid: 20.45
TV: CMore

Tyskland – Danmark: Båda lagen gör mål @ 1,75

Även i aftonens sista dans tillämpas neutralt underlag i österrikiska Innsbruck. Hit kommer Danmark med ett sjuhelsikes humör efter att ha gjort slarvsylta av samtliga opponenter under vårens VM-kval. Tre segrar av tre möjliga. Noll insläppta mål. 14 gjorda mål. Pangpangpang, säger Kasper Hjulmand.

Jogi Löw säger att det är gott med fredspipa när mannen på andra sidan bordet heter Thomas Müller. Med tanke på onsdagskvällens alla avbräck kan den gode Müller bli väldigt viktig för Tyskland. Ingen av CL-finalisterna deltar denna afton, det gör inte heller smörgåsserveraren Toni Kroos som drabbats av Covid-19.

Ett lag drabbat av avbräck kan ändå mönstra ett lag som inte hade gjort bort sig i en EM-final. Eller vad sägs om en fronttrio vid namn Sané, Gnabry, Müller. Fyra av de senaste fem inbördes landskamperna mellan tyskar och danskar har slutat med mål i båda burar. Senaste året har sällan någon av dessa nationer klivit av det gröna schackbrädet utan nätrassel.

Fler odds på Tyskland – Danmark

Spel: Båda lagen gör mål @ 1,75
Tävling: Landskamp
Plats: Tivoli Stadion Tirol
Tid: 21.00
TV: CMore, Sportkanalen

Trippeln

FC Linköping City – Åtvidaberg: Bortaseger @ 1,83
Nederländerna – Skottland: Över 3,5 mål @ 2,43
Tyskland – Danmark: Båda lagen gör mål @ 1,75

Totalt odds: 7,78

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100