Trippeln 2/7 – Fredagstrippeln!

Dagens Trippel

Efter ett par dagars uppehåll i Europamästerskapet och slickade blågula sår ska kvartsfinalerna ta vid. Mötet mellan Belgien och Italien lär bli en spännande och svettig tillställning. Samtidigt kliver Spanien in som tydliga favoriter mot Schweiz, pallar Morata trycket?

Spelstopp: 17.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Schweiz – Spanien: Bortaseger @ 1,66

Fredagsmyset inleds i Sankt Petersburg med mötet mellan två landslag som förtjänar många tack. 3-3-showerna i åttondelsfinalerna mot Frankrike respektive Kroatien under samma måndagsafton går till historien som en av de mest rafflande fotbollskvällar som någonsin utspelat sig.

Schweiz låt under mot regerande världsmästarna med 3-1 då tio minuter återstod, då var det riktigt bra pröjs på vändet. Ostbagarna hämtade ikapp Frankrikes försprång genom Seferovic och Gavranovic, skrällen fullbordades via en formidabel straffläggning där samtliga rödvita representanter överlistade Hugo Lloris.

Som lök på osten tvingas dessvärre Schweiz att klara sin kvartsfinal utan lagkaptenen Granit Xhaka som förutom att vara åttondelens bästa spelare drog på sig en svindyr ostskiva. Spanien bör kunna utnyttja detta efter att ha gått obesegrade genom turneringen och svarat för en heroisk förlängning mot Kroatien. Spanjorerna har gjort fem mål två matcher i rad, till och med den ständige sumparen Morata har hittat nätet. Den rödgula tvåan är tämligen trygg.

Fler odds på Schweiz – Spanien

Spel: Bortaseger @ 1,66
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Gazprom Arena
Tid: 18.00
TV: TV4, CMore

Häcken – Kristianstad: Kristianstad (2) @ 1,70

Damallsvenskan sticker emellan med sin elfte omgång som utspelar sig i Sveriges näst största stad. Kristianstad anländer till regerande mästarna i egenskap av tabelltrea i det blågula finrummet. Skåningarna följde upp 2-0-triumfen i Örebro med att 6-1-krossa Piteå på hemmaplan där nyförvärvet Sveindis Jane Jonsdottir var magnifik i den brandgula fronten.

Häcken har inte riktigt lika trevliga resultat i ryggen. På tal om krossar så satt ju 10-0 mot AIK rätt fint på den gulsvarta läppen men bottennappet i seriefinalen överskuggar segern mot nykomlingen. Besöket i Skåne under förra helgen slutade i 2-0-moll för Getingarna mot Rosengård som i princip redan avgjord guldracet.

Häcken har inte varit i närheten av fjolårets höga höjd. Mats Grens damer har bland annat förlorat här hemma mot Linköping samt tvingats nöja sig med ett mållöst resultat vid besöket från Piteå som slaktades av Kristianstad. Skånskorna har bland annat kryssat mot Rosengård denna sommar. Torskat med mer än en boll har inte Kristianstad gjort på över ett år. Tvåmålshandikappet är ett fint alternativ, den som är djärv kör X2.

Fler odds på Häcken – Kristianstad

Spel: Kristianstad(D)(2) @ 1,70
Tävling: Damallsvenskan
Plats: Bravida Arena
Tid: 19.00
TV: Sportbladet TV

Belgien – Italien: Bortaseger @ 2,42

Lika målglada som spanjorerna och schweizarna var inte Belgien och Italien i sina åttondelar. Portugal försökte lade regerande Europamästarna på rygg efter att Thorgan Hazard satt matchens enda balja. Dessvärre för The Red Devils så utgick både Thorgans storebror Eden och lagens bästa spelare Kevin De Bruyne med skador och rapporteras out i kvarten.

Italien har det desto bättre ställt i sitt stall och Roberto Mancinis mannar ser mer och mer ut som ett färdigbyggt guldgäng. Mot Österrike krävdes förlängning för att Chiesa och company skulle ta sig vidare men Gigi Donnarumma har fortfarande inte släppt in någon boll i den azurblå buren under ordinarie tid. Framåt finns massvis av alternativ i Insigne, Immobile, Chiesa, Barella.

Med blytunga avbräck kommer det bli oerhört tufft för belgarna att avancera, framför allt uppluckraren De Bruyne lämnar ett olösligt tomrum. Italien vann motsvarande möte med 2-0 i förra EM-slutspelet och något liknande är nära förestående återigen. Immobile lotsar Gli Azzurri till semin.

Fler odds på Belgien – Italien

Spel: Bortaseger @ 2,42
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Allianz Arena
Tid: 21.00
TV: SVT, SVTplay

Trippeln

Schweiz – Spanien: Bortaseger @ 1,66
Häcken – Kristianstad: Kristianstad(D)(2) @ 1,70
Belgien – Italien: Bortaseger @ 2,42

Totalt odds: 6,82

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.