Trippeln 21/10 – Trippel från Superettan!

Dagens Trippel

Under onsdagskvällen trummar Sveriges näst högsta serie vidare med ett helt knippe kamper. Serieledande Degerfors och nästjumbon Umeå FC är två av kombattanterna som ska in i elden denna afton. En riktigt fin trippel är handplockad för att fixa klirr i kassan.

Spelstopp: 18:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

AFC Eskilstuna – Trelleborg: Hemmaseger @ 2,33

Fler odds på AFC Eskilstuna – Trelleborg

Efter 23 omgångar står AFC Eskilstuna och Trelleborgs FF på lika många poäng, 25 stycken. Med sju rundor kvar har både västmanlänningarna och skåningarna sju poängs marginal till de två mest kritiska placeringarna, nu handlar det om att säkra fortsatt existens utan att behöva kvala.

Trelleborg distanserade sig i förra veckans möte med Umeå FC, 1-0-segern mot nästjumbon signerades danske backen Niklas Vesterlund. Sommarens möte med AFC Eskilstuna var inget vidare från skåningarnas sida, de blåvita hade en skopa flax som grisade till sig ett 1-1-resultat hemma på Vångavallen.

AFC Eskilstuna gjorde en riktigt svag första halva av säsongen men formen talar till de orangekläddas fördel. Özcan Melkemichels mannar tillhör de allra mest formstarka i Superettan. Sett till de senaste sju tävlingsmatcherna har AFC fem segrar, bland annat borta mot GIF Sundsvall. På Tunavallens konstgräsmatta ska värdarna vinna mot de sega skåningarna.

Fler odds på AFC Eskilstuna – Trelleborg

Spel: Hemmaseger @ 2,33
Tävling: Superettan
Plats: Tunavallen
Tid: 19.00
TV: Dplay

Degerfors IF – Örgryte IS: Degerfors -1,5 @ 1,81

Fler odds på Degerfors IF – Örgyte IS

Fjärran från bottenångesten på Tunavallen finner vi Stora Valla i de värmländska skogarna. Degerfors är ute på en ren defileringsresa på väg till sitt rätta element, Allsvenskan. Degen har erövrat 50 pinnar på 23 omgångar, därmed är avancemanget i princip klart. Åtta poängs marginal till kval ska inte Bertilsson och hans kumpaner tappa.

Örgryte IS har en undermålig säsong i ryggen, att Keith Millen kickades fick ingen omedelbar effekt för de blåröda göteborgarna. Med klubbikonen Sören Börjesson vid rodret blev ÖIS näbbdragna hemma mot Dalkurd, därmed har bortalaget förlorat fem raka tävlingsmatcher.

På hemmaplan är Degerfors rena slaktmaskinen. Åtta av de nio senaste striderna på värmländsk mark har Degen vunnit. Efter tvåmålssegrar mot meriterade motståndare som Jönköping och Öster råder ingen tvekan om att Örgryte går samma öde till mötes.

Fler odds på Degerfors IF – Örgyte IS

Spel: Degerfors -1,5 @ 1,81
Tävling: Superettan
Plats: Stora Valla
Tid: 19.00
TV: Dplay

Östers IF – Umeå FC: Hemmaseger @ 1,62

Fler odds på Östers IF – Umeå FC

Aftonen avrundas i Småland där toppen ställs mot botten. Östers IF är en av de största positiva överraskningarna i Superettan 2020. ÖIF har vunnit över hälften av matcherna och endast målskillnad separerar Denis Velic killar från kvalplatsen där antagonisten Jönköpings Södra befinner sig.Umeå FC har som väntat haft tufft att hävda sig i den nya miljön. Fjolårets topplag i Division 1 Norra har blott hissat segerflagg i tre av 23 duster, allt annat än degradering för norrlänningarna vore en stor skräll. Höstformen är riktigt illavarslande för UFC som gått segerlösa i samtliga åtta duster sedan sommaren.

Öster har magisk form, närmast kommer smålänningarna från en superskalp då självaste dominanten Degerfors fick lämna Växjö med svansen mellan benen. Umeå kommer med stukade skallar till Visma Arena efter förlusten hemma i sexpoängsmatchen mot Trelleborg. Östers hemmaseger är det perfekta komplementet för att fullborda onsdagstrippeln.

Fler odds på Östers IF – Umeå FC

Spel: Hemmaseger @ 1,62
Tävling: Superettan
Plats: Visma Arena
Tid: 19.00
TV: Dplay

Trippeln

AFC Eskilstuna – Trelleborg: Hemmaseger @ 2,33
Degerfors IF – Örgryte IS: Degerfors -1,5 @ 1,81
Östers IF – Umeå FC: Hemmaseger @ 1,62

Totalt odds: 6,83

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100