Trippeln 21/6 – Måndagstrippeln!

Dagens Trippel

Njut för nu sjunger EM-kalasets gruppspel på sista versen. Grupp B och C kör parallella avsparkstider under måndagen då det vankas spel i Sankt Petersburg, Köpenhamn samt Amsterdam. Somliga har mer att lira för än andra, under luppen ligger mållinorna.

Spelstopp: 17:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Nordmakedonien – Nederländerna: Över 2,5 mål @ 1,53

Fler odds på Nordmakedonien – Nederländerna

Tulpanernas rike är första anhalt denna afton, låt er inte luras av att Nordmakedonien står som hemmalag. Låt er heller inte luras av att Nordmakedonien är gjuten gruppjumbo med tanke på att värdnationen är gjuten gruppetta och således inte heller har mer än akademiskt värde i tankarna.

Nederländerna har sett starka ut framåt men inte ligga bra bakåt, som seden bjuder. Dumfries, Wijnaldum och Depay är en trio som kommer kunna vålla stora bekymmer för även de största nationerna men de orangeklädda lär knappast gå hela vägen med tanke på hur många fler solida sällskap som bjuder på patrull i slutspelet.

Efter Nederländernas första match med fem mål på tavlan stannade det vid 2-0 mot Österrike i en lika chansrik match som borde ha varit målgladare. Nordmakedonien har lirat målglatt mot både Ukraina och Österrike, i sista mästerskapsmatchen på länge lär Pandev och pojkarna vilja avsluta med hedern i behåll. Ett ordinarie Nordmakedonien och ett roterande Nederländerna med resultatet av mindre vikt lär det bli minst lika böljande som tidigare.

Fler odds på Nordmakedonien – Nederländerna

Spel: Över 2,5 mål @ 1,53
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Johan Cruijff Arena
Tid: 18.00
TV: SVT, SVTplay

Finland – Belgien: Båda lagen gör mål @ 2,60

Fler odds på Finland – Belgien

Kvällskvisens enda uppgörelse på neutralt territorium utspelar sig i ryska Sankt Petersburg, gruppspelets andra match här för båda dessa kombattanter. Belgien gjorde processen kort med ryssarna trots att premiären skedde i björnriket, Romelu Lukaku var sitt vanliga målbombande jag och smällde in dubbla kulor. Trots att han saknade sin hovleverantör Kevin De Bruyne.

Den gode KDB var åter hos The Red Devils senast i Danmark där han på egen hand vände på pölsen och sköt belgarna till slutspelet. Med sex pinnar på kontot lär Roberto Martínesz vilja spara på sina största kanoner, vi lär knappast få se Lukaku och De Bruyne slita ut sina kroppar i 90 minuter, för att ta till en underdrift.

Finland lär slita sina hjärtan ur sig då de förmodligen måste lösa poäng för att ta sig vidare från detta getingbo. Pohjanpalo eller Pukki bör kunna peta in en boll mot roterande belgare, precis som mot Danmark på bortaplan. Benteke och Batshuayi kommer måla på det allsvenskt doftande försvaret hos finnarna, det är en ickefråga. Oavsett manskap har Belgien gjort mål i alla matcher sedan VM-semin mot Frankrike 2018.

Fler odds på Finland – Belgien

Spel: Båda lagen gör mål @ 2,60
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Gazprom Arena
Tid: 21.00
TV: CMore, Sportkanalen, TV4

Ryssland – Danmark: Danmark Över 1,5 mål @ 1,84

Fler odds på Ryssland – Danmark

Sist men absolut inte minst ska vi syna aftonens enda match mellan två högmotiverade manskap. Spelplatsen är Parken i Köpenhamn, det är således dags för Ryssland att spela sin första (och sista?) batalj utanför moderlandet. Cherchesovs björnar har denna sommar inte visat någonting av kraften från VM-turneringen på hemmaplan, ett tecken på det är att besten Dzyuba alltjämt är mållös.

Att Danmark gick mållösa från sin premiär är inte svårt att ha förståelse för, även om man kan tycka att Pierre Höjbjerg borde ha satt sin straff. Christian Eriksens sjukdomsfall har präglat turneringen för danskarnas del men mot Belgien förtjänade de rödvita ett bättre öde än tappad ledning till torsk.

Eriksen har nu både käkat pizza på rikshospitalet, gjort tummen upp till lagkamraterna och sagt att han vill fortsätta karriären. Hädanefter kan Kasper Hjulmand och hans mannar fokusera på fotbollen fullt ut, det bör ge rejält med råg i ryggen. Danmark var det bättre laget mot Finland och inte det sämre laget mot Belgien, att Hjulmands herrskap står på noll poäng är ett smärre mirakel. I denna “vinna eller försvinna”-fight tror jag vi kommer få se danskarna komma farandes likt frustande tjurar och käka upp björnarna med hull och hår. Wind, Poulsen, Delaney, Dolberg ska ha väldigt goda chanser att fräsa in två fullträffar och frälsa hemmapubliken.

Fler odds på Ryssland – Danmark

Spel: Danmark Över 1,5 mål @ 1,84
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Parken Stadium
Tid: 21.00
TV: TV4, CMore

Trippeln

Nordmakedonien – Nederländerna: Över 2,5 mål @ 1,53
Finland – Belgien: Båda lagen gör mål @ 2,60
Ryssland – Danmark: Danmark Över 1,5 mål @ 1,84

Totalt odds: 7,31

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100