Trippeln 22/4 – Torsdagstrippeln!

Dagens Trippel

Vi vänder blickarna mot tre olika länders högsta serier i jakt på torsdagens bästa trippel. Den fotbollsmässigt smarrigaste karamellen hämtas från Diego Armando Maradonas stadion där Napoli tar emot Lazio i Serie A. På spansk mark behöver Barca tre pinnar för att jaga titeln.

Spelstopp: 18:44

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Ajax – Utrecht: Över 3,5 mål @ 2,02

Innan Maradonas vagga tar till ska vi lägga ankare i Johan Cruijffs vagga. På tulpanfronten intet nytt, kan man säga. Ajax har sin vana trogen intagit en överlägsen serieledning i Eredivisie med elva poängs försprång gentemot PSV Eindhoven trots att huvudstadslaget har en hängmatch i handen.

Utrecht har svarat för en klart godkänd säsong med sina mått mätt och har intagit en playoffplats. De blårödvita besökarna kommer till Amsterdam med 43 poäng på kontot när det holländska finrummet avverkat 28 omgångar. Utrecht har plockat fler pinnar borta än hemma så det är ett självförtroendestinnt bortalag som ger sig i kast med seriens starkaste värdförening.

Ajax signum är som historien bjuder, offensiven, Erik ten Hags trojka har sprutat in 86 strutar och släppt in 20 stycken. Fyra raka ligamatcher på hemmaplan i Amsterdam har innehållit minst fyra kassar. Utrechts åtta senaste besök i huvudstaden har renderat i sju resultat som varit tillräckligt målglada för att leva upp till torsdagens förväntningar. När dessa klubbar möttes på denna matta tidigare under säsongen i cupen slutade sjöslaget 5-4. 

Spel: Över 3,5 mål @ 2,02
Tävling: Eredivisie
Plats: Johan Cruijff Arena
Tid: 18.45
TV: Viaplay, V Sport Fotboll

Napoli – Lazio: Hemmaseger @ 2,06

Fler odds på Napoli – Lazio

Två gamla polare strålar samman i ett himmelsblått möte på Diego Armando Maradonas arena. Simone Inzaghis Lazio har erövrat 58 poäng på 30 omgångar och har bra läge att stanna inom den åtråvärda toppsextetten i Serie A. Örnarnas 5-3-seger hemma mot Benevento var fjärde raka segern för romarna som dessförinnan rök ur Champions League mot Bayern München.

Gennaro Gattusos Napoli kommer närmast från en hedervärd 1-1-pinne mot seriesuveränen Inter. Därmed är de himmelsblå värdarna två poäng rikare än Lazio, dock har Gattusos grabbar lirat en match mer. Napoli form är det inget fel på, i synnerhet inte i gangsterparadiset.

Senaste elva tävlingsmatcherna på den napolitanska mattan bär facit 9-2-0 efter att bland andra Juventus fått bita i Gattusos sura äpple. Inzaghi vet också hur det känns att gå bet i Neapel, Lazio har torskat vid sina senaste fyra besök på denna arena. Romarna trivs klart bättre i den eviga staden, senaste sex tävlingskamperna på främmande territorium har inneburit fyra näsbrännor. Kring dubbeldegen på ettan är tilltalande.

Fler odds på Napoli – Lazio

Spel: Hemmaseger @ 2,06
Tävling: Serie A
Plats: Stadio Diego Armando Maradona
Tid: 20.45
TV: CMore, CMore Live

Barcelona – Getafe: Barcelona -1,5 @ 1,74

Fler odds på Barcelona – Getafe

Det spanska finrummet är betydligt mer spännande nu än vad någon anade för ett par månader sedan. Atlético Madrids serieledning är snudd på infångad, Real Madrid har tre pinnar upp med sju omgångar kvar medan Barcelona har fem poäng upp med en hängmatch i handen. Getafe har 39 poäng till serieseger och fyra ner till giljotinen.

Barca kommer närmast från en stor maktdemonstration i finalen av Copa del Rey. Athletic Bilbao fick smaka 4-0-kaka i Sevilla där Leo Messi smällde in dubbla strutar medan Frankie de Jong bidrog med tre personliga poäng. Av de senaste sju kamperna i ligaspelet har de blåröda vunnit sex stycken, endast Real Madrid stod emot Messis maskineri.

Fem av dessa sex segrar har innehållit en segermarginal på minst två bollar. Getafe som har mindre än hälften av Barcelonas poängsaldo bör knappast försämras den katalanska trenden. Männen från Madrid står noterade för 2-4-8 på bortabana denna säsong och El Getas statistik på Camp Nou är slående svag.

Fler odds på Barcelona – Getafe

Spel: Barcelona -1,5 @ 1,74
Tävling: La Liga
Plats: Camp Nou
Tid: 22.00
TV: CMore, Sportkanalen

Trippeln

Ajax – Utrecht: Över 3,5 mål @ 2,02
Napoli – Lazio: Hemmaseger @ 2,06
Barcelona – Getafe: Barcelona -1,5 @ 1,74

Totalt odds: 7,24

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100