Trippeln 22/6 – Tisdagstrippeln!

Dagens Trippel

Europamästerskapet är mitt inne i sitt avgörande skede i gruppspelet. Nationerna trillar ur leken i strid ström, under tisdagskvällen har turen, nåja, kommit till Grupp D att avsluta sitt krig. Kroatien och Skottland slåss båda för avancemang. Trippeln blir komplett i vårt västra grannland.

Spelstopp: 19:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Ham-Kam – Sogndal: Över 2,5 mål @ 1,67

Tisdagens startskott sker på norsk mark i Hedmar fylke där näst högsta serien ligger under luppen. OBOS-ligaen har nått fram till omgång sju när två förmodade topplag drabbar samman på Briskeby Arena. Sogndal innehar den sjätte och sista kvalplatsen efter att ha inkasserat två resultat av vardera valör efter att ha höjt sina prestationer i takt med tiden.

Ham-Kam har flaggan i topp efter att ha startat starkt och fortsatt på samma bana. Den grönvita kamratföreningen är ensam om att ännu inte ha inkasserat någon förlust under seriens inledande sex rundor. Kjetil Rekdals kompani är ett gediget bygge där spets återfinns i form av skarpskyttarna Kristian Eriksen och Jonas Enkerud.

Hittills har Ham-Kam varit tämligen timida i målprotokollet, två av sex kamper har överstigit den aktuella mållinan. Nu kommer ett av ligans allra mest framåtlutade manskap på besök och då är chansen stor att vi får se ett kalas med kulor som trillar in i strid ström. Kristoffer Hoven har smackat in fem strutar på de senaste fem fighterna för svartvita gästerna. Fyra av Sogndals senaste fem tävlingsmatcher på bortabana har överstigit mållinan.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,67
Tävling: OBOS-ligaen
Plats: Briskeby Arena
Tid: 20.00
TV: –

Kroatien – Skottland: Hemmaseger @ 2,15

Fler odds på Kroatien – Skottland

En nivå, eller två, upp i hierarkin ska det bataljeras i Glasgow med en förhoppning om avancemang till åttondelsfinalerna i EM. Både Kroatien och Skottland är segerlösa efter de första två omgångar med möten mot England samt Tjeckien, det är således vinna eller försvinna som gäller från båda håll.

Kroatien stod upp skapligt på Wembley Stadium i premiären där Raheem Sterling sänkte boysen från Balkan. 1-1-mötet därefter här på Hampden Park mot Tjeckien vanns på poäng av vice världsmästarna då tjeckerna endast fick iväg ett skott mot den rödvitarutiga buren över 90 minuter.

Skottland har uppträtt väldigt skotskt hittills, slitit på hälsenor och slitit sina hjärtan ur kropparna men utan att ha någon finess eller målnäsa. De blåvita värdarna har ännu inte gjort ett enda mål i turneringen och mot monsterbackarna Vida/Lovren lär inte den saken ändras. Ytterligare ett aber för Steve Clark kom under måndagen då Billy Gilmour, vald till lagets bästa spelare i senaste striden, testades positiv för Covid-19. Över dubbeldegen på Modric och company är spelvärt.

Fler odds på Kroatien – Skottland

Spel: Hemmaseger @ 2,15
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Hampden Park
Tid: 21.00
TV: Sportkanalen, CMore

Tjeckien – England: Tjeckien +0,5 @ 2,49

Fler odds på Tjeckien – England

Sista arena till rakning är anrika Wembley i London där det förväntas bli mindre dramatiskt än i både Hamar och Glasgow. Som sagt så har både Tjeckien och England gått förlustfria hittills i mästerskapet, således är i praktiken varsin plåt säkrad till slutspelet. Båda har fyra poäng på kontot och den summan brukar räcka gott.

På förhand målades England upp som en av favoriterna till att vinna hela klabbet, inte minst med tanke på att både semifinalen och finalen utspelar sig på den engelska nationalarenan. Oddset på rödvitt guld har dock dalat då The Three Lions inte alls imponerat. Trean i premiären mot Kroatien kom efter en slö historia och det blev inte mer show i derbyt mot skottarna.

En enda engelsk balja har det blivit på 180 minuter och Harry Kane ser ut som vilken Marcus Berg som helst. Tjeckien har uppträtt frejdigare, i synnerhet skytteligans ledare Patrik Schick som smackat in samtliga tre strutar för knödelnationen. Tjeckerna vinner gruppen vid oavgjort resultat under tisdagen, därmed lockar halvgarderingen i västerled mot tandlösa lejon. Ska vi gissa på att detta tickar 0-0 en bra stund?

Fler odds på Tjeckien – England

Spel: Tjeckien +0,5 @ 2,49
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Wembley Stadium
Tid: 21.00
TV: TV4, CMore

Trippeln

Ham-Kam – Sogndal: Över 2,5 mål @ 1,67
Kroatien – Skottland: Hemmaseger @ 2,15
Tjeckien – England: Tjeckien +0,5 @ 2,49

Totalt odds: 8,94

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100